Kranjčani v četrtfinalu pokala

V drugi tekmi osmine finala Pokala Slovenije je Triglav Kranj premagal SiPlayer Fram s  3 : 1 (-20, 19, 11, 16). Kranjčani so dobili tudi prvo tekmo in so se tako že uvrstili v četrtfinale, kjer jih čaka zmagovalec para Hoče – Salonit Anhovo.
Športna dvorana Planina Kranj, 26. oktober 2016, gledalcev 100, sodnika Kern in Hafnar (oba Kranj).

Triglav Kranj: Toman (L), Lužovec , Tučen 9, Bregant(C) 15, Planinc , Beravs 3, Bežek 6, Mali 4, Jenko,7 Kök M. 16, Kök A. 5.

SiPlayer Fram: Pušnik 4, Čopi 14,Koblar 2, Mejal (C) 3, Črešnik 2, Leva 6, Ekart (L), Šuster, Kšela 6.

Prvi niz so Kranjčani začeli v slogu tekem, ki so jih izgubili v letošnji sezoni. Nezbrano predvsem pri organizaciji napada in še bolj pri realizaciji, kljub temu, da je bil sprejem servisa dovolj dober. Mladi igralci iz Frama se niso ustrašili nasprotnika in so pridno izkoriščali vse slabosti in nezbranost domače ekipe ter prišli do vodstva 12:4. Ko je Sašo Rop vzel še svoj drugi time-out, so domači zaigrali bolje in začeli loviti visok zaostanek, vendar je tudi gostujoči trener ofenzivo prekinil s polminutnim odmorom, Zaostanek so Kranjčani sicer zmanjšali na 5 točk, ampak gostje so z mirno igro prednost držali vse do končnice, ko so Kranjčani zaostanek še zmanjšali na 3 točke na račun dveh blokov bratov Kök. A to je bil le jalov poizkus in Fram je zasluženo prišel do vodstva z 1:0 v nizih.

V drugem nizu so po prvem tehničnem odmoru domači vendarle nekoliko stopili na plin in prišli do vodstva 5 točk, ki so ga držali vse do končnice. Nato je sledilo spet nekaj nezbrane igre in gostje so se približali na 20:17. Serijo  je prekinil Sašo Rop s pol minute odmora. Prvo zaključno žogo je Kranjčanom v bloku priigral Matej Kök, niz pa je zaključil kapetan Janko Bregant.

V tretjem nizu Kranjčani nasprotnikom niso pustili dihati in so predvsem z boljšim serviranjem visoko povedli ter vendarle upravičili vlogo favorita na tej tekmi. Točke je začel nabirati v napadu tudi Janko Bregant, s strnjenim blokom in nekaj napakami na strani Frama pa je Triglav dobil drugi niz 25:11.

Četrti niz je kranjski trener začel z nekoliko drugačno postavo, saj je na klopi ostal še Matej Kök – zamenjal ga ja Miha Mali, drugi sprejemalec pa je bil Miha Bežek, ki mu je sicer bolj domača vloga libera. Kranjčani so tudi v tem nizu pokazali, da so vendarle boljši in izkušenejši nasprotnik in tekmo brez posebnih težav pripeljali do zmage.

Pohvale gredo vsekakor tudi gostom, ki so kljub mladosti pokazali zvrhano mero znanja odbojke in Kranjčanom niso dopuščali polovičnega pristopa k tekmi.