5 vprašanj s Tjašo Jančar

Tjaša Jančar skupaj s Tjašo Kotnik tvori dominantno ekipo slovenske ženske odbojke na mivki zadnjih nekaj let. Naslov državnih prvakinj sta osvojili že dvakrat zapored, letos se vračata po tretjo zmago na kranjski mivki.

 

1. Pravijo da je naslov lažje prvič osvojiti, kot ubraniti. Je to res, ali se zdi letos, po vseh teh izkušnjah, naslov bližje, kot prvo leto?
Bi se kar strinjala s to trditvijo. Mislim, da je veliko težje nekaj ubraniti, saj so pritiski zelo veliki in seveda vsi želijo postati najboljši in presenetiti. Vsak turnir in tekma je zgodba zase, vendar upam, da bo veljal tisti pregovor – v tretje gre rado.

2. Lansko leto si prišla v Kranj praktično direktno po poškodbi, z zelo malo treninga. Prihajaš letos v boljši formi in bo tako izzivalkam še težje?
Res je, da sem lani prišla takoj po poškodbi, vendar se nisem toliko s tem obremenjevala. Igrala sem zelo sproščeno, saj sem bila vesela, da lahko sploh igram. Mislim, da sva letos v dobri formi. Veliko vlogo bo imela psiha. Če bo koncentracija tam, kjer mora biti, mislim, da nama lahko še tretjič uspe.

3. Za vama s Tjašo Kotnik je zelo uspešno leto. Kateri od dosežkov ti največ pomeni?
Ja res je, lanska sezona je bila čudovita. Težko rečem, kateri od dosežkov mi največ pomeni, saj sem vsakega zelo vesela. Verjetno bi izpostavila lansko zmago na svetovni seriji na Madžarskem in seveda uvrstitev v naslednji krog kvalifikacij za OI.

4. Mlade igralke in igralci letošnje poletje nizajo vrhunske uvrstitve na velikih tekmovanjih. Nika Bevc in Tajda Lovšin sta ravnokar osvojili 5. mesto na EP U22. Če bi morala izbirati nasprotnice v finalu, bi vzela mlada upa, kot sta oni, ali bolj izkušeno ekipo, kot sta Skarlovnik/Pešić?
Najprej vse čestitke vsem mladim igralcem in igralkam, ki so letos na evropskih in svetovnih prvenstvih dosegli res vrhunske rezultate. Koga bi izbrala pa težko rečem. Vsako tekmo bi mogli dat svoj maksimum, saj ti nikoli nihče zmage ne podari. Držim se načela, da, če želiš biti najboljši, moraš premagati vse. Tako da bi, če bi lahko, izbrala kar obe. 🙂

5. Se, enako kot Danijel Pokeršnik, po DP-ju rada udeležiš kakšnega koncerta na Kranfestu?
Ja, vsa leta do zdaj sem se ustavila na kakšnem trgu in poslušala kakšen koncert. Ne dvomim, da bodo tudi letos vrhunski izvajalci.