ACH Volley na zaključni turnir Pokala Slovenije

krka_01_01Kranj, 3. novembra. V drugi tekmi četrtfinala Pokala Slovenije so gostje iz Ljubljane s precej manj napora kot v nedeljo proti precej razglašeni domači vrsti dosegli zmago s 3:0 (13, 19, 12) in se tako uvrstili na finalni turnir. Tokrat predstava kranjskih odbojkarjev ni zadovoljila velikega števila gledalcev v ŠD Planina in kar ponavlja se že tradicija, da Kranjčani v domači dvorani igrajo slabše kot na gostovanjih.


Športna dvorana Planina. 450 gledalcev. Sodnika: Gregor Novak(Dvor), David Skok (Rečica ob Savinji).

Astec Triglav: Lužovec, Šmitran 1, Pokeršnik 5, Hafner 4, Jan, Rop 8, Bežek(L), Potočnik 2, Štembergar Zupan 6, Perhaj, Rezar 4. Trener: dr. Tine Sattler

ACH Volley:  Lewis(L), Komel 5, Šket 14, Klobučar 1, Vinčić, Kovačevič 15, Čebulj 1, Ropret 1, Fabjan(L), Rašić 11, Vidič 5, Simac. Trener: Igor Kolaković

STATISTIČNI PODATKI

Gostje so začeli podobno kot na prvi tekmi in prek Šketa hitro povedli s 4:1. Kranjčani so se tokrat prej zbrali in ujeli priključek z dobrim servisom Šmitrana, a razpoloženi Šket je hitro prekinil mini serijo domače ekipe. Do tehničnega odmora se sicer borbeni Kranjčani niso uspeli približati več kot na 3 točke. Ljubljančani so bili boljši v sprejemu servisa in realizaciji protinapada, saj so vsak malo slabši napad domače ekipe kaznovali. Kranjčani so do izida 6:12 za goste zgrešili kar 3 začetne udarce, poleg tega pa so igralci ACH-ja uspešno sestavljali blok na malenkost počasnejši napad Kranjčanov. Tudi po prekinitvi Tineta Sattlerja je Kovačević lepo zadeval začetne udarce in gostje so vodili 7:14. Vodstva jim ni bilo težko zadržati do drugega tehničnega odmora, saj so Triglavani še naprej tvegali in grešili na začetnem udarcu. Pri izidu 8:17 je v igro pri Kranjčanih vstopil drugi podajalec Blaž Jan. Tudi to ni pomagalo, saj so gostje neumorno nabirali prednost. Po drugem odmoru domačih je bilo na semaforju že 9:19. Pri 13:22 smo dočakali tudi prvi blok domače ekipe. To pa je bilo v prvem nizu tudi vse, saj so gostje hitro in učinkovito zaključili preko Kovačevića.

Drugi niz so bolje začeli domači odbojkarji in povedli s 4:2, a gostje so hitro odgovorili. Najprej je Kovačević zaključil nemogočo žogo, nato pa je sledila še serija začetnih udarcev Komela, ki jih je slabo sprejel Bežek in ACH je bil hitro spet v vodstvu. Sprva 4:6, po dveh uspešnih blokih Rašića pa so odšli na prvi odmor s prednostjo 4 točk. Žoge mimo čvrstega bloka gostov domači niso uspeli spraviti vse do izida 6:13. Žarek upanja za domače se je pokazal po nekaj uspešnih servisih Pokeršnika, a zanesljivi Šket je goste spet popeljal na tehnični odmor s 6 točkami prednosti. Takšna prednost je ostala do končnice. Z nekoliko hitrejšo igro je drugi podajalec Jan dosegel zmanjšanja prednosti na 18:22. Pri 19:24 je vzel odmor Tine Sattler, ki pa je bil bolj lepotnega značaja, saj so gostje po dobrem servisu niz takoj tudi zaključili.

V tretjem nizu so Ljubljančani že takoj na začetku pokazali, da želijo tudi iz Kranja oditi brez izgubljenega niza, saj so hitro povedli s 4:1. Triglavani so z uspešnim blokom sicer ujeli priključek na 3:4, a gostje niso popuščali. Z disciplinirano in raznovrstno igro v napadu so nabirali prednost, ki je ob prvem tehničnem odmoru spet znašala 4 točke. Za domači blok so bili nerešljiva uganka Kovačević, Rašić in Šket. Po odmoru so Ljubljančani izvedli še nekaj uspešnih začetnih udarcev preko Rašića in Sattler je moral vzeti še dodatne pol minute odmora. Ko je dva asa zadel še Kovačević, je bilo odpora domače vrste konec.