ACH Volley odnesel vse tri točke

Odbojkarji Triglava iz Kranja so v tekmi 9. kroga 1. DOL za moške z rezultatom 1 : 3 (21, -23, -16, -18 ) izgubili z ACH Volley-em. Odlična igra Kranjčanov v prvem nizu je bila premalo za kaj več kot osvojen niz proti ekipi ACH Volleya, ki je stopnjeval svojo igro iz niza v niz in osvojil vse tri točke v Kranju.

Športna dvorana Planina Kranj, 26. november 2016, gledalcev 300, sodnika Adrovič (Kamnik) in Dugar (Kanal).

Triglav Kranj: Toman (L), Lužovec 5, Tučen 9, Bregant 13, Planinc, Beravs 2, Bežek , Mali 1, Jenko, Kök M. 15, Kök A. 1, Rezar 7.

ACH Volley: Flajs 6, Slaught, Kozamernik 7, Kovačič, Purić 7, Satler , Pleško, Jurić 1, Donik, Kumer , Štern 21, Pokeršnik 4, Buculjević 2, Armenakis 20.

Začetek tekme je bil dokaj izenačen, pa tudi nervozen, saj so oboji precej grešili na servisu. Ko je pri Triglavu serviral Janko Bregant, so si Kranjčani priigrali dve točki prednosti in tako prednost so imeli Kranjčani tudi pri prvem tehničnem time-outu. Po odmoru je z asom za vodstvo 10:7 povišal Žan Beravs. Sledil je odmor na zahtevo Zorana Kedačiča, a Triglavani niso popuščali in držali prednost. Po drugem odmoru so Kranjčani z veliko borbenosti in dobrimi servisi ušli na 7 točk prednosti. Nato so Ljubljančani nekoliko zmanjšali zaostanek z boljšo igro v bloku so ustavljali kranjski napad, ki jo do tedaj funkcioniral brezhibno. Kranjčani so imeli prvo zaključno žogo pri 24:19, a so gostje uspeli znižati na 24:21. Zdaj je odmor vzel Sašo Rop in to zelo uspešno, saj so Kranjčani takoj naslednjo žogo izkoristili za vodstvo 1:0.

Drugi niz Kranjčani povedli že takoj na začetku, a so gostujoči odbojkarji ACH Volleya hitro ujeli priključek, z nekaj napakami domačih v napadu pa so gostje vodili ob prvem tehničnem odmoru 8:6. Po odmoru je Triglav izenačil izid po napaki Armenakisa. Po servisu Mateja Köka so Kranjčani prišli spet do vodstva, a je Buculjević hitro vrnil na enak način, Armenakis pa zaključil napad za 13:11. Ljubljančani so zdaj bolje servirali, kranjski sprejemalci posledično več grešili in na drugem odmoru je ljubljanski evroligaš še vedno vodil in to za 3 točke. Tudi po odmoru so imeli pobudo gostje, tako da je pri 19:16 Sašo Rop poklical fante na odmor. Triglav je po odmoru ujel priključek, Kedačič pa zamenjal Pokeršnika s Flajsom. Pri 20:20 je time-out vzel Zoran Kedačič. Ljubljančani so na račun nekaj napak Triglava v napadu prišli do prednosti 24:21, kar je bilo dovolj za zmago v drugem nizu.

 

V tretjem nizu so na servis Buculjevića gostje takoj prevzeli pobudo. Ko je svoje na servisu dodal tudi Kozamernik, je Rop prekinil serijo z odmorom. Triglavani nikakor niso uspeli več ponoviti dobrih servisov iz prvega niza, kar so gostje s pridom izkoriščali v napadu in držali prednost 3 točk. Nekaj priložnosti za izenačenje so Kranjčani izpustili iz rok, ACH Volley pa je z blokom in igro v obrambi prednost še povišal. Pri 14:9 po asu Žige Šterna je kranjski trener vzel še drugi odmor, a Šterna to ni zmotilo, saj je dodal še en neubranljiv servis. Rop je poizkušal tudi z menjavami zmesti ritem Ljubljančanov, a so ti na drugem tehničnem odmoru še vedno vodili s 16:10. Po odmoru so gostje z blokoma Flajsa in Purića ušli že na 8 točk prednosti, kar je bilo dovolj za miren zaključek in vodstvo v nizih z 2:1.

Četrti niz so domači začeli nekoliko zmedeno, zato jih je Sašo Rop že takoj na začetku poklical na odmor. Ljubljančani so še naprej prednjačili v servisu, še posebej Žiga Štern, ki je z dvema asoma goste popeljal do vodstva 8:2. Po tehničnem odmoru je sledila serija Kranjčanov, ki so prišli na 3 točke zaostanka in prisilili Kedačiča v prvi odmor svoje ekipe. Kranjčani so stopnjevali pritisk na servisu in prišli le na točko zaostanka. Dober blok Kozamernika je goste oddaljil na varno razdaljo, svoje pa je dodala še sporna sodniška odločitev, ki je izzvala proteste domačih igralcev. Libero Kranjčanov Urban Toman si je prislužil rdeči karton in gostje so bili spet trdno v sedlu s prednostjo 4 točk. Od tu dalje so gostje z zanesljivo igro povečali prednost na 6 točk in tudi ta niz odločili v svojo korist.