ACH Volley se tokrat ni pustil presenetiti

ach 4 20160113 2038359710Kranj, 13. januarja. V prvi tekmi po novoletnem premoru so Kranjčani tokrat izgubili proti ACH Volleyu s 3:0 (25, 23, 20). Tekma sicer ni bila na visoki kvalitetni ravni, zato pa tem bolj razburljiva. Še posebej to velja za prvi in drugi niz, ko so domači imeli in zamudili svoje priložnosti. Pri gostujočih odbojkarjih se je tokrat še posebej izkazal Jernej Terpin, ki je Triglavanom grenil življenje v odločilnih trenutkih ko bi se tekma lahko prevesila tudi v korist domače ekipe. Naslednja tekma čaka Triglav že v soboto, ko gostujejo v Kanalu proti Salonitu, ki Kranjčanom že pošteno diha za ovratnik na prvenstveni lestvici.

Športna dvorana Planina. 150 gledalcev. Sodnika: Atanasov (Kranj), Kern (Kranj).

Triglav Kranj : Lužovec 12, Hafner 1, A. Kök , Maček , Bregant 12, Uršič 5, Bežek(L), Kos , Mali 1, M. Kök 7, Rezar 10, Jovanov . Trener: Sašo Rop.

ACH Volley: Flajs 10, Jereb 1, Kozlowski 2, Kozamernik , Walker , Purić 7, Ledinek, Satler, Pleško (L), Jurić 4, Donik, Mochalski 13, Terpin 14. Trener: Zoran Kedačič.

Začetek tekme je prinesel izenačeno in ne posebej kvalitetno igro. ACH Volley, ki je tekmo začel brez Walkerja in Kozamernika, si je do prvega tehničnega odmora dvakrat priigral prednost 2 točk, a so Kranjčani obakrat ujeli priključek. Po asu Mateja Köka so Kranjčani prišli do prvega vodstva, gostujoči trener Zoran Kedačič pa je vzel prvi odmor. Gostje so po odmoru vrnili z dvema asoma Terpina. Sledil je odmor na strani domačih, nato pa se je igra razživela. Ljubljančani so na račun nekaj slabih sprejemov Kranjčanov spet ušli na dve točki prednosti. Po drugem odmoru je slab sprejem servisa Andreja Flajsa kaznoval Jernej Terpin in Sašo Rop je vzel še pol minute odmora. Janko Bregant je z dvema zaporednima točkama približal domače na točko zaostanka, nekaj kasneje je Rezar izenačil na 21. Kedačič je vzel še drugi odmor, a je Rezar z blokom ustavil Mochalskega in popeljal Kranjčane v vodstvo z 22:21. A gostje se niso predajali. Mochalski je z asom priboril prvo zaključno žogo za ACH. Za prvo zaključno žogo Kranjčanov je poskrbel Rok Rezar. A to ni bilo dovolj za zmago v nizu, saj so gostje na servis Andreja Flajsa prišli do 3 zaporednih točk in s tem do vodstva z 1:0.

Drugi niz so Kranjčani odprli z dvema napakama in v podobnem slogu se je nadaljevalo dokler ni Sašo Rop vzel prvega odmora. Po odmoru so Kranjčani zaigrali kot prerojeni, osvojili 4 zaporedne točke in prešli v vodstvo. Ko je žogo v avt poslal še Eric Mochalski, je bil pa čas za prvi odmor gostov. Domači so vodili vse do drugega tehničnega odmora, nato pa so pobudo prevzeli gostje in z dvema točkama prednosti vodili vse do končnice. Blok domačih je funkcioniral slabše kot v prvem nizu, precej bolje pa so gostje tudi sprejemali servise Triglava. Kranjčani so se še uspeli približati na točko zaostanka pri 23:22, a so gostujoči odbojkarji z bolj zbrano igro niz pripeljali do konca in vodstva 2:0.

Tudi tretji niz so bolje začeli Ljubljančani, povedli so s 4:1. Pri prvem tehničnem odmoru je bilo 8:4 za ACH Volley. Nato so Kranjčani izgubili eno lepših izmenjav na tekmi, naredili še nekaj nepotrebnih napak in gostje so bili kot bi mignil na prednosti 10:5. Sašo Rop je prekinil serijo slabše igre Triglavanov z odmorom. Kranjčani so se trudili priti bližje nasprotniku, a so si z lastnimi napakami vse izborjene in ponujene možnosti sproti pokvarili. Drugi tehnični odmor je ACH Volley dobil s 16:9. Po odmoru so se Kranjčani vendarle uspeli približati na 3 točke zaostanka, ko je nekajkrat učinkovito serviral Žiga Lužovec. Gostje pa so tudi to grožnjo Kranjčanov uspešno ubranili in se oddaljili na varnih 18:13. Triglavani se niso predajali in so ponovno prišli na 3 točke zaostanka. Tokrat je serijo ustavil Kedačič z odmorom in to uspešno. Z asom Jerneja Terpina so Ljubljančani prišli do 23. točke in to je bilo dovolj za zmago v 3 nizih.