ACH Volley tudi tokrat nedotakljiv

ach_20111201_1913138055Kranj, 1.decembra. V prestavljeni tekmi 8. kroga 1.DOL Radenska Classic so bili v ŠD Planina boljši gostje iz Ljubljane in tekmo prepričljivo dobili s 3:0 (14, 12, 15). Tekma ni navdušila gledalcev v kranjski dvorani, saj se je domačim očitno krepko poznala drama v 5 nizih iz Kanala in nikakor niso mogli uspešneje parirati tokrat zelo natančnim gostom, pa čeprav so igrali oslabljeni brez Rašića, Kovačevića in poškodovanih Šketa in Kamnika. Ekipo je ob odsotnosti vodil pomočnik Dragan Kobiljski, a to Kranjčanom ni kaj prida pomagalo, saj je Čebulj uspešno nadomestil Šketa, Vidič in Simac pa sta predstavljala nepremagljivo pregrado v bloku. Astec Triglav bo priložnost za nove točke iskal že v soboto na gostovanju v Novem mestu.

Kranj 1. decembra – Športna dvorana Planina. 450 gledalcev. Sodnika: Anton Pevc (Škofja Loka) in Blaž Markelj (Bled).

Astec Triglav: Lužovec, Šmitran 2, Pokeršnik 5, Hafner 2, Jan, Rop 3, Bežek(L), Potočnik 1, Štembergar Zupan 8, Perhaj, Rezar 2. Trener: dr. Tine Sattler

ACH Volley:  Flajs 4, Lewis(L), Komel 6, Šket, Kamnik, Klobučar, Vinčić 4, Čebulj 13, Ropret, Fabjan(L), Vidič 6, Simac 5 . Trener: Dragan Kobiljski

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

Visoko, natančno in zanesljivo-trije pridevnik, ki dobro opišejo igro slovenskih prvakov v domačem prvenstvu. Prav s tako igro  so si gostje s Čebuljem na čelu priigrali udobno prednost štirih točk že na samem začetku. Do drugega tehničnega odmora se je zaostanek Triglava zaradi številnih napak povečal že na šest točk. Razen redkih prebliskov, kot je blok Ropa Flajsu, so bili domači tudi v nadaljevanju neprepričljivi. Trener Tine Sattler je reagiral z menjavo podajalca in korektorja, pri zaostanku 13:22 pa je vzel še drugi timeout. ACH volley je set brez težav zaključil s 25:14.

Čeprav smo v začetku drugega seta videli nekaj lepših, bolj enakovrednih točk, so te vselej pripadle gostujočim. Prednost so si nabrali tudi s pomočjo dominance v številnih atipičnih dvobojih na mreži. Ob prvem tehničnem odmoru je ACH vodil z 8:3. Nepopustljivo so držali ritem igre in izsilili timeout pri 12:5. V nadaljevanju se razen kartona domačemu trenerju ni zgodilo nič pretresljivega.  Pri Triglavu sta v igro vstopila podajalec Jan ter bloker Potočnik, gostje pa so bili še vedno boljši v vseh elementih igre. S šestim blokom so zaključili set s 25:12.

V tretjem setu je najdaljša točka na tekmi zopet zanetila borbenost pri domačih, kljub temu, da je pripadla gostom. Z agresivnejšim servisom je Štembergar Zupan omogočil obrambo in protinapad Triglavanov. Približali so se že na eno točko zaostanka, vendar zopet naredili kako napako preveč. Razpoloženi Štembergar je z napadi skrbel, da gostje niso prihajali do novih točk na svoj servis in s tem večali prednost. Zaostanek treh točk so držali vse do srede tretjega seta. Ko pa so se prvaki nekoliko oddaljili (16:10), je v igro pri gostih vstopil Klobučar, pri domačih pa Lužovec. Za razliko od Klobučarja, ki je takoj prejel blok-out ter as, je Lužovec sprejel odlično. Mali boj med podmladkom obeh ekip pa žal ni spremenil rezultata. V končnico so gostje vstopili s 6 točkami prednosti. To je bilo seveda dovolj za miren zaključek s 25:15 in gladko zmago s 3:0.