ACH Volley tudi v četrti tekmi zmagal

ach 14 20141022 1645264609Kranj, 22. novembra. V Športni dvorani Planina v Kranju je v tekmi 13. kroga 1. DOL ljubljanski ACH Volley še četrtič v tej sezoni ugnal Astec Triglav. Tokrat je bil izid 3:0 (19, 20, 18) za gostujoče odbojkarje. Kranjčani so vendarli pokazali boljšo igro kot v preteklem krogu v Novi Gorici, a se z gosti vseeno niso mogli povsem enakovredno kosati, saj so ti z boljšim sprejemom in uigrano navezo Matija Jereb – Nathan Roberts v kali zatrli vse poizkuse domačih, da bi vendarle prevladali vsaj v kakšnem od nizov.

Športna dvorana Planina. 150 gledalcev. Sodnika: Adrovič (Kamnik), Jovanovič (Komenda).

Astec Triglav: Lužovec 6, S. Hafner, Vene(L), Lakner, Bilandžič 5, Bregant 8, Bežek(L), Kos 1, Maček, Mali, M. Kök 8, Rezar 4, A. Kök. Trener: Sašo Rop

ACH Volley: Flajs, Jereb 2, Plot (L), Kozamernik, Roberts 14, Purič 7, Pokeršnik 10, Klobučar (L), Pleško 8, Jurić 1, Kasnik, Mochalski , Slovnik , Dolegombai , Koncilja 13. Trener: Tomislav Šmuc.

Ljubljančani so tekmo začeli z nekoliko drugačno začetno postavo kot v sredo proti Poljakom, saj sta priložnost dobila blokerja Purič in Koncilja, na sprejemu je poleg Robertsa začel Mitja Pleško na položaju korektorja pa Danijel Pokeršnik.

Ach Volley je hitro prišel do 3 točk prednosti predvsem po zaslugi napak domače ekipe. Triglavani so se zbrali, z dobrim postavljanjem bloka umirili napad gostov in poravnali izid že pred prvim tehničnim odmorom, ki so ga s točko prednosti dobili gostje. Ljubljančani so imeli sicer stalno rezultatsko pobudo, Astec Triglav pa se je vseskozi trudil držal priključek. Če bi domači še malo bolje sprejemali servise gostov, bi bil izid lahko celo precej bolj ugoden, žal pa so namesto tega naredili nekaj napak in prednost ACH Volleya je spet zrasla na 3 točke. Po drugem tehničnem odmoru je po asu Robertsa prednost ACH Volleya znašala že 5 točk in nič ni kazalo, da bi domači lahko obrnili niz v svojo korist. Na koncu niza je Triglavanom popustila zbranost, gostje so ušli na 17:24 in tretjo zaključno žogo je za Ljubljančane izkoristil Nathan Roberts.

Boljša igra gostov tudi na začetku drugega niza je pomenila vodstvo z 2:5 in prvi time-out domačih. Prekinitev je domači ekipi koristila, saj so zaigrali precej bolje in z nekaj lepimi akcijami ujeli priključek. Pri gostih je Jereb odlično kombiniral z Robertsom, ki ga Kranjčani nikakor niso mogli ustaviti v bloku in do drugega tehničnega odmora so gostje spet prišli do občutnejše prednosti, ki je niso izpustili vse do konca drugega niza.

Začetek tretjega niza ni prinesel nič novega. Gostujoči odbojkarji so še naprej igrali zanesljivo, v bloku in obrambi polovili številne poizkuse Kranjčanov za boljši izid. Domači trener je poizkušal s prekinitvami, napravil tudi nekaj menjav, a upanje vsaj na kak dobljen niz na tekmi je počasi kopnelo. Pri drugem tehničnem odmoru je bil zaostanek Astec Triglava 10:16, čeprav so v tretjem nizu Kranjčani igrali še najbolje na celi tekmi. Zaostanek se do konca niza ni zmanjšal in gostje so vknjižili še trinajsto zmago v prvenstvu.