Astec Triglav bo igral v malem finalu

IMG_1577Kranj, 24. marca. Z zmago v drugi polfinalni tekmi proti Astec Triglavu s 3:0 (16, 14, 17) se je ACH Volley po pričakovanjih uvrstil v finale državnega prvenstva, kjer se bo pomeril s Calcit Volleyballom, Kranjčanom ostaja boj za 3. mesto proti Salonitu Anhovo. Obe finalni seriji se bosta začeli v sredo, 28.3.2012. Kranjčani so računali, da bodo v drugi polfinalni tekmi iztržili več, vendar so tokrat Ljubljančani še enkrat pokazali, da so trdno odločeni obdržati državni naslov v svojih vitrinah in domači ekipi niso niti za trenutek niso popuščali. 

Športna dvorana Planina. 400 gledalcev. Sodnika: Marko Seifried (Maribor), Anton Pevc (Škofja Loka).

Astec Triglav: Lužovec, Šmitran 2, Pokeršnik 14, Hafner, Jan 1, Rop 7, Bežek(L), Potočnik 1, Štembergar Zupan 4, Perhaj, Rezar 3. Trener: dr. Tine Sattler

ACH Volley: Flajs , Komel 10, Šket, Kamnik 2, Klobučar , Vinčić 1, Kovačevič 9, Čebulj 19, Ropret , Fabjan(L), Rašić 5, Vidič 3, Simac . Trener: Igor Kolaković

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

Drugo tekmo poflinala med Astec Triglavom in ACH Volley-jem so slednji odprli s svojo najbolj zanesljivo kombinacijo v boju proti ekipam, kot je kranjski Triglav-dober servis in sestavljen blok. Tako so si gostje do prvega tehničnega odmora priigrali prednost treh točk, po njem pa so rahlo popustili tudi domači igralci. ACH je tako zaigral še bolj sproščeno in povedel z 13:7, kar je zanje že zajetna prednost. Triglavani pa so v nadaljevanju pritisnili na servisu in precej načeli Kovačevičev sprejem. Zaradi večjih možnosti za obrambo so Triglavani prišli do nekaj točk na svoj servis in se približali na 15:12, vendar je zbranost kmalu popustila. ACH je padel v neskončno serijo, v kateri Kranjčani praktično niso uspeli osvojiti točke. Brez težav in razburjenja so osvojili set s 25:16.

Začetek drugega seta je postregel z nekaj več življenja. Domači Rezar je z atraktivnimi napadi razveseljeval gledalce in prinesel svoji ekipi vodstvo 3:1. Ponovno pa se je pokazala kvaliteta ljubljanskega bloka, prek katerega so domači težko prihajali do točk. Do tehničnega odmora so gostje že povedli z 8:6. Predvsem blokerja v ekipi aktualnih prvakov sta nato obsula Triglav s ploho izjemno neugodnih float servisov. Z njimi sta povsem razsula igro domače ekipe in svojim soigralcem pripravila lahko delo v bloku. Serijo je prekinil šele Pokeršnik, še najbolj prodoren napadalec pri domači ekipi, rezultat pa je tedaj znašal 19:9. Oba trenerja sta se odločila za več menjav in pomlajeni ekipi sta prikazali nekoliko bolj enakovredno igro. Set se je končal z rezultatom 25:14.

Tudi tretji set je potekal izenačeno, z lepo igro, vse do težav kranjskega sprejema.  Kot posledica so se takoj pojavili bloki, obrambe in povratni napadi Ljubljančanov, s tem pa tudi rezultatska prednost. V nekaj minutah je ACH povedel s 13:6. Triglavani so uspeli zaustaviti nalet gostov in celo nekoliko zmanjšati prednost. Predvsem Pokeršnik, na trenutke pa tudi kapetan Rop, sta prispevala k rezultatu 19:14. Za preobrat pa bi Kranjčani potrebovali bistveno boljši servis, prodornejši napad in še bi lahko naštevali. Zadnji set tega polfinala, zaključen z rezultatom 25:17, je poslal ACH volley v finale, kranjski Triglav pa v boj za tretje mesto.