Astec Triglav bo prvenstvo nadaljeval v zeleni skupini

otanj_topolica_20130113_1980150364Kranj, 26. januarja. Astec Triglav je v zadnji tekmi prvega dela tekmovanja v 1.DOL Radenska Classic sicer premagal Maribor s 3:0 (18, 22, 28), a to vseeno ni bilo dovolj za uvrstitev v modro skupino. Kranjčani so osvojili enako točk kot Maribor in Šoštanj Topolšica, a imajo zmago manj, kar jih uvršča na 5. mesto. Tekmovanje bodo tako nadaljevali v družbi GO Volleya, Krke in UKO Krope, s katero bodo že v soboto, 2.2.2013, odigrali prvo tekmo v ŠD Radovljica. Podobno kot v sezoni 2010/11 bodo tudi tokrat napadali prvo mesto in s tem čim boljši izhodiščni položaj za končnico prvenstva.

Športna dvorana Planina. 100 gledalcev. Sodnika: Jovanovič(Komenda), Perčič(Kamnik).

Astec Triglav:  Klemenčič, Lužovec, S. Hafner , Jovanov 1, Bilandžić , Močnik 8, Rop 12, Bežek(L), Štembergar Zupan 17, T. Hafner 4, Perhaj 3, Rezar 6. Trener: Matej Maček

Šoštanj Topolšica: Šmitran 5, Vovk , Mlakar 7, Žitnik, Srpak, Mikl , Plesec 2, M. Škundrić 1, Donik 11, Škorc (L), Mihajlović 16, Ploj 3, Vidovič, Detela 3.

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

Možnosti za uvrstitev v modro skupino so si Kranjčani v prvih minutah priigravali predvsem prek Ropa. Gostujoči prvi sprejemalec Detela je skrbel za izmenično doseganje točk, ki je trajalo vse do bloka domačemu kapetanu. Kranjčani so vrnili z uspešno obrambo in po bloku Mihajloviću povedli z 8:6. Prednost Triglavanov se je po dveh slabih sprejemih Plesca povišala na 11:7 in se po zaslugi Bežkovih obramb ni znižala vse do rezultata 13:9, ko so Mariborčani dosegli točko, nato pa še blok, s katerim se Perhaj ni strinjal. Po rumenem kartonu domačemu podajalcu se je zaostanek gostov zmanjšal le še na točko, kar je prisililo Mačka v time out. Po drugem tehničnem odmoru je na servis vstopil Jovanov in dosegel točko za rezultat 17:14, po odmoru gostov pa je Detela napravil dve napaki v napadu in oddaljil domače na 5 točk. Gostujoči so poizkušali z raznimi pomladitvenimi menjavami, ki pa niso dosegle želenega učinka. Set je s pipe-om zaključil Andrej Štembergar Zupan za 25:18.

Drugi set so Mariborčani začeli slabo, z novim dvojčkom Detelovih diagonal izven igrišča, kar je pomagalo Kranjčanom ohraniti nalet iz prvega seta. Serija točk je trajala vse do rezultata 6:0, ko je Štembergar z napako gostom ponudil priložnost. To je z veseljem sprejel rezervist Donik in dosegel as. Mariborčani so se približali že na 4:7, ko pa je novo napako storil Plesec in poslal ekipi na tehnični odmor. Brez razpoloženih napadalcev so Mariborčani le stežka prihajali do točk in so le po zaslugi povsod prisotnega Škorca in v napadu solidnega Mihajlovića lovil priključek.  Na varni razdalji šestih točk so domači lahko igrali sproščeno in prek vseh napadalcev. Pohvaliti gre mladega mariborskega sprejemalca Donika, ki se ni dal vzdušju v ekipi in je konstantno nevarno serviral in napadal. Za protinapad je pri rezultatu 18:10 poskrbel Šmitran, ki je nevarno serviral vse do 18:15. Po Šmitranovi napaki je vstopil Jovanov in ponovno poskrbel za točko na lasten servis. Mariborčani pa so bili še vedno v napadu in so se z dvema blokoma približali na 18:20, ko je naposled rezultat domačih spremenil Rop. Težave Triglavanov z zaključevanjem so se nadaljevale in po starem reku »kdor ne da, dobi« so se gostje približali le na točko zaostanka (21:20). Rezar, Perhaj in Štembergar pa so poskrbeli, da je bila ta točka dovolj in set se je končal pri 25:22 v korist domačih.

V novem setu so se težave gostov na sprejemu nadaljevale in takoj so zaostali na 7:3, vse do Šmitranovega servisa, s katerim so ponovno dosegli dve točki. Serijo je prekinil Rop z blokom Mihajloviću. Kljub Škorčevim odličnim sprejemom Mariborčani niso uspeli zaključiti, zaradi česar je gostujoči libero in trener vzkipel. Brez razpoloženih Detele, Plesca in v tretjem setu tudi Donika, je imel Žitnik le malo izbire. Ob drugem tehničnem odmoru je bil posledično rezultat 16:12. Prednost štirih točk se je ohranila vse do končnice, ko so Mariborčani zopet pritisnili in se približali na 18:20. Donik je tudi po Mačkovem odmoru odlično serviral in Rop je dobil že drugi zaporedni blok. K sreči je v tretje zaključil in povišal rezultat na 21:19.  Po obranjeni žogi gostov bi se Triglavani že skoraj znašli v velikih težavah, a je tedaj napako napravil sicer zanesljivi Mihajlović. Pri izidu 22:20 pa set še zdaleč ni bil končan. Donik je najprej zaključil iz zadnje linije, nato pa je Rop ponovno dobil dva zaporedna bloka in videli smo izenačenje na 23.točki. Tedaj pa je Rop z nenavadnim float servisom dosegel točko, a takoj zatem napako. Napeta končnica se je nadaljevala in izmenično sta kar nekaj časa zaključevala Močnik ter Donik. Set se je zaključil šele potem, ko je Močnik blokiral Mihajlovića, neuspešen napad Plesca pa je kaznoval Rop. Končni izid v tretjem in zadnjem setu je bil 30:28 v korist Triglava.