Astec Triglav 4.4. četrtič četrti

za_3_mesto_salonit_anhovo_20120401_1851204719Kranj, 5. aprila. Astec Triglavu ni uspelo v zadnji tekmi še enkrat presenetiti Salonita Anhovo, saj so bili na domačem igrišču Kanalci boljši z izidom 3:0 (22, 19, 20). Primorci, ki so tokrat spet igrali v običajni zasedbi (Jani Kovačič kot libero in Andrej Kovačič kot sprejemalec), so zelo dobro sprejemali začetne udarce gostov, bili precej boljši v bloku in realizaciji protinapadov. Pokal za tretje mesto je tako ostal v Kanalu, Kranjčani pa so kljub porazu v zadnji tekmi prvenstva zasluženo lahko zadovoljni z doseženim, saj jim pred začetkom prvenstva četrtega mesta nihče ne bi pripisal. Vse pohvale tudi navijačem Astec Triglava, ki so v dvorani v Kanalu ustvarili izjemno vzdušje.
FOTOGALERIJA


Športna dvorana v Kanalu, gledalcev 400, sodnika: Gril (Limbuš), Miklošič (Maribor).


Salonit Anhovo: Koncilja 14, Lazar, J. Kovačič, Bektaševič, A. Kovačič 10, Pirih, Paliska 12, Mijatovič 2, Bregant 12, Krivec 4.


Astec Triglav: Lužovec, Šmitran 5, Pokeršnik 14, Hafner, Jan, Rop 10, Bežek, Potočnik, Štembergar Zupan 9, Perhaj 3, Rezar 6.

STATISTIČNI PODATKI

Odbojkarji Salonita so pričakovano osvojili tretje mesto v državnem prvenstvu. Marsikdo je mislil, da bodo Gorenjce odpravili po dveh tekmah, a so se varovanci Tineta Sattlerja žilavo borili. Tudi v tretji tekmi so še kazali zobe, čeprav mogoče sam izid tega ne kaže. V prvih dveh nizih so imeli pobudo, v obeh večji del vodili, a njihove slabe trenutke so Kanalci znali izkoristiti. V odločilnih trenutkih so prišli do serije točk, ki sta zadostovali za vodstvo z 2:0. Na začetku tretjega niza pa so gostje povsem popustili, domači igralci so uprizorili nalet, ki ga Kranjčani niso mogli zaustaviti. Do konca so sicer zaostanek zmanjševali, toda dvoboja vendarle niso mogli vsaj še za niz podaljšati.

Številne napake na obeh straneh so bile značilnost prvega niza, ki je bil izenačen vse do končnice. Po dveh zaporednih blokih Roka Rezarja je Astec sicer povedel s 6:4, minimalno prednost pa držal vse do drugega tehničnega odmora. A takoj po njem so domači po nekaj napakah tekmecev prišli do štirih zaporednih točk (19:16), ki so se izkazale kot odločilne, niz je z blokom zaključil Luka Krivec.

V prvem delu so gostje pogrešali učinkovitost Danijela Pokeršnika, ki pa je v nadaljevanju vendarle umiril roko in bil ob Gregorju Perhaju – ta je že na začetku dosegel dva asa najzaslužnejši, da je njegovo moštvo spet prevzelo pobudo. A ta je spet trajala le do drugega tehničnega odmora oziroma odtenek dlje. Sattlerjevim varovancem se je ustavilo po vodstvu 17:15, Danijel Koncilja je z blokom izid izenačil, Krivec pa z asom Salonitu priboril vodstvo. Toda tri zaporedne točke domačih še niso pomenile konca njihove serije, saj so jih varovanci Andreja Urnauta nanizali še štiri, s tem pa je bil tudi drugi niz odločen.

Premoč Kanalcev s konca drugega niza se je prenesla tudi v tretjega, v katerem so povedli kar z 8:0. Ko je bilo na semaforju 12:2, je bilo videti, da so se Kranjčani predali. A so še poskušali, se v končnici približali na 19:22, toda za preobrat jim je zmanjkalo časa.