Astec Triglav končal nastope v končnici

salonit 1 20150326 1434866275Kranj, 25. marca. Primorci gredo v polfinale končnice državnega prvenstva v odbojki še z drugo zmago 3:0 (17, 23, 21). Kranjčanom se ni uresničila želja vsaj enkrat premagati Salonit in se od svojih navijačev posloviti z zmago. Kljub vsemu je sezona glede na prejšnjo lahko ocenjena kot uspešna, saj so si Triglavani zagotovili obstanek v ligi že pred drugim delom tekmovanja.

 

Športna dvorana Planina. 250 gledalcev. Sodnika: Tomec (Novo mesto), Novak (Dvor).

Astec Triglav: Lužovec 7, S. Hafner, Maček 1, Vene(L), Lakner 3, Bregant 21, Bežek(L), Kos, M. Kök 8, Mali , Rezar 6, A. Kök. Trener: Sašo Rop

Salonit Anhovo: Česnik 10, Šarič (L), Marušič 3, Karnel, Kovačič (L), Dos Santos 13, Jerončič, Čabarkapa 13, Okroglič 8, Krivec 3. Trener: Leon Schilling.

Obe ekipi sta začeli previdno, a gostje so se hitro ujeli in prišli do vodstva 8:3. Kranjčani so igrali v krču, napravili en kup napak in premalo pogumno napadali, Primorci pa nasprotno povsem sproščeno in brez večjih napak. Kranjčani so šele pri vodstvu gostov 10:5 ujeli ritem in prek Breganta in Mateja Köka začeli loviti priključek. Serijo je prekinil Dos Santos z napadom prek sredine, Bregant je udaril v out in gostje so se spet nekoliko oddaljili. Ob drugem tehničnem odmoru je bil Salonit še vedno 4 točke spredaj. Ko so Kanalci z nekaj sreče dosegli še eno točko takoj po odmoru, je Sašo Rop vzel še druge pol minute odmora. Po odmoru so domači izvedli svoj prvi napad preko sredine in Rezar ga je zaključil s točko. Prav pomanjkanje raznovrstne igre je otežkočalo delo ostalim napadalcem, saj je Salonit z lahkoto sestavljal blok na obeh straneh mreže in v protinapadih brez težav dosegal točke.
V drugem nizu so Triglavani vendarle zaigrali nekoliko bolj čvrsto z več tveganja na servisu in posledica je bila tudi ugodnejši rezultat. Čabarkapa je poskrbel za vodstvo gostov ob prvem tehničnem odmoru, saj je njegov servis Bežku ušel z igrišča v out. Po odmoru so gostje prišli spet do prednosti dveh točk po zaslugi slabšega sprejema servisa na kranjski strani. Po odmoru, ki ga je zahteval Sašo Rop, so se Triglavani prebudili in z dvema blokoma prišli na točko zaostanka. Izkušeni Čabarkapa je uporabil blok domačih za vodstvo Salonita s 16:13. Isti igralec je še naprej držal prednost gostov, saj ga je organizator igre gostov Krivec zelo dobro zaposloval v napadu. V končnici so domači spet prišli bližje na 21:20 za Kanalce, a so gostje spet z zanesljivejšo igro pobegnili in si priigrali prvo zaključno žogo, ki pa jo je Kök izničil. Lakner je z dvema servisoma še bolj približal domače, a je Matej Kök v napadu zgrešil igrišče za dober meter in gostje so prišli do vodstva z 2:0.
V tretjem nizu se slika ni spremenila. Gostje so predvidljivo igro domačih kaznovali z bloki in hitro prišli do prednosti 5:2. Domači trener je reagiral s pol minute odmora. Odmor je bolj koristil gostom, ki so še naprej z mirno igro onemogočali vsak poizkus Kranjčanov za priključek. Sašo Rop je poizkušal z menjavami najti šestorko, ki bi le ujela goste, a prav nič se tokrat ni izšlo v korist Kranjčanov. Ko je v igro vstopil Svit Hafner in je nekaj servisov dobro izvedel Bregant, so se domači nekoliko približali in vzbudili nekaj upanja na sicer dobro popolnjenih tribunah Športne dvorane Planina. Pri 18:15 za goste je Rop spet prekinil ritem gostov z odmorom. Ta odmor je bil koristen, saj so Kranjčani izid poravnali na 18. točki. Nadaljevalo se je z ogorčenim bojem za vsako točko. V končnico sta ekipi stopili povsem poravnani. Na sceno je spet stopil Čabarkapa, v napadu je zaključil Česnik in gostje so bili v prednosti 23:20, ki je niso več izpustili iz rok.