Astec Triglav končal s tekmovanjem v Pokalu Slovenije

ach 4 20141022 1743185334Kranj, 11. novembra. V drugi tekmi osmine finala Pokala Slovenije je Astec Triglav v Ljubljani izgubil proti aktualnim državnim prvakom ACH Volley-u z 0:3 (-23, -10, -21) in se tako poslovil od nadaljnjega tekmovanja. Kranjčane v sredo, 12. 11., ob 19. uri čaka že naslednja tekma v državnem prvenstvu, saj jim v goste prihaja mariborski prvoligaš. Astec Triglav je v prvem krogu v Mariboru sicer zmagal, a z zelo tesnim izidom po petih nizih. Mariborčani so v preteklem krogu pošteno namučili prav današnjega nasprotnika Triglavanov v Pokalu Slovenije. Astec Triglav zaradi vsega naštetega zanesljivo ne bo imel lahkega dela. Sredino tekmo v ŠD Planina bosta sodila Boris Skudnik (Mežica) in Bernard Valentar (Prevalje), za normalen potek tekme pa bo skrbel delegat Brane Hrovat (Begunje).

Dvorana Tivoli. Sodnika Klemenčič (Kamnik), Jovanovič (Komenda).

ACH Volley: Flajs 7, Jereb 1, Plot (L), Kozamernik 5, Roberts 17, Pokeršnik, Klobučar (L), Pleško 4, Jurič 1, Kasnik 3, Mochalski 18, Slovnik, Koncilja 7, Dolegombai. Trener: Tomislav Šmuc.

Astec Triglav: Lužovec 7, S. Hafner 2, A. Kök 1, Maček 2, Biladnžić 1, Bregant 7, Vene (L), Lakner 1, Bežek (L), Kos 2, Mali, M. Kök 3, Rezar 2. Trener: Sašo Rop.

V prvem nizu so Kranjčani sicer dolgo časa vodili, nato pa so domačini prevladali in uspeli dobiti prvi niz, čeprav so Triglavani pred koncem še enkrat zapretili. V drugem in tretjem nizu je Sašo Rop napravil nekaj menjav, saj so bili Ljubljančani z osvojenim prvim nizom že v četrtfinalu. Učinkovita sta bila Avstralec Nathan Roberts in Američan Erich Mochalski, ki sta dosegla večino točk za domačine, pri Kranjčanih pa sta malenkost izstopala Žiga Lužovec in Janko Bregant.