Astec Triglav – mini v drugem krogu

mala odbojka 20121226 1106737037Žirovnica, 11. januar. V soboto, 11. 1. 2014, ob 10. uri, se je odvijal turnir v okviru državnega prvenstva v mini odbojki. Za štiri igralce naše selekcije je bil to prvi turnir in prvi dve tekmi na sploh. Kljub tremi pred prvimi tekmami je bil prvi turnir zelo uspešen, saj so mini odbojkarji z zmago in porazom uvrstili v naslednji krog tekmovanja.

 

 

Dan pred tem se je nekoliko zapletlo, saj nam je eden od igralcev zbolel, zato smo bili prisiljeni hitro ukrepati in poiskati rezervo (iz interesne dejavnosti), zaradi katere smo lahko sploh tekmovali. K sreči se je vse uredilo in s težkim pričakovanjem smo odšli proti zgornji gorenjski.

 

Dečki so tekme že zelo težko čakali in nanje so se pridno in odgovorno pripravljali. To se je opazilo tudi na turnirju v soboto. Njihova osredotočenost in močna volja se je videla že pri ogrevanju, hkrati pa so tudi uživali in vzhičeno pogledovali proti tribuni, kjer so jih spremljali domači.

 

Prva tekma je bila z Žirovnico, ki je bila za nas lahek nasprotnik, tako smo vse tri nize dobili. Prvega je igrala močnejša, izkušenejša trojica fantov, ki so sproščeno pripeljali niz do konca kljub temu, da je bilo igre malo. S servisom so pritisnili in zaključek niza je sledil z zmago 25:3. Drugi niz so odigrali fantje zopet suvereno na servisu in zmagali s 25:4. Zadnji niz pa je bil niz menjav in igrali so vsi igralci prve in druge trojke ter končali s 25:8

 

Končni rezultat je bil 3:0 za Astec Triglav in veselje je bilo nepopisno. Otroci so se tudi primerno zahvalili svojim navijačem, ki so bučno vzpodbujali ekipo.

 

Druga tekma pa je bila precej drugačna. Nasprotnik je bil Calcit Kamnik, ki je imel številčno klop dobro pripravljenih fantov. Videlo se je, da nekateri že dlje časa trenirajo, saj se je že na ogrevanju videlo, da bodo težak nasprotnik.

 

Prvi niz je prav tako igrala nekoliko močnejša trojica fantov, ki so se borili do konca. Potne kapljice so se spuščale na parket, trud je bil neizmeren, želja velika a na koncu žal ni uspelo. Ko smo se jim že približali na eno točko razlike, so nam zopet ušli in nismo jih več dohiteli. Vedno je bilo razlike za dve ali tri točke. Konec niza je bil 25:20 za ekipo Kamnika.

 

Drugi niz so odigrali manj izkušeni igralci, eden med njimi pa je bil rezerva, ki v polju žal nima znanja. To so nasprotniki dobro izkoristili in žoge so se vrstile nanj ena za drugo. Kljub temu, da je bil na servisu najuspešnejši od vseh naših igralcev, je bil prešibek člen, da bi bila možnost za zmago kaj večja. Tudi ta niz smo izgubili na 16. točki.

 

Tretji niz pa so zopet odigrali vsi igralci in kljub glasni podpori s tribun niso uspeli pozitivno pripeljati niz do konca. Nervoza je bila prevelika in strah ter slaba volja zaradi neizkušenosti, srčnosti ter prevelike želje, je terjala svoj davek. Enostavno ni šlo in Kamničani so zmagali še tretji niz s 25:13.

 

Nekoliko razočarani – kar se ob taki starosti pričakuje, saj so fantje srčni, delavni in jih tako vsak poraz potre nekatere bolj, druge manj – smo se na koncu prijetno pogovorili, da je bil navsezadnje to turnir z dobrim izkupičkom, saj smo se uvrstili v nadaljnje tekmovanje z zmagovalci turnirjev. Naslednji bo že 25.1. kar je zelo blizu, zato bomo na treningih še bolje delali, popravili napake, hkrati pa se imeli lepo in uživali v odbojki, da naslednjič zmagamo!