Astec Triglav napredoval na peto mesto

Kranj, 15. januarja. Odbojkarji Astec Triglav so po enomesečni pavzi v 15. krogu premagali zadnjeuvrščeni Murexin iz Slovenske Bistrice z izidom 3:0 (13, 19, 18). Ker je Gokop Fram doma izgubil proti Duolu, so Kranjčani sedaj na petem mestu in brez kakršnihkoli možnosti za uvrstitev v modro skupino, saj bi tudi v primeru treh porazov Kroparjev še vedno imeli zmago manj, katerih število najprej odloča v primeru enakega števila točk. Naslednji nasprotnik bo že v sredo Duol v Balonu na Brezovici.
Športna dvorana Planina, gledalcev 150, sodnika: Melavc (Šempeter), J. Globačnik (Topolšica).

Astec Triglav: Šildenfeld 2, Čulibrk 3, Bilandžić 11, Ambrožič, Antonić 4, Rop 10, Bežek(L), Potočnik 2, Kristan 14, Štembergar Zupan 8, Berčič. Trener: Sattler

Murexin: Babič 9, Akrap 5, Dobošič, Gomivnik 7, Lamut, Simončič, Frešer, Kos 4, Cizerl(L), Valentan 2, Kavnik 1, Štern(L). Trener: Jesenko

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

Kranjčani so tekmo začeli brez Berčiča, ki še okreva po operaciji kolena, prav tako pa tudi Šildenfeld še ni povsem nared po poškodbi. Astec Triglav je že takoj na začetku tekme povedek s 4:1, saj so Bistričani delali več napak. Štajerci pa so se vendarle zbrali in izid zmanjšali na 6:4, nato pa še z dobro obrambo izenačili na 6. točki. Z minimalno prednostjo so odšli na prvi tehnični odmor domači, saj nikakor niso mogli zaključiti kar nekaj zaporednih napadov, gostujoči odbojkarji pa so preko izkušenega Babiča držali priključek. Po odmoru je dobro serviral Štembergar Zupan, Gomivnik pa pošiljal žoge izven igrišča, tako da so Kranjčani prišli spet do prednosti 3 točk – 11:8. Ko je začel delovati še blok Astec Triglava, je Jesenko pri izidu 13:8 zahteval prve pol minute odmora. Kranjčani so še naprej igrali zavzeto v obrambi in si priigrali ob drugem tehničnem odmoru že 7 točk prednosti – 16:9. Po odmoru so Kranjčani nadaljevali v istem ritmu, gostje niso mogli prebiti čvrste obrambe in prednost je zrasla na 10 točk – 20:10. Do konca niza je odšel na klop prvi podajalec Antonić, priložnost pa je dobil in jo tudi izkoristil mladi 19-letni Matevž Ambrožič.

V drugem nizu se je začelo bolj izenačeno, čeprav so domači hitro povedli z 2:0. Po napaki Gomivnika pa so Kranjčani odšli prvi tehnični odmor z vodstvom za 3 točke. Po odmoru je spet odlično serviral Štembergar Zupan, po bloku Bilandžića pa so bili gostje spet prisiljeni vzeti polminutni odmor, saj je bil izid že visokih 11:5 za Kranjčane. Po odmoru so gostje nekoliko ustavili nalet gorenjske ekipe. Domači so nato malce popustili v napadu in Murexin se je približal na 4 točke zaostanka – 16:12 je bilo pri drugem tehničnem odmoru. Po odmoru so Štajerci takoj dosegli še dve zaporedni točki, a Kranjčani so takoj odgovorili z enako mero in hitro spet postavili stvari na svoje mesto. Pri 19:14 je sledil drugi odmor gostujočega trenerja Jesenka. Po odmoru so Triglavani po zaslugi Štembergar Zupana, ki je spet nekajkrat odlično serviral, ušli na 22:15 in tudi drugi niz je bil s tem odločen.

Začetek tretjega niza ni prenesel spremembe, Kranjčani so malce popustili, a so jim gostje z napakami omogočili vodstvo ob prvem tehničnem odmoru 8:6. Po dobrem servisu Babiča je Murexin izid poravnal na 8. Nato pa so igralci Triglava prestavili v višjo prestavo, naredili tri zaporedne točke in Jesenko je prekinil serijo domačih s pol minute odmora. Z uspešnim blokom so Bistričani spet prišli bliže domačim, ki pa vodstva niso izpustili iz rok. Tesen izid z rahlo prednostjo domačih je bil tudi ob drugem tehničnem odmoru. Kranjski napad ni ponovil uspešnosti iz prvih dveh nizov, saj so Štajerci uspešno postavljali blok in obrambo. Po odmoru pa so igralci Astec Triglava spet nekoliko dvignili ritem igre, sledila je serija treh točk in pri 19:16 je Jesenko vzel odmor. Kranjčani so nadaljevali v enakem ritmu, si priborili prednost 22:17 in zmaga z najvišjim izidom je bila zagotovljena.

Ker je Gokop Fram doma izgubil proti Duolu iz Ljubljane s 3:2, so Kranjčani napredovali za eno mesto na lestvici. Že v sredo, 19. januarja ob 19. uri, pa Astec Triglav gostuje prav pri Duolu na Brezovici. Do konca tekmovanja v prvem delu državnega prvenstva bodo Kranjčani še dvakrat gostovali, tako da se naslednja tekma v domači dvorani pričakuje šele potem, ko se ekipe razdelijo na modri in zeleni del.