Astec Triglav ohladil vročo Panvito Pomgrad

salonit anhovo 20131103 1403952500Murska Sobota, 15. januarja. Kranjčani so pripravili veliko presenečenje in na gostovanju pri Panviti Pomgrad, ki je zmagala kar 5 tekem zapored, osvojili vse 3 točke. Zmagali so s 3:1 (22, 22, -17, 19) in tako spet povečali svoje možnosti v nadaljevanju prvenstva. Triglavani so se tokrat izkazali z majhnim številom napak, od nasprotnikov pa so bili presenetljivo boljši tudi v napadu, kjer sta dobro odigrala Sašo Rop in Simon Bilandžič, znova pa se forma dviga tudi mladinskemu reprezentantu Mateju Köku, kar je prav gotovo razveseljiv podatek pred odločilnimi tekmami v prvenstvu. Za Kranjčane se zelena skupina začenja že pravzaprav to soboto, ko v goste prihaja Šoštanj Topolšica.

Športna dvorana OŠ I. 100 gledalcev. Sodnika: Valentar (Prevalje), Miklošič (Maribor).

Panvita Pomgrad:Ajlec 3, Pavlović 9, Pelemiš 15, Čolović 1, Vrabl(L), Miličević, Flisar 10, Topovšek, Bogožalec 14, Tot 10, Grabar.

Astec Triglav: Lužovec , S. Hafner 1, Bilandžić 17, Vene(L), Močnik 9, Rop 17, Bežek(L), Kržišnik , T. Hafner , M. Kök 13, Rezar 8, A. Kök . Trener: Matej Maček

STATISTIČNI PODATKI

Ko je bilo videti, da je Panvita ujela pravi ritem in da postaja vse bolj nepremagljiva, je nepričakovano spet naletela na mino, imenovano Astec Triglav. Zadnjeuvrščena ekipa prvenstva je še drugič v sezoni premagala Sobočane, tokrat še bolj prepričljivo kot na prvi tekmi v Kranju, kjer je bil izid 3:2. V Murski Soboti je bilo videti, da si gostje zmago bolj želijo, saj je bila za njih tekma pomembnejša. V primeru poraza, bi za predzadnjo ekipo zaostajali že sedem točk in bi imeli zelo, zelo težko nalogo, če si bi želeli zagotoviti obstanek. Po tej zmagi vseeno nekoliko lažje dihajo, tudi v pogledu samozavesti, medtem ko gostiteljem tekma  ni pomenila ničesar.

Gostje so že v prvem nizu po vodstvu pri tehničnih premorih (6:8 in 13:16) dokazali, da v Prekmurje niso prišli brez ambicij.  odbojkarjem že v prvem nizu ni veliko uspevalo, še najslabši so bili pri sprejemu in v bloku. Zadnjo točko za izid 22:25 za Gorenjce pa je prispeval Jure Močnik. Drugi niz je bil skoraj podoben prvemu tudi rezultatsko, le zaključno točko za dobljeni niz z izidom 25:22 je prispeval Sašo Rop. Šele v tretjem nizu so se soboški odbojkarji pokazali v boljši luči in niz tudi prepričljivo dobili z izidom 25:17.

Toda en dobljen niz Prekmurcev je bil premalo proti razpoloženim Gorenjcem, ki so se borili za vsako žogo in rezultat je bil tudi viden v četrtem nizu, ki so ga dobili z izidom 25:19 po lepi zaključni Jureta Močnika.

“Po porazu v prejšnjem krogu proti neposrednim konkurentom, igralcem Fužinarja, nismo bili najbolje psihično pripravljeni. Toda odkrit pogovor pred tekmo in načrt, da moramo biti bolj agresivni, pa čeprav je šlo za izjemno dobro ekipo Panvito Pomgrad, je pomagal, bili smo bolj sproščeni, to pa je prispevalo k osvojitvi vseh treh točk,” trener Asteca Triglava Matej Maček po tekmi ni skrival zadovoljstva.