Astec Triglav ostaja zadnji

krka 20131023 1224789806Kranj, 4. decembra. Astec Triglav je tudi v 12. krogu 1.DOL izgubil tekmo s Krko, tokrat s 3:1 (22, 15, -19, 16) in ostaja trdno zalepljen na zadnjem mestu 1.DOL.

 

 

Dvorana Marof, gledalcev 70, sodnika: Adrović (Kamnik), L. Globačnik (Topolšica).

Krka: Brulec 9, Ožbalt, Erpič 2, Kosmina, Kastrevec, Vesel, Kos 14, Pucelj 4, Longar, Plantan, Žlajpah 18, Turk 8.

Astec Triglav: Lužovec, S. Hafner 6, Bilandžić 8, Vene, Močnik 11, Rop 14, Bežek, Kržišnik, T. Hafner 1, M. Kök 16, Rezar 5.

STATISTIČNI PODATKI

Odbojkarji Krke so v prvenstvu zadnjič zmagali v tretjem krogu, ko so 23. oktobra zmagali prav proti Astecu v Kranju. Pred novim obračunom s Kranjčani, ki je veljal kot derbi začelja, so izgubili sedem tekem zapored, toda tokrat so to črno serijo vendarle prekinili. In to brez posebnih težav, saj imeli manjšo krizo le v tretjem nizu, v vseh preostalih delih pa so bili boljši tekmeci, predvsem so bili bolj zanesljivi in delali manj napak kot tekmeci.

Približen potek tekme je napovedal že sam začetek, v katerem so domači po že četrti neizsiljeni napaki tekmecev povedli s 7:4, po asu Domna Kosa tudi z 9:5. Toda Kranjčani se niso dali, po dveh zaporednih blokih Jureta Močnika so izenačili na 17:17. Toda tudi domači so imeli trden blok, po enem izmed njih jih je Gašper Pucelj povedel v vodstvo z 22:20. Izkazalo se je, da je bila to odločilna točka.

Do vodstva z 2:0 so Dolenjci prišli z lahkoto. Kos jih je z novim blokom povedel v vodstvo z 10:3, do konca pa so prednost le še večali. A nato so se ustavili. Tako so gosti v tretjem nizu po dveh zaporednih točkah Simona Bilandžića ušli na pet točk razlike (6:11). Domači so jih sicer še poskušali loviti. Ob drugem tehničnem odmoru je bilo pri rezultatu 13:16 še vse odprto, toda v nadaljevanju niza so prevladovali Kranjčani, ki so si tako podaljšali upanje.

Toda na njihovo žalost to ni bilo dolgo. Krkaši so namreč v četrtem nizu povzročali tekmecem težavena sprejemu, vodili od začetka do konca in povsem zasluženo prišli do tretje zmagev sezoni.