Astec Triglav – Panvita Pomgrad 16:12

ekipa_2007_003Kranj, 3. aprila. Odkar Kranjčani neprekinjeno nastopajo v 1. DOL (to je od jeseni 2006) sta ekipi odigrali 28 uradnih tekem. 16 so jih dobili Kranjčani, 12 pa odbojkarji iz Murske Sobote, ki so sicer nastopali pod različnimi imeni: Galex Mir, Panvita Galex in Panvita Pomgrad. Astec Triglav je svojo prvo zmago v 1.DOL proti sobotnemu nasprotniku v tekmi za 3. mesto dosegel že v letu 2006/07 in sicer v takratnem 3. delu tekmovanja.

Kranjčani so v sezoni 2006/07 v legendarni postavi Bojinović, Zupanc, Vidič, Centa, Rop, Verbič, Močnik, Jakič, Ivartnik, Matijaševič, Ambrožič, Belovič, ki ji je uspel pod vodstvom Marka Brumna veliki met in obstanek v druščini najboljših, po napetih 5 nizih premagali goste iz Prekmurja, za katere je takrat še igral tudi sedanji trener Dejan Fujs, ki je bil hkrati največja uganka za obrambo Kranjčanov.

Zgodovina_tekem

V sezonah, ki so sledile, so  bili Triglavani proti Prekmurcem vedno uspešnejši v vseh sezonah, razen v 2010/11, ko so jih Sobočani premagali na 3 tekmah od 4 odigranih. Vse tekme v eni sezoni so Kranjčani dobili v 1.DOL 2008/09, ko so nastopali v postavi Čulibrk, Verbič, Bežek, Potočnik, Jakopin, Bojinović, Planinc, Rop, Vidič, Ivartnik, Zupan Štembergar, Perhaj, trener pa je bil Marko Brumen.

Največ medsebojnih tekem so igralci obeh ekip odigrali prav v zadnji sezoni 2011/12, ko je Astec Triglav dobil rekordnih 5 tekem od 7 odigranih in med drugim tudi izločil Panvito Galex v ¼ finalu končnice (po 3 tekmah). Takrat je Kranjčane vodil dr. Tine Sattler.

V lanski jeseni se Kranjčani proti Prekmurcem niso naigrali, še najbolje je bilo v drugi tekmi decembra 2012, ko so gostovali v Murski Soboti in z malce smole ob koncu v 5. nizu osvojili zgolj točko na tem gostovanju. Izgubljena točka je bila tudi ena od tistih, ki so na koncu prvega dela zmanjkale za uvrstitev v modro skupino, tako da je ostalo pri dveh uradnih medsebojnih tekmah.