Astec Triglav preko Krke

Thumbnail PreviewKranj, 20. novembra. V 9. krogu 1.DOL Radenska Classic je Astec Triglav v Kranju premagal Krko s 3:0 (24, 23, 20). Kljub na videz gladki zmagi, pa je tekma vseeno postregla z nekaj preobrati v prvem in drugem nizu, v tretjem nizu pa so Kranjčani zaigrali bolj podobno tistemu z začetka sezone in tekmo zanesljivo pripeljali do najvišje možne zmage. Z novimi 3 točkami so se prebili na 4. mesto na lestvici.

Športna dvorana Planina. 100 gledalcev. Sodnika: Suljkanović, Seifried (oba Maribor).

Astec Triglav: Čulibrk 4, Bilandžić 7, Ambrožič, Klemenčič, Antonić 4, Rop 14, Bežek (L), Potočnik, Kristan 12, Štembergar Zupan 19, Berčič. Trener: Tine Sattler.

Krka: L. Brulec 11, Pulko 13, Kosmina, Mikša 5, Čuk(L), Vesel(L), Bregar 4, Lejo 10, Longar, J. Brulec, Halas, Turk. Trener: Jernej Rojc.

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

Kranjska ekipa je na začetku tekme povedla z 2:0, kasneje pa po uspešnih protinapadih še s 5:2. Z nekaj sreče so domači prednost še povišali na +4 in s tako prednostjo odšli tudi na prvi tehnični odmor. V nadaljevanju so gostje po dveh napakah domače šestorke izid znižali na 8:6, a je Štembergar Zupan z asom rezultat spet popravil na 4 točke prednosti, Sašo Rop pa z uspešnim protinapadom postavil izid 11:6. Rojc je vzel svoj prvi odmor, kar je Dolenjcem koristilo, saj so naredili delni izid 3:0 in spet prišli na 2 točki zaostanka 11:9. Po asu Pulka je time out vzel Tine Sattler. Takoj po odmoru sta sledili še napaki Triglava v napadu in gostje so prvič na tekmi povedli z 11:12. Sledilo je spet obdobje boljše igre domačih, ki so si priborili vodstvo 14:12. Gostje so do drugega tehničnega odmora spet prišli do minimalnega vodstva, saj so Kranjčani še naprej zelo nihali pri sprejemu začetnega udarca. Po odmoru je Krka prišla do vodstva 17:19, saj se domači sprejemalci nikakor niso zmogli dovolj zbrati, da bi lahko potem z bolj raznolikim napadom načeli gostujočo obrambo, grešila pa je tudi domača obramba. Pred končnico pa je bil izid spet poravnan na 20. točki. Gostje so v končnici sicer dobro servirali, a so Kranjčani bolje igrali v bloku, tako da je bil izid vseskozi tesen. Niz je z blokom zaključil Čulibrk in zagotovil domačim vodstvo z 1:0.

V drugem nizu je domače z asom popeljal do prednosti 3:1 Simon Bilandžić. Gostje pa niso popuščali, še posebej je v napadu izstopal veteran Lejo, nato pa se je razigral še Pulko in Krka je bila spet v prednosti s 5:6. Mikša je z asom prednost gostov povišal, Štembergar Zupan pa je domačim priskrbel izenačenje. Ob prvem tehničnem odmoru so bili gostje v prednosti za točko. Po odmoru je Štembergar Zupan tudi uspešno serviral in domače pripeljal v prednost 10:8. Po bombi Saša Ropa so gostje vzeli premor pri izidu 12:9. Do drugega tehničnega odmora se je zaostanek Krke zmanjšal na 2 točki. Po odmoru pa je slediko spet nekaj padca koncentracije pri Kranjčanih in  gostje so izid najprej izenačili, nato pa še povedli za točko. Tako je bilo tudi ob vstopu v končnico, zato je Tine Sattler pri 19:20 za Krko vzel pol minute odmora. Kljub odmoru so gostje še vedno imeli pobudo, saj domači blok ni mogel ustaviti korektorja gostov Brulca, ki se je razigral v drugi polovici niza. Kranjčani pa potem le prevzeli pobudo v svoje roke, popravili so sprejem, dobro zaigrali v obrambi in rezultat prevesili na svojo stran – 23:22. Zdaj je v potek tekme posegel Rojc, vzel svoj drugi odmor a tokrat se mu to ni obrestovalo. Po odmoru so Triglavani ustavili Brulca z blokom in si priborili prvo zaključno žogo, izkoristili pa drugo in povedli z 2:0.

Tudi v tretjem nizu so domači hitro prišli do prednosti z 2:0. Po asu Bilandžića je bilo že 4:1. Kot da so domači po vodstvu v nizih malce sprostili, so zaigrali precej bolj poletno in učinkovito ter prednost povišali na 6:2. Gostje pa so spet pokazali zobe in se tudi s pomočjo napak domačih napadalcev približali na 7:6, a na tehnični odmor so šli vseeno domači s prednostjo 2 točk. Ko je prišel na servis Sašo Rop, so Kranjčani spet povišali prednost na 12:9. Vrstile so se lepe obrambe na eni in drugi strani, a so Triglavani prednost vseeno obdržali na račun boljše igre v bloku tudi ob drugem tehničnem odmoru. Pri izidu 18:15 je gostujoči trener Rojc vzel odmor, saj se Krkaši nikakor niso uspeli približati Triglavanom. Kapetan Rop je še naprej pridno nizal točke in držal razliko v prid domačih tudi po odmoru. Nato pa je na sceno stopil še domači korektor in Kranjčani so še povišali prednost – pri 21:17 je Rojc vzel še druge pol minute premora. To domače ekipe ni zmedlo, saj so nadaljevali v istem ritmu. Pri izidu 23:18 je bilo že jasno, da bodo tokrat vse 3 točke ostale doma. Tekmo je zaključil z lepim napadom Bojan Kristan, ki se po poškodbi počasi vrača.