Astec Triglav s težavo do devete zmage

Thumbnail PreviewKranj, 29. januarja. Odbojkarska ekipa Krke iz Novega mesta je v domači dvorani Marof z 2:3 (-19, 21, -24, 21, -8) izgubila proti Astec Triglavu. V tekmi polni napak in preobratov so Kranjčani še enkrat več pokazali, da če ne igrajo maksimalno zavzeto, lahko izgubijo proti vsakemu nasprotniku v 1. DOL. Tokrat se jim to na srečo ni zgodilo, saj so prvič v letošnji sezoni tudi zmagali v tekmi, ki jo je odločal peti podaljšani niz.

Dvorana Marof, gledalcev 65, sodnika: Adrovič (Kamnik), Sever (Brezovica).

Krka: L. Brulec 16, Pogorelec, Kosmina, Mikša 8, Kastrevec, Čuk(L), Vesel(L), Bregar 1, Lejo 10, Longar 1, J. Brulec 6, Halas, Turk 14. Trener: Rojs.

Astec Triglav: Šildenfeld, Čulibrk, Bilandžić 12, Rop 8, Ambrožič, Antonić 14, Bežek(L), Potočnik 5, Kristan 21, Štemberger Zupan 11, Berčič. Trener: Sattler

STATISTIČNI PODATKI

Ob sicer dobrem sprejemu začetnega udarca so tokrat v kranjski ekipe preveč napak napravili zlasti vsi trije napadalci, saj se nihče ni približal 50% uspešnosti. Novomeščani so se dobro borili v 2. nizu, ki so ga tudi dobili, v tretjem so imeli pobudo vse do konca, a so Triglavani z bolj zbrano igro prišli na koncu do vodstva z 1:2. Kar domačim ni uspelo v tretjem pa jim je v četrtem nizu, kjer so imeli nadzor nad situacijo od začetka pa do konca. Kranjčani nikakor niso uspeli ujeti priključka, tudi po zaslugi zgrešenih začetnih udarcev in neodločnosti v napadu. V zadnjem nizu pa je Astec Triglav zaigral povsem drugače. Z natančnimi začetnimi udarci predvsem Antonića, ki je “uničil” libera Krke, so prišli do visoke prednosti že pred menjavo strani. Te prednosti niso več izpustili iz rok in si na ta način še za 2 točki povišali prednost pred Gokop Framom pred začetkom tekem v zeleni skupini, saj je Gokop Fram doma po pričakovanju izgubil s Panvito Galexom.