Astec Triglav se je poslovil z zmago

krka 20131023 1030589121Kranj, 1. marca. Astec Triglav je v zadnji krogu zelene skupine v domači dvorani premagal novomeško Krko s 3:1 (18, 20, -22, 25). Marsikdo, ki je bil včeraj v ŠD Planina in je videl igrati Kranjčane, se je po tekmi spraševal, kako je možno, da bo ta ekipa izpadla iz lige. A na žalost so Triglavani prav v tekmah, ko je bilo potrebno odigrati dobro, to naredili najslabše in izgubljali točke proti neposrednim tekmecem. Kar 7 tekem so izgubili v podaljšanem petem nizu, kar kaže na veliko pomanjkanje predvsem psihične stabilnosti. Kljub temu, da je bilo veliko nihanja v kvaliteti igre, je bilo vseeno le te pokazane dovolj, da bi morali z nekaj več zbranosti brez velikih težav ostati v prvoligaški konkurenci. Kje so vzroki da se to ni zgodilo, ostaja odprto vprašanje tudi in še toliko bolj po zadnji tekmi in bo vsekakor predmet strokovne analize in priprave za novo sezono, ki se za Kranjčane začne takoj, ne glede na to, da prvenstvo še poteka.

Športna dvorana Planina. 200 gledalcev. Sodnika: Ljubo in Jure Globačnik (oba Topolšica)

Astec Triglav: Lužovec, Mrak, Bilandžić 14, Vene(L), Močnik 13, Rop, Bežek(L), Kržišnik 3, T. Hafner 9, M. Kök 19, Rezar10, A. Kök . Trener: Matej Maček

Krka: Brulec 15, Ožbalt(L), Erpič 4, Kosmina 13, Zalar (L), Kastrevec, Vesel, Kos 4, Pucelj 7, Longar, Žlajpah 5, Turk 9. Trener: Jernej Rojc

STATISTIČNI PODATKI

Zadnjo tekmo v prvoligaški konkurenci so Kranjčani začeli sproščeno, kljub vodstvu Krke z 0:2 po odličnih servisih Turka in že takoj na začetku tekme prisilili goste v pol minute odmora pri izidu 6:3. Prvi tehnični odmor se je začel ob vodstvu Astec Triglava z 8:4. Kljub temu, da je na klopi ostal kapetan in najboljši igralec domače ekipe Sašo Rop, zaradi poškodbe pa ni nastopil Svit Hafner, Triglavani niso imeli prav nobenih težav pri vzdrževanju zanesljive prednosti tudi vse do drugega tehničnega odmora. Ko je z močnim udarcem vodstvo Triglava na 18:13 povečal Tim Hafner, je Jernej Rojc vzel še drugi odmor. S to prekinitvijo je bil uspešen, saj so gostje naredili dva bloka zapored in prišli na 3 točke zaostanka. Zdaj je bil čas za odmor domačega trenerja. Po odmoru je napako napravil Bilandžič, nato pa so Kranjčani še nekajkrat slabo sprejeli servis gostov in ti so prišli le na točko zaostanka v začetku končnice. Bilandžič se je odkupil z lepim napadom in potem še s servisom, po katerem je protinapad zaključil Rok Rezar. Prvo zaključno žogo za Astec Triglav je priboril Matej Kök, gostje pa so z napako pomagali Kranjčanom do hitre osvojitve prvega niza.
Drugi niz je bil vse do izida 6:6 povsem izenačen, nato pa so gostje z dobrimi servisi Puclja prisilili Kranjčane v neorganizirane napade in povedli s 6:8. Takoj po odmoru sta Rezar in Močnik poskrbela za izenačenje na 8. točki. Gostje so imeli vseskozi rahlo pobudo v rezultatu. Po nekaj slabših napadih domače ekipe, so gostje prišli do prednosti 2 točk, ki pa jo je neubranljivim servisom izničil Matej Kök in Kranjčane pri drugem tehničnem odmoru spet popeljal v vodstvo za točko. Po odmoru je Matej še naprej dobro izvajal začetne udarce in do izraza je lahko prišel tudi kranjski blok. Pri 19:15 je pol minute premora vzel Jernej Rojc. Triglavani so po prekinitvi dosegli še tri točke in drugi niz je bil več ali manj odločen.

Tretji niz se je začel v nekoliko zmedeni igri obeh ekip, v kateri pa so v nadaljevanju bolje znašli Kranjčani. Gostje so naredili nekaj več napak, predvsem v napadalnih akcijah in omogočili Astecu vodstvo ob prvem tehničnem time-outu 8:5. Sledilo je nekaj napak v domači obrambi, Krkaši so zaigrali bolj čvrsto in natančno v napadu in izid se je prevesil na stran gostujoče ekipe. Pri 9:11 je bil čas za prvi odmor na zahtevo Mateja Mačka. Odmor je koristil domačim sprejemalcem, ki so omogočili večjo raznovrstnost v napadu in kazalo je že, da bodo Kranjčani obrnili potek tretjega niza. Toda spet je sledilo nekaj nezbranosti v obrambi in gosje so ušli na 11:15. Domači trener je vzel še drugi odmor, po katerem so domači ustavili serijo Novomeščanov. Po tehničnem odmoru so gostje na servis Turka prednost povišali na 15:22 in z zanesljivo igro prišli do prve zaključne žoge pri 17:24. Kranjčani se še niso pustili premagati v tretjem nizu in pri 20:24 je moral odmor vzeti Rojc. Krkaši so se v prekinitvi umirili in prek Turka dosegli točko in znižanje izida v nizih na 2:1.
Četrti niz so Kranjčani začeli spet bolj odločno in si priigrali 3 točke prednosti, ki pa so jih po zaslugi dobrega bloka gostov hitro izgubili in na prvi tehnični odmor odšli le s točko prednosti. Po odmoru pa so Kranjčani povsem popustili, igrali nezbrano in si nabrali 4 točke zaostanka do drugega tehničnega odmora. Tudi po drugem odmoru je izgledalo, kot da so Triglavani v celoti pozabili igrati odbojko in gostje so povedli za 8 točk. Nato pa se je vendarle premaknilo tudi v domači vrsti in z nekaj boljšo igro v obrambi je bil izid zmanjšan na 18:21. Z blokom Kržišnika Martinu Kosmini so Kranjčani prisilili goste v pol minute odmora. Prekinitev so tokrat Rojcu ni obrestovala, saj so Kranjčani dosegli še 2 točki in izid poravnali na 21. V napeti končnici se je razplamtela ogorčena borba za vsako točko, a tokrat je bil mož odločitve na kranjski strani – Matej Kök je dosegel zadnjo točko na tekmi in Kranjčani so se z zmago poslovili od 1. lige.