Astec Triglav še naprej brez zmage

krka 20131023 2073793048Kranj, 26. oktobra. Kranjčani so tudi v tretjem nastopu v 1.DOL morali priznati zmago boljšemu nasprotniku. Tokrat so v Kamniku izgubili proti Calcit Volleyballu z 0:3 (-17,-22,-24). Kamničani so prevladovali v prvem nizu, v drugem in tretjem pa so tudi Kranjčani imeli svoje priložnosti, ampak so si s serijami napak sami pokvarili možnosti za ugodnejši izid.

 

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 250, sodnika: Merhar (Maribor) in Gril (Limbuš).

Calcit Volleyball: Lakner, Hribar, T. Štern 5, Kvas 1, Pokeršnik 6, Ribič, Štembergar Zupan 5, Brus 5, Hrast, Stavbar 2, Kotnik 8, Ž. Štern 7.

Astec Triglav: Lužovec 9, S. Hafner, Bilandžič 3, Mrak, Vene, Rop 13, Bežek, Kržišnik 1, T. Hafner 4, Kök 3, Rezar 7.

STATISTIČNI PODATKI

Kamničani so na sosedskem derbiju proti ekipi Asteca Triglava vknjižili nove tri točke, čeprav z igro niso ravno blesteli. Na trenutke so igrali zelo dobro, domiselno, na trenutke pa delali vse preveč lastnih napak. Toda najbolj pomembne so točke, ki jih držijo v vrhu prvenstvene lestvice. V prihodnjem krogu bodo Kamničani gostovali v Murski Soboti pri Panviti Pomgradu.

V prvem nizu so bili varovanci Marka Brumna ob boljšem sprejemu in učinkoviti igri v napadu ves čas v nadrejenem položaju. Pridno so nabirali točke in na drugi tehnični odmor odšli že s kar šestimi točkami naskoka. Ko je po uspešnem napadu Andreja Štembergarja Zupana, za katerega je bila to prva tekma proti svojemu matičnemu klubu, Calcit povedel z 22:15, je bila usoda Kranjčanov v prvem nizu zapečatena.

V drugem nizu so Kamničani nadaljevali dobro igro, vendar le do prvega tehničnega odmora, ko so po bloku Domna Kotnika povedli z 8:4. Sledilo je obdobje številnih lastnih napak, kar so gostje izkoristili in s štirimi zaporednimi točkami domačine na osmi točki ujeli, z blokom Žige Lužovca in po napaki Kotnika pa so celo povedli s 13:10, za tri točke pa so spet vodili pri 20:17. Takrat so z učinkovitostjo v napadu težave imeli kranjski odbojkarji in po uspešnem napadu Žige Šterna je na 21. točki sledilo novo izenačenje. Predzadnje v drugem nizu, kajti brata Štern sta v končnici poskrbela za Calcitovo vodstvo z 2:0 v nizih.

Uvod v tretji niz je bil za domačo ekipo uspešen, saj je povedla s 3:0 in 6:2, na prvi tehnični odmor pa je odšla z dvema točkama prednosti. Z delnim izidom 4:0 so pobudo prevzeli gostujoči odbojkarji, ki so po točki Rezarja na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Domači trener je v igro spet poklical Tineta Kvasa in Danijela Pokeršnika ter zadel v polno, kajti z delnim izidom 8:1 so gostitelji na servis Štembergarja Zupana prišli do visokega vodstva z 22:17. Vodili so tudi že s 24:19. Namesto da bi tekmo mirno pripeljali do konca, so gostom dovolili pet točk zapored. Brumen je v igro vrnil Kvasa in Tončka Šterna in tudi z nekaj sreče so Kamničani le prišli do težko priborjene zmage.