Astec Triglav utrdil vodstvo v zeleni skupini

Thumbnail PreviewKranj, 12. februarja. Odbojkarji Astec Triglava so tudi na drugem gostovanju pri Gokop Framu odnesli poln izkupiček, saj so zmagali s 3:1 (23, -16, 16, 23). Pot do zmage pa ni bila lahka kot bi si morda želeli, saj so Kranjčani kljub zelo prepričljivi igri v obrambi in bloku napravili lepo število napak pri sprejemu začetnega udarca in izvajanju le tega, pa tudi izkoristek v napadu ni bil na preveč visoki ravni. Za borbeno in na trenutke tudi atraktivno igro pa gre kljub temu pohvaliti vse igralce, še posebej pa se je izkazal Matej Čulibrk, ki je spravljal v obup domače napadalce – napravil je 6 blokov, dosegel 4 ase in k temu dodal še 7 točk v napadu.

Športna dvorana Rače, gledalcev 200, sodnika: Valentar (Prevalje) in Kamnik (Kotlje).

Gokop Fram: Medved 3, Brus 13, Bojinović 1, Černec 2, Plesec 2, Krhlanko, Špendl 1, Čebulj 20, Štros, Klobučar 10, Orešič, Detela 4, Ledinek.

Astec Triglav: Šildenfeld, Čulibrk 17, Bilandžič 7, Ambrožič, Antonič 6, Rop 16, Bežek, Potočnik, Kristan 16, Štembergar Zupan 6, Berčič.

STATISTIČNI PODATKI

V dvoboju ekip z vrha drugega dela prvenstvene razpredelnice so Kranjčani še enkrat potrdili, da bi s kančkom sreče lahko sodelovali tudi v ligi za prvaka in zmagali na gostovanju v Račah. Vnovič pa so tudi na tem obračunu pokazali veliko nihanj v igri, ki pa jih gostitelji niso znali izkoristiti za zmago.

Framski odbojkarji so tekmo dobro začeli, povedli z 9:6 in ob drugem tehničnem odmoru še vedno držali dve točki prednosti. Gorenjci pa v zaključku niza niso popuščali, domače so ujeli pri 21. točki, izenačeno je bilo vse do izida 23:23, v ključnih trenutkih pa so Kranjčani osvojili odločilni točki. 

V drugem nizu se je slika na igrišču spremenila. Kranjčani so sprva nadaljevali z dobro igro in povedli s 6:3, pri 8:8 pa so jih gostitelji ujeli, nato pa si z delnim rezultatom 10:2 priigrali občutno prednost in jo brez težav obdržali do konca niza.

V tretjem nizu so vajeti igre v svoje roke prevzeli kranjski odbojkarji. Igrali so zelo zanesljivo, ob drugem tehničnem odmoru vodili že s 16:7. Vsi poskusi domače vrste, da bi dosegla preobrat, so bili zaman.

Četrti niz je spet postregel z izenačeno igro, čeprav so gostje so večidel vodili za točko ali dve. V končnici so Kranjčani vodili že s 24:21, framska vrsta je nato osvojila še dve točki, toda preobrat jim ni uspel.