Calcit premagal medle Kranjčane

Odbojkarji Calcit Volleyballa so v četrtem krogu 1. DOL za moške v domači dvorani premagali Triglav Kranj. Slovenski podprvaki tekmecem niso oddali niti niza in so se veselili prepričljive zmage s 3:0 (23, 19, 18).

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 300, sodnika: Valentar (Ravne na Koroškem) in Milojević (Ljubljana).

Calcit Volleyball: Štalekar 8, Hribar, Golob, Novljan 2, Ratek, Okroglič 1, Vidmar 7, Brulec 6, Lakner, Kotnik 10, Štembergar Zupan 18, Videčnik 1, Konjedic.

Triglav Kranj: Toman, Lužovec 1, Tučen 5, Bregant 12, Planinc 8, Beravs, Bežek, Mali, Jenko 5, M. Kök, A. Kök 1, Rezar.

V prejšnjem krogu so Kamničani šele po hudem boju slavili v Hočah, Kranjčani pa so se iz Kanala vrnili s polnim izkupičkom. Zaradi tekme več so bili varovanci Saše Ropa za točko pred domačimi odbojkarji, ki bodo zaostalo tekmo drugega kroga igrali šele 9. novembra. Tokrat so se novih treh točk veselili kamniški odbojkarji, ki so bili z izjemo končnice uvodnega niza ves čas boljši nasprotnik.

Prvi niz se je začel po željah domače ekipe, ki je z odlično igro v bloku prišla do kar šestih točk prednosti (10:4). Ko je z blokom napad gostov zaustavil še Andrej Štembergar Zupan, so ob drugem tehničnem odmoru vodili že s 16:9. Tudi po uspešnem napadu Domna Kotnika so še imeli sedem točk prednosti (20:13), vendar je razpoloženi Jan Planinc, ki je tri sezone igral tudi za Calcit Volleyball, Kranjčane vrnil v igro. Pred vstopom v končnico so gostje zaostajali le še za točko (20:21), vendar so se Kamničani le zbrali, dosegli dve zaporedni točki, Štembergar Zupan pa je v napeti končnici izkoristil tretjo zaključno žogo.

Tudi drugi niz so nekoliko bolje začeli kamniški odbojkarji, ki so po dveh lastnih napakah gostov povedli s 7:4, nato pa s točko Jana Brulca na prvi tehnični odmor odšli s točko prednosti. Na servis Jureta Jenka so z blokom Planinca Kranjčani pobegnili za dve točki (11:9), vendar je bilo to njihovo zadnje vodstvo v uvodnem nizu. Po kar dveh zaporednih blokih, uspešna sta bila Štembergar Zupan in Kotnik, slednji je bil nato uspešen še v napadu, so Kamničani prišli do treh točk prednosti (14:11), kar jim še ni zagotavljajo mirnega nadaljevanja niza. Ko je bil v napadu uspešen Uroš Tučen za izid 19:21, je vse kazalo na ponovitev prvega niza, ki je bil odločen šele v razburljivi končnici, toda Štembergar Zupan je bil v napadu nezaustavljiv, z asom pa je niz končal Jure Okroglič, letošnja okrepitev kamniške ekipe.

Z dobro igro so Kamničani nadaljevali tudi v tretjem nizu, prevladovali so predvsem v napadu, kjer so bil veliko bolj učinkoviti od gostov, ki so do prvega tehničnega odmora še držali korak z njimi, ob drugem so zaostajali že za pet. Tokrat kalcitovci niso več dovolili priključka, z zbrano igro so zanesljivo prišli do tretje letošnje zmage in se še bolj učvrstili pri vrhu prvenstvene lestvice. Zmago je z dvema zaporednima točkama potrdil razigrani Štembergar Zupan.

“Z izjemo prvega niza, ko smo v končnici dovolili nasprotniku, ki je bil praktično že premagan, da se je vrnil v igro, sem zadovoljen, kako smo igrali. V nadaljevanju sezone bomo morali predvsem delati na tem, da bo teh nihanj čim manj. Veseli me, da se počasi vrača tudi Jure Okroglič, tako da bomo imeli na voljo še več menjav,” je po zmagi dejal domači trener Gašper Ribič. “Skoraj se je ponovila zgodba iz Novega mesta, ko smo v uvodu v sezono izgubili s Krko. Preprosto je bilo v ekipi premalo samozavesti, bili smo premalo agresivni in odločni, tako da so Kamničani z le povprečno igro prišli do zaslužene zmage,” pa je tekmo komentiral Sašo Rop, trener Triglava iz Kranja.