Calcit Volley dobil prvo četrtfinalno tekmo v Kranju

Pred polno dvorano Planina se je prva četrtfinalna tekma končnice 1.DOL med Hišo na kolesih Triglav in Calcit Volleyem končala z zmago Kamničanov 3:0 (23, 19, 20). Po rezultatu sodeč je bila zmaga sicer gladka, a na igrišču je bilo vse skupaj precej drugače, saj sta se ekipi borili za vsako točko. Kljub porazu Kranjčani še niso obesili bele zastave, saj jih čaka že v sredo ob 20. uri v Kamniku povratna tekma, kjer imajo še eno priložnost za morebitno presenečenje in uvrstitev v nadaljnje tekmovanje.

Športna dvorana Planina Kranj, 720 gledalcev. Sodnika: Sanja Miklošič in Marko Seifried (oba Maribor).

Hiša na kolesih Triglav: Glamočanin, Plot (L), Tučen 3, Bregant 12, Kos 1, Bošnjak 8, Pernuš 1, Mali 6, Libnik (L), Jenko 6, Kök 3. Trener: Sašo Rop.

Calcit Volleyball: Hribar (L), Golob (L), Jereb, Ratek, Vidmar 1, Babkov 10, Štalekar 13, Kvas, Lakner 9, Kotnik 7, Štembergar Zupan 9, Ivković 4 , Lazar. Trener: Aleš Hribar.

Začetek tekme je bil izenačen, obe ekipi sta se borili za vsako žogo, prednosti pa si ni priigrala nobena od ekip. Kamničani so sicer prišli do prednosti dveh točk na servis Štembergar Zupana, a so Kranjčani hitro poravnali izid. Po slabšem sprejemu Triglava pa se je Calcit Volley odlepil in po protinapadu prišel do prednosti 6:9. Sašo Rop je reagiral s time-outom. Kamničani niso več pridobivali na izidu, ker so tudi precej grešili na servisu, a tudi domači niso mogli priti manj kot na 2 točki zaostanka. Po lepi potezi Pernuša in napaki Vidmarja v napadu pa so prvič na tekmi prišli do vodstva igralci Hiše na kolesih Triglav. Zdaj je odmor vzel Aleš Hribar in prekinil mini serijo gostov, ki so prek Babkova ponovno prišli do minimalnega vodstva. Triglavani so zapravili še en napad, kar so gostje takoj kaznovali in pri 17:19 je domači trener vzel še drugi odmor. Na 20:20 je izenačil kapetan domačih Janko Bregant, po dobrem servisu Tučna, a le za kratko. Z blokom Bošnjaku so bili gostje spet v prednosti 2 točk. Ponovno je na sceno stopil Janko Bregant, ki je z asom poravnal rezultat na 22. točki. Po napaki Štembergar Zupana so bili ponovno v prednosti Kranjčani. Nadaljevalo se je v napetem in izenačenem ritmu. Do prve zaključne žoge so prišli Kamničani po nesporazumu v domači obrambi in so jo prek Štalekarja tudi izkoristili.

V začetku drugega niza se je razigral Črt Bošnjak in povedel domače v vodstvo s 5:3. Slabši sprejem domačih ter dva dobra servisa Kotnika, pa sta prednost izničila. Kamničani so po rdečem kartonu kranjski ekipi povedli s 6:8, a so Kranjčani hitro spet poravnali izid na 8. točki. Gostje so na servis Babkova spet ušli na 2 točki prednosti. Prav slab sprejem Triglavanov je bil tisti, ki je tehtnico obrnil na stran Calcit Volleya. Po time-outu Saša Ropa so gostje z blokom ustavili Breganta, Lakner je serviral kot v transu in semafor je pokazal  že visokih 10:15 za goste. Kranjčani so popustili tudi v napadu, tako da je  pri 11:17 Rop še drugič poklical fante na posvet. Po odmoru so Triglavani znižali izid na 15:18. Po napaki Kosa v napadu so gostje spet pobegnili na varnih 5 točk prednosti, ki so jo obdržali tudi ob vstopu v končnico. Predvsem so bolje servirali z malo napakami, pobrali veliko žog v obrambi, v protinapadih pa bili precej bolj učinkoviti od domače ekipe. Prvo zaključno žogo so domači obranili, druge pa ne in gostje so prišli do vodstva 0:2 v nizih.

Tretji niz se je začel z asom Kranjčanov, nadaljeval pa s kopico zgrešenih servisov na obeh straneh. Nato se je igra ponovno razživela, Kranjčani so s serijo blokov prišli do prednosti 8:5. Kamničani so izenačili na 11, potem ko so spet dobro izkoristili protinapad, prek neumornega Štalekarja so prišli tudi do vodstva, potem ko je ta preigral domačo obrambo. Po bloku Babkovu so do novega vodstva prišli domači odbojkarji. Miha Mali je z lepo potezo v napadu povišal vodstvo na 17:15. Gostje so vzeli prvi odmor v tretjem nizu. Po odmoru se je igra še bolj razplamtela in videli smo nekaj res lepih potez na obeh straneh. Kranjčani so imeli sicer rahlo pobudo, a rezultatsko je niso mogli udejaniti, saj se je vedno prikradla kakšna napaka v neprimernem trenutku. Gostje so povedli z 19:20, ko so z blokom ustavili Črta Bošnjaka. Sledil je še en time-out Saša Ropa in še en blok Bošnjaku po nekoliko slabši podaji. Gostje so ponovno v končnici pokazali zobe in ko je Bošnjak prejel še tretji blok zapored, je bil izid že 19:22 za Kamničane. Prvo zaključno žogo je gostom priigral Sašo Štalekar (20:24). Z napako v napadu Breganta so jo tudi izkoristili in tekmo zaključili v svojo korist.