Calcit Volleyball – predstavitev (2/2)

Calcit_ekipaKranj, 21. marca. Le še dva dni sta do prvih polfinalnih tekem v končnici 1.DOL Radenska Classic. Kranjčani bodo tudi tokrat gostovali pri svojem tekmecu, saj je bil Calcit Volleyball po koncu modre skupine na 3. mestu in si na ta način priboril prednost domačega igrišča v prvi in morebitni tretji tekmi te polfinalne serije. Ekipa Calcit Volleyball je lanski finalist končnice državnega prvenstva, ki je lansko ekipo le še nadgradil z izkušenimi (Danijel Pokeršnik) ter mladimi in perspektivnimi igralci, ki so bili v vidnih vlogah tudi v mlajših reprezentančih selekcijah (Jan Brulec in Žiga Štern), tako da segajo njihove ambicije v tem državnem prvenstvu vsaj tako visoko kot v prejšnjem. Tudi tokrat se bomo pomudili pri tistih posameznikih, za katere verjamemo, da jih bo trener Marko Brumen uvrstil na parket v prvo postavo ali pa jim namenil znatno minutažo na podlagi statističnih podatkov, ki so bili na voljo.

Glavni organizator igre pri Kamničanih je mladi Jan Brulec (letos na slovenski kulturni praznik je dopolnil 20 let), mladinski državni reprezentant, ki izhaja iz znane dolenjske odbojkarske družine in je član ACH Volleya posojen v Kamnik za to sezono. V slabih trenutkih mu priskoči na pomoč izkušeni Martin Hrast, ki je pri 32 letih najstarejši član posadke iz Kamnika, a vedno eden najbolj prizadevnih in borbenih na igrišču. Lani je precejšen del sezone izpustil zaradi poškodbe, letos pa spet odlično razigrava svojo posadko. Grafikon v nadaljevanju prikazuje, kako sta oba organizatorja igre zaposlovala svoje napadalce. Za boljšo ilustracijo so zraven dodane še dosežen točke posameznih igralcev.

Calcit_modra_-_podaje

Pri izvajanju začetnega udarca je bil najuspešnejši v modri skupini reprezentačni sprejemalec Jan Pokeršnik, sicer tudi član ACH Volleya na začasni posoji v mestu ob Kamniški Bistrici, ki je dosegel 9 direktnih točk iz servisa, a jih je pri tem zgrešil 12. Uspešnejši je bil njegov brat Danijel, lani po doseženih točkah najučinkovitejši igralec 1.DOL Radenska Classic – ta laskavi naslov si je prislužil kot član sobotnega nasprotnika. Danijel se letos v Kamniku ni naigral, saj mu je to preprečila zoprna poškodba gležnja in je pretežni del sezone pavziral. Dosegel je sicer točko manj, a je tudi zgrešil je 7 začetnih udarcev. V ligi Mevza pa je bil po točkah najuspešnejši Jan Planinc, najuspešnejši s stališča točk in zgrešenih servisov pa je bil še eden od treh Janov v ekipi – Jan Brulec. 

V sprejemalskih vrstah so si večino igralnega časa razdelili Jan Pokeršnik, Jan Planinc in pa Domen Kotnik (sodeloval je v mladinski državni reprezentanci na zadnjih kvalifikacijah in bil najučinkovitejši igralec Slovenije – dosegel je 113 točk skupno v 8 tekmah). Priložnosti pa je dobil in izkoristil tudi Žiga Štern (prav tako lani član mladinske reprezentance – v kvalifikacijah je dosegel 69 točk v 8 tekmah). Na sprejemu je daleč najboljši Jan Planinc z dobrimi 45% odličnih sprejemov, naredi pa tudi zelo malo direktnih napak – v povprečju manj kot 1 na tekmo. V ligi Mevza pa je bil najboljši sprejemalec jan Pokeršnik (44% in povprečno 2 napaki na tekmo), Jan Planinc pa takoj za njim z 41% in manj kot 1 napako na tekmo.

V napadu je najnevarnejši igralec po številu doseženih točk in po učinkovitosti Jan Pokeršnik, sledita pa mu brat Danijel (ki je največji porabnik žog – 201 za 71 točk) ter Jan Planinc, ki tudi nima posebej visokega izkoristka doseženih točk v primerjavi s prejetimi podajami (62 točk od 162 prejetih žog). V ligi Mevza je bil Jan Planinc v precej boljši napadalni formi, saj je bil njegov odstotek 44,33% doseženih točk. V napadu se bo Kamničanom še kako poznala odsotnost korektorja Matjaža Sušca, ki je utrpel poškodbo hrbta, saj je bil v ligi Mevza precej učinkovitejši (44,52%) na tej poziciji od Danijela Pokeršnika (36,13%), ki pa je na žalost odigral le nekaj tekme te lige.

Stebra obrambe v Kamniku sta blokerja Jernej Stavbar (18 blokov) in Boris Brus (17 blokov). Ostali napadalci (brata Pokeršnik, Planinc) in podajalec Brulec pa jima pri tem enakovredno pomagajo, saj so skupaj dosegli še dodatnih 30 blokov v modri skupini. 

Calcit_Volleyball_-_igralci