Calcit Volleyball z lahkoto do zmage

ach_-_pokal_20111105_1974418273Kamnik, 22. februarja. Kamničani so se v tekmi s Kranjčani sprehodili do zmage, saj ti niso pokazali prav velike želje do igre, še manj do zmage. Izid 3:0 (16, 18, 19) za Calcit Volleyball ni prav spodbudna napoved za nadaljevanje, tisto kar še bolj skrbi, pa je prav neprepoznavna igra kranjskih odbojkarjev. Na parketu v športni dvorani v Kamniku Kranjčani niso imeli razpoloženega moža, čeprav je trener Sattler poizkušal z menjavami in kombiniral z obema podajalcema. Kranjčani so sicer še vedno na petem mestu, a Sobočani, ki prihajajo v soboto v Kranj, jim že krepko dihajo za ovratnik, saj so danes dobili tekmo v Novi Gorici.
Športna dvorana Kamnik, gledalcev 130, sodnika: Skudnik (Mežica), Kamnik (Kotlje).

Calcit Volleyball: Bezek, Hribar 1, Sušec 12, Ž. Novljan, Jereb 3, Smrekar, Ribič, Planinc 8, Pokeršnik 10, Brus 11, J. Novljan, Stavbar 11, Kotnik, Mihajlovič.


Astec Triglav: Lužovec 1, Šmitran 5, Pokeršnik 13, Hafner, Jan, Rop 7, Bežek, Štembergar Zupan 2, Perhaj 2, Rezar 2.

STATISTIČNI PODATKI

Odbojkarji Calcita Volleyballa v zadnjem času niso bili v formi, prav tako so izgubili prvo medsebojno tekmo s Kranjčani na domačem igrišču, zato so bili pred pomembnim dvobojem za tretje mesto zelo previdni. A previdnost in posledično zbranost ste se jim obrestovali. Z zbrano igro so ves čas tekme vodili in na koncu do zmage prišli lažje, kot je marsikdo pričakoval.

Nekaj težav so imeli le na začetku tekme, a te so bile kratke, saj so že ob prvem tehničnem odmoru vodili z 8:5, tik pred drugim odmorom pa je bilo že 15:8. Po drugem odmoru so gostje dosegli tri zaporedne točke, a njihov nalet je z novim odmorom zaustavil trener Luka Slabe. Od takrat pa do konca niza pa je bila na igrišču le še domača ekipa.

Pobudo so gostitelji zadržali tudi v drugem nizu, odločilno prednost pa so si priigrali med obema tehničnima odmoroma. V končnici so se sicer gostje malce približali, a še vedno ne dovolj, da bi lahko ogrozili zanesljivo povišanje vodstva na 2:0.

Tudi v tretjem nizu gostje niso kazali pretirane želje po zmagi, zato so domači zlahka prihajali do točk. Sredi niza je že kazalo na pravo katastrofo Kranjčanov, ki pa so do konca le nekoliko ublažili poraz, a z njihovo predstavo trener Tine Sattler prav gotovo ne bo zadovoljen.