Čas je za prvo zmago

1dolBrez600Kranj, 31. oktobra. V soboto, 2. novembra, bo na sporedu že 5. krog 1.DOL in Kranjčani so še vedno brez zmage z eno samo točko na zadnjem mestu lestvice. Triglavani si želijo, da bi se negativni trend prekinil in zato načrtujejo hraber in borben nastop proti vodilni ekipi prvenstva Salonitu Anhovo. Tekma bo ob 18. uri v ŠD Planina. Tokrat predtekme v 3.DOL ne bo, saj je v vseh ostalih konkurencah razen 1. lige prekinitev tekmovanj zaradi šolskih počitnic. Sodnika bosta Iso Adrovič in Dejan Perčič, v vlogi delegata pa bo tokrat Branko Maček.

V sredo je nekaj ekip že odigralo prve tekme 1/4 finala Pokala Slovenije in tako so tudi Kanalci odigrali prvo tekmo proti GO Volleyu v Novi Gorici in dokaj presenetljivo gladko izgubili s 3:0. Tekma tudi drugače ni imela srečnega pridiha za Salonit, saj se je že v prvem nizu poškodoval bloker Dane Mijatović, kar je prav gotovo precej vplivalo na nadaljnji potek srečanja, saj je Dane eden ključnih mož v ekipi Salonita. Ekipa gostov bo tako v Kranju okrnjena in prav zanimivo bo videti, kdo bo zaigral poleg Česnika kot drugi bloker, saj tukaj gostujoči trener nima prav veliko rezerv.

AT - Salonit - postaviPodobne težave so imeli tudi Kranjčani v soboto v Kamniku, ko zaradi težav z očesom ni nastopil Jure Močnik. Tokrat pa bodo Triglavani nastopili v popolni postavi, saj se Jure vrača v ekipo. Glavna skrb domačega trenerja bo seveda kako ustaviti Dejana Čabarkapo, pa tudi mladi Jure Okroglič igra iz tekme v tekmo vse bolje. Vsekakor želimo domači ekipe več zbranosti kot na preteklih tekmah, saj le takšna igra lahko prinese uspeh proti Salonitu, ki so mu neizsiljene napake praktično “tuja” prvina.