Deveti poraz odbojkarjev Astec Triglava

Grb_za_clanke_-_NOVIKranj, 19. januarja. V tekmi 16. kroga so odbojkarji Triglava gostovali na Brezovici proti Duolu. V slabi tekmi, ki na trenutke ni dajala vtisa prvoligaške tekme so pred maloštevilnim občinstvom slavili domači odbojkarji s 3:2 (20, -22, 20, -23, 11). Zelo slab sprejem začetnega udarca, veliko število napak v napadu in posledično izredno slab izkoristek napada, ogromno napak na začetnem udarcu – vse to so statistični kazalci, ki kažejo na to, da so jo Kranjčani še pravzaprav dobro odnesli, saj so jim k sreči domači tudi v veliko elementih sledili v “uspešnosti”. Posledično so sedaj Triglavani spet padli na 6. mesto in jim ob zmagi Gokop Frama v Novem mestu ostaja možnost popravnega izpita v soboto v Račah.
Balon Duol Brezovica, gledalcev 50, sodnika: Skudnik, Plešnik (oba Mežica).

Duol: Stravnik 6, Slobodnik, Ogrizek 13, Perhaj 4, Palma, Pokeršnik 28, Mršič 11, Štern 6, Erbežnik, Purgar, Bahč, Novljan.

Astec Triglav: Šildenfeld, Čulibrk 6, Bilandžić 7, Ambrožič, Antonić 4, Rop 10, Bežek, Potočnik, Kristan 17, Štembergar-Zupan 8.

STATISTIČNI PODATKI

Odbojkarji Asteca so izgubili še zadnjo možnost, da bi ohranili upanje za uvrstitev v modro skupino nadaljevanja prvenstva. Za to bi na Brezovici potrebovali zmago, najbrž celo bolj prepričljivo kot z zmago 3:2. A na koncu niso dosegli niti te, saj so Ljubljančani povsem zasluženo osvojili skrajšani niz. Gostitelji so tekmo tudi začeli z vsaj navidezno večjo željo po zmagi. Vsaj tako je bilo razbrati po semaforju, ki je ob prvem tehničnem odmoru kazal 8:3, predvsem po zaslugi odličnih servisov Marka Mršiča. Prednost domačih, ki so kazali zagrizeno in zbrano igro, je še naraščala, bilo je že tudi 21:14. A Duol se je prehitro zadovoljil z vodstvom, dopustil gostom, da so se približali na 17:21, a so bili Kranjčani do preobrata predvsem zaradi svojih napak precej oddaljeni.

Triglav je imel v prvem delu veliko težav s sprejemom. V drugem ga je popravil, kar se je poznalo tudi na rezultatu. Drugi niz je bil ves čas izenačen, gosti so imeli pobudo, ki so jo na koncu z odličnimi napadalnimi akcijami Bojana Kristana tudi oplemenitili. A na začetku tretjega niza je bilo vse drugače. Domači so povedli z 8:4, ob drugem tehničnem odmoru so vodili že 16:10, zanesljivo prednost pa zadržali do konca. Toda v četrtem se je spet vse obrnilo. Gosti so imeli pobudo, ob drugem tehničnem odmoru vodili s 16:12, toda domači so jih na 19. točki ujeli, nekoliko pozneje pa celo povedli z 22:21. Toda nato je na sceno stopil Kristan in ob pomoči Andreja Štembergerja Zupana, ki je izkoristil prvo zaključno žogo, gostom priboril “tie break”. V njem so Duolovci povedli s 4:0, 9:4 in 12:6, kar je bilo dovolj, da se je lahko Matevž Ogrizek, ki je odlično vodil ekipo, veselil zmage. 

(Povzeto po STA)