Dnevnik Savudrija 2012 – ZAKLJUČEK!!

logoSavudriia20112012Savudrija 2012. Preberite kaj vse se je dogajalo na našem Odbojkarskem taboru Savudrija 2012. 

PONEDELJEK 18.6.2012

Prvič od vseh štirih izvedb odbojkarskega tabora nas je že ob odhodu spremljalo lepo oz. celo idilično vreme. Po mirni vožnji smo okrog 10:45 prispeli v Savudrijo. Takoj smo pričeli z nastanitvijo in tisti, ki so se prvič udeležili tabora, tudi s spoznavanjem počitniškega kompleksa in okolice. Po kosilu smo imeli prvi sestanek, kjer smo vse udeležence tabora razdelili v 7 skupin. Nato smo postavili igrišča in popoldne smo že začeli s treningi v dveh izmenah. Seveda smo tudi že okusili slanost morske vode, ki je po vrhu precej topla.

Po večerji smo odigrali nekaj dvobojev v tenisu in odbojki 1:1, se malo posladkali s sladoledom in ob 21:30 odšli v sobe, ki jih tudi letos ocenjujemo. Malo po 23. uri pogasnili luči in zaspali.

TOREK 19.6.2012
Prekrasno jutro. Prebudili so me zvoki odbijanja odbojkarske žoge. Pogledam na uro: 6:10!!! Najbolj pridni so že pred jutranjim razgibavanjem igrali odbojko, tenis. Nekateri imajo pa res veliko energije.

Sonce in nebo brez oblačka. Ob 7:15 uri bujenje, ob 7:30 pa že jutranje razgibavanje na obali. Po zajtrku (8:40), smo opravili vse potrebno za prvo izmeno treninga. Vse gre po načrtu.

Povsod je čutiti morski ambient. Raznorazna tekmovanja, ki se dogajajo v prostem času, so si sledila eno za drugim, prav tako dogovori za prihodnja. Časa, ki ne bi bil preživet aktivno, praktično ni. Activity, tarok, poker, tenis, odbojka, plavanje… in še mnogo drugega. Po kosilu smo razdelili naloge in začeli z “Emino igro“. Začenja se obdobje spoznavanja in paranoičnega pogledovanja čez ramo. Naloge so različne in po večini zelo duhovite. Vsi smo zelo na trnih in to v pozitivnem smislu.

Po popoldanski izmeni treningov je sledila večerja in nato “zmešana odbojka“, t.j. turnir v mali odbojki . Ekipe smo sestavili z žrebanjem, v vsaki ekipi pa so bili 4 igralci(-ke) različnih starosti in različnega odbojkarskega znanja. Po napetem finalnem obračunu je zmagala ekipa št. 10, katere kapetan je bil Mario Kők, v ekipi pa so bili še Vid Golob, Tinkara Gornik in Maša Filipčič. Tudi poražena ekipa v finalu, katere vodja je bil Nik Krivec, njegovi soigralci(-ke) pa Anej Čalič, Ariana Rozman in Nik Strakoš, je navdušila s svojo borbenostjo in odbojkarskim znanjem.

Po koncu turnirja je sledilo še nekaj odbojkarskih tekem 2:2 “za sladoled”, nato pregled sob, kjer je padla prva maksimalna ocena (5) – soba št. 207.

Takole pa so dan doživele odbojkarice iz sobe 204 (dobeseden prepis).

Tonja Sajovic: Še eno prekrasno jutro. Jutranja telovadba nas je zbudila in lahko smo šli na zajtrk. Po zajtrku smo imeli 2 uri prosto, nato pa smo imeli naš dopoldanski trening. Trajal je eno uro in pol, po treningu smo se šli kopat. Po kopanju kosilo nato počitek. Popoldne smo imeli še en trening, zvečer pa zmešano odbojko. Razdelili so nas tako, da je bil v vsaki ekipi po eden iz vsake kakovostne skupine. Ko se je to končalo smo vsi nadaljevali z Emino igro. Hodili smo po sobah, ampak smo kmalu morali prenehati saj smo morali spat.

Tinkara Gornik: Naše prvo zaspano jutro. Sledila je naša prva telovadba. Po okusnem zajtrku smo imeli trening. Po kosilu pa smo imeli Emino igro. Vsak je dobil dva listka, na enem je bilo ime, na drugem pa nalogo, ki jo moraš narediti njemu ali njej. Po prostem času smo imeli še drugi trening nato je sledilo plavanje v morju. Sledila je večerja in zmešana odbojka. To je bilo meni najljubše, ker smo zmagali. Ob enajstih smo se odpravile v postelje in zaspale.

Katja Maselj: Zjutraj smo se zbudili približno ob 6:30 in odšli na prvi jutranji tek. Po teku smo odšli na odličen zajtrk, ki nam je zelo dobro teknil v naših trebuhih za trening. Po zajtrku smo imeli nekaj počitka, potem pa na trening. Po treningu smo odšli v vodo, potem pa na kosilo. Po kosilu ponovno malo počitka, potem pa smo izžrebali vsak dva listka in sicer na enem je napisano ime osebe, na drugem pa izziv. Igra se je začela ob 14:15 in tako jo igramo še danes. Potem smo imeli trening, zatem kopan je in večerjo. Po večerji smo imeli igranje odbojke v skupinah po štiri. Skupine smo izžrebali, igrali smo kar dolgo, dokler nismo odšli v sobo in zaspali. Ta dan se je lepo končal.

SREDA 20.6.2012

Nebo brez oblačka in že zjutraj precej vroče. Vstajanje ob 7:15, sledi jutranje razgibavanje, ki so ga nekatere skupine opravile v morju. Čutiti je rahlo splošno utrujenost, saj danes ni bilo zgodnjega odbijanja žoge ob 6:00. Danes in jutri je na sporedu turnir parov v balinanju oz. bolje rečeno prstomet-u. Prijave tečejo, pari so sestavljeni poljubno.

Današnji dan je soparen in vroč, tako da se skok v vodo po treningu zares prileže. Vse poteka po programu. Zvečer smo odigrali že tradicionalno tekmo v nogometu med trenerji in igralci. Igralci so s čvrsto obrambo in učinkovitimi protinapadi in huronskim navijanjem ostalih udeležencev tabora premagali trenerje s 3:2. Revanša je že napovedana.

Zelo intenzivno poteka tudi Emina igra, saj je že kar nekaj udeležencev izločenih, po drugi strani pa nekateri lepo zbirajo listke.

Takole pa pravijo dekleta iz sobe 203 (dobeseden prepis)

Jerca Gril, Ana Marija Grabec, Ajda Suhadolnik, Ana Babnik Jeglič

Zjutraj smo se zbudile z velikim nasmeškom saj smo vedele, da bomo današnji dan igrale veliko odbojke in se zabavale. Najprej smo imele jutranjo telovadbo, potem pa zajtrk (bil je dober). Po zajtrku je Jerco začela boleti glava in trebuh zato je prvi trening izpustila. Po treningu smo šli skočit v morje in se igrali igro “petelinji boj”. Morje je toplo. Potem smo pojedli kosilo. Drugi trening je bil odličen. Sicer smo bile malo utrujene, a vesele. Ko je bilo konec večerje so najstarejši odbojkaši začeli igrati nogomet proti trenerjem. Najstarejši odbojkaši so zmagali 3:2, a so se tudi trenerji zelo dobro odrezali. Kmalu zatem smo šli spet v morje a le za malo, saj je bilo že kar mrzlo. Ob 22 uri se je začelo pregledovanje sob. Vsi komaj čakamo kakšno oceno bomo dobili.

ČETRTEK, 21.6.2012

Trenerji  si še nismo povsem opomogli od poraza na nogometni tekmi, kljub temu pa smo imeli razlog za dobro voljo, saj smo se zopet zbudili v lepo jutro. Trenerji smo na peščenem delu morja že zjutraj postavili igrišče za vodno odbojko ali moderno rečeno watervolley. Brez strokovnosti Tima Hafnerja ne bi šlo, saj je s svojim znanjem, ki ga je pridobil na gradbeni fakulteti, igrišče v zelo oteženih razmerah stalo, kot bi si lahko le želeli.

Dopoldne smo opravili kombinirano vadbo odbojke in watervolleya, se kopali, po kosilu pa premierno odigrali igro, ki smo jo poimenovali ˝Martin Krpan v Savudriji˝. Gre za vlečenje vrvi, saj cesarskih konj iz Dunaja nismo mogli uvozitiJ. Zmagala je ekipa, kateri sta tempo držala Matjaž Kern in Aleš Kők, v ekipi pa je bilo še 6 igralk in igralcev.

Po Krpanu trening in watervolley, vmes turnir balinanja, po večerji razglasitev rezultatov in ob 20 uri povratna tekma v nogometu. Tokrat so bili trenerji boljši za gol, saj so zmagali s 4:3.

Ob 22 uri pregled sob, kjer je padlo kar nekaj petic in ob 23 uri ugašanje luči in spanje.

Svoje videnje dneva pa so takole opisale punce iz sobe 202 (dobesedni prepis).

Lenča Belehar, Žana Kordež, Kaja Perovic , Lola Florijančič

Današnji dan je bil nekaj zelo posebnega, saj smo namesto jutranjega teka in popoldanskega treninga čofotali v morju. Po zajtrku je sledil trening. Po tem smo imeli nekaj prostega časa, nato pa kosilo. Jedli smo golaž in polento. Ko smo se najedli smo šli ven in se igrali igro vlečenje vrvi. Sledila je nogometna tekma. Najbolj všeč
nam je bilo, ko smo igrali odbojko v vodi. Dan je bil zabaven in je hitro minil.

Pa še slikca…
129_a

PETEK, 22.6.2012

Iz četrtka na petek se je na nebo prikradlo nekaj bliskanja, kljub temu ni bilo nobene bojazni za kakršnokoli nevihto.

Ko smo se zjutraj zbudili, nas je presenetila očitna potegavščina enega ali več udeležencev tabora. Namreč, vsi smo imeli zvezane brisače ali čevlje, nekateri tudi namazane kljuke z zobno pasto, povrhu vsega pa smo si mislili, da je to mogoče tudi del Emine igre. V glavnem ob začetni slabi volji, je bilo na to temo kar nekaj smeha. Dopoldne je bilo zelo soparno, da pa smo lahko funkcionirali na soncu sta poskrbela rahel vetrič in osvežilno morje.

Dopoldne smo tudi že naredili skupinsko sliko in poslikali skupine ter razdelili spominske majice. V nadaljevanju je sledil trening in turnir v balinanju, ki gre počasi v zaključno fazo. Kosilo nam je kar teknilo, kasneje pa tudi počitek v senci.

Popoldne treningi in kopanje, dvoboji v balinanju, hec…, zvečer je sledila še tradicionalna tekma v odbojki med igralci in trenerji. Rezultat je bil 2:0 za trenerje, ki so brezhibno opravili nalogo, dodatni tolažilni niz pa so dobili igralci.

Sledilo je nekaj minut gledanja tekme nato ocenjevanja sob. Skozi celoten  tabor so se pri čistoči in urejenosti svojih sob najbolj izkazale dekleta iz sob 202 in 203, ki so nabrale 23,5 točk od 25 možnih, le pol točke manj pa so dobili najstarejši fantje iz sobe 211. Najmanj točk so si prislužile dekleta iz sobe 208.

Pa še vtisi deklet iz sobe 213

Eva Tičar, Lea Juvan, Laura Lavrič, Manca Sokol, Ennea Zupan, Bea Jagodic:  Prvi so se vlekli, zadnji pa so pretekli hitro. Čeprav je bilo zelo vroče, smo se zabavali (plavali, žogali, se sladkali…).

Danes ko smo se zbudile je bilo na kljukah veliko paste. Bile smo zelo jezne in nismo vedele kaj se dogaja. Kasneje smo videle da je šlo za potegavščino. Nekatere smo se šle kopat, druge pa teči. Dan je minil zelo hitro.

SOBOTA, 23.6.2012

Po jutranjem razgibavanju smo odšli na zajtrk in nato začeli pripravljati prtljago za odhod domov. Sledil je še en trening in razglasitev rezultatov pri Emini igri, kjer je zmago slavila Maša Filipčič, kar je bila že njena tretja zmaga v igrah na odbojkarskem taboru.

Po malici smo počakali na avtobus, se poslovili in nato polni lepih vtisov odpravili domov.

Več slika v Galeriji na: http://www.oktriglav.si/index.php?view=category&catid=130&option=com_joomgallery&Itemid=29

Nasvidenje na 5. Odbojkarskem taboru 2013!!

Trenerji: Nik, Ema, Aleš, Matjaž, Tilen, Tim in Matej.