Dober začetek Triglava v modri skupini

Odbojkarji Triglava so v tekmi 1. kroga modre skupine v 1. DOL za moške z rezultatom 3 : 0 ( 15, 14, 10) premagali OK Hoče. Triglav je dosegel prvo zmago v modri skupini precej lažje od pričakovanj proti precej razglašeni ekipi OK Hoče, še posebej, ker so Kranjčani igrali brez svojega kapetana Janka Breganta.

Športna dvorana Planina Kranj, 18. februar 2017, gledalcev 150, sodnika Kramar in Perčič (oba Kamnik).

Triglav Kranj: Toman (L) , Lužovec , Tučen , Planinc 7, Beravs 6, Bežek 5, Mali 6, Jenko 5, Kök M. 12, Kök A. 2, Rezar 6. Trener: Sašo Rop.

Hoče: Crnjanski 8, Orthaber (L), Cafuta, Šijanec 7, M. Planinšič 2, Špindler 1, Franc 1, Vovk 3, Radović 2, Berglez , U. Planinšič , Zidar . Trener: Aleš Andlovič.

Kranjčani so tekmo začeli brez svojega kapetana Janka Breganta, ki je prav na dan tekme tretjič postal očka. Namesto njega je začel v prvi postavi Miha Mali. Igralci Hoč so začeli v standardni zasedbi, tokrat tudi z obema odbojkarjema iz Srbije.

Domači so tekmo bolje začeli in po bloku Jana Planinca Radoviču je Aleš Andlovič vzel prvi odmor. Gostje so takoj po odmoru sicer z blokom ustavili prav Jana, vendar po napaki Radovića v napadu so šli Kranjčani na tehnični odmor s prednostjo 3 točk. Triglav je nadaljeval z zelo racionalno igro tudi po odmoru, Hočani so delali preveč napak. Ko je v napadu zgrešil še Miomir Crnjanski, so gostje vzeli še en odmor. Tudi ta odmor ni spremenil razmerja sil na igrišču. Domači so dobro postavljali blok, gostje so težko dosegali točke in pri drugem tehničnem time-outu je bil izid že 16:10 v korist Triglava.

Po odmoru so gostje dosegli z blokom Mihi Maliju znižali izid na 16:12, kar je bil povod za time-out domačih. Po odmoru pa so Triglavani spet stopili na plin in povedli z 20:13. Niz je s 3 zaporednimi asi na servisu zaključil Matej Kök.

V 2. nizu so Kranjčani nadaljevali z borbeno igro, v obrambi ni bilo izgubljene žoge in si priborili prednost 6:1. Aleš Andlovič je bil tako spet prisiljen vzeti že takoj na začetku niza pol minute odmora. Andlovič je zamenjal Radovića (izkoristek v napadu res mizernih 13%) z Miho Šijancem. Gostje so nekoliko ustavili stampedo Triglava, a prednosti 6 točk niso uspeli zmanjšati. Matej Kök je ob odsotnosti Breganta dobil še kakšno žogo več v napadu, kar je temeljito izkoristil ter bil najučinkovitejši na igrišču. Mateja je na servisu zamenjal Miha Bežek in z winnerjem poskrbel za vodstvo 9 točk pri drugem tehničnem odmoru. Triglav je nadaljeval v enakem ritmu do 19:8, ko so Kranjčani naredili nekaj napak in gostje so uspeli izid znižati na 19:13. Sašo Rop je vzel odmor, Triglavani so se spet zbrali, odigrali bolje v napadu. Ko je prišel na servis Miha Mali, so napake začeli delati gostujoči odbojkarji, ki so do konca niza dosegli le še točko.

V tretjem nizu je na klopi ostal Matej Kök, namesto njega je vstopil Miha Bežek. Hoče so sicer prišle do prvega vodstva dveh točk na tekmi, a so Kranjčani hitro spet vzeli stvari v svoje roke, naredili delni izid 4:0, Aleš Andlovič se je takoj odločil za time-out. Triglavanov to ni zmedlo. Še naprej so bili uspešnejši v bloku, pa tudi v napadu so z racionalno igro nabirali točke. Pri 15:7 je Andlovič še drugič poklical fante k sebi, a tudi naslednja točka je pripadla domačim za asom na servisu jo je dosegel Žan Beravs. Kranjčani so si privoščili tudi nekaj atraktivnih potez v napadu, tekma je bila odločena in prve 3 točke v modri skupini za Triglav Kranj.

Kranjčane zdaj čaka naporen niz tekem, saj se kompletna modra skupina odvrti praktično v 2 tednih, saj je 8. marca že zadnji 5. krog. V naslednjem tednu Triglav gostuje pri Salonitu – tekma bo v sredo v Kanalu, ob 19. uri, v soboto, 25. februarja, pa sledi še gostovanje v Kamniku, prav tako ob 19. uri.