Druga kadetska ekipa začela z zmago in porazom

finals 20130505 1100550721Kranj, 12. januar. V ŠD Planina je potekalo nadaljevanje kadetskega tekmovanjav skupini “B”, kjer so domači Triglavani z rezultatom 2:1 izgubili proti Žirovnici in z istim rezultatom premagali ekipo Logatca.

 

 

 

 

Prva tekma je bila z Žirovničani. Prvi niz so fantje Asteca začeli dobro in suvereno. Napake na servisu in v obrambi pa so žal terjale svoj davek. Žirovnica je bila v napadu uspešnejša in niz se je končal s 25:12 za Žirovnico.

Med odmorom so se fantje zbrali in odšli na igrišče z veliko željo po zmagi, kar so kazali tudi v igri. Stekel je napad, servis se je izboljšal in tudi blok je prinesel nekaj točk. Ob menjavi libera na začetku niza, je bila tudi obramba na mestu, tako da so domačini niz brez večjih težav dobili s 25:19.

V zadnji niz so Kranjčani odšli motivirano in odgovorno. Žal pa so Žirovničani pritisnili v napadu, ki ga kranjska obramba ni ustavila. Vse skupaj se je odvijalo v prid gostom in vrstili točko za točko. Ob mali prednosti so se kranjski kadeti zmedli in izgubili pravi občutek za igro. Tako so tekmo, z dobljenim zadnjim nizem 15:11 dobili igralci Žirovnice.

 

Z malim razočaranjem se je ekipa Triglava podala v novo tekmo z Logatcem. Prvi niz je bil uspešnejši od prejšnjih pri vseh elementih igre. Kranjčani so se razigrali in uživali v igri. Brez težav so uspešno zaključili nizsz 25:16. 

Sproščeno so nadaljevali tudi v drugem nizu a Logatčani so se zbrali in odigrali močno in pozabili na napake iz prvega dela tekme. Kranjčani niso hoteli popustiti in so se borili do konca, še v zadnjih točkah je bila motiviranost velika a napak je bilo preveč, da bi se tekma končala že po dveh nizih. Enostavno Logatčanov niso mogli ustaviti in narediti preobrata, saj so ves čas vodili z malo razliko. Drugi niz se je tako končal s 25:21 za ekipo iz Logatca.

Tretji niz se je začel bolje za Kranjčane, a gostje niso popustili. Približali so se in zopet je bilo vse odprto. Napetost se je stopnjevala in dober servis je ekipo Asteca držal v igri. Nervoza je bila velika in že je kazalo, da se bo tekma prevesila v prid Logatčanom, a na koncu so domačini zmagali na razliko 16:14. Veselje je bilo veliko in fantom so vsi čestitali za borbeno igro, ki se je na koncu obrestovala kljub napakam.