3 DOL: “Dvojka” boljša od “trojke”.

DSC06906Kranj, 26. november. V domačem derbiju 3 DOL sta se v ŠD Planina pomerili ekipi Astec Triglava II in III. V zanimivi odbojkarski predstavi so bili boljši starejši orli s 3:0 (12, 22, 15), ki so bili tokrat v vlogi gostov, mladi pa so pokazali zvrhano mero borbenosti in nepopustljivosti.

  

 

 
 

ŠD PLANINA Kranj. Gledalcev: 60. Sodnika: Serajnik, Pesjak

Astec Triglav III: Kök Mario, Majcen, Pisk, Treven, Berce, Kök Matej, Vozlič, Urana -L, Kők Aleš, Vene -L, Kovačič, Kos. Trener: Aleš Centa

Astec Triglav II: Marolt -L, Čebašek 4, Klemenčič M. 4, Mrak 4, Klemenčič J. (C) 2, Jovanov 4, Hafner G. 7, Hafner S. 8, Perčič 3, Mali 13. Trener: Matej Maček.

Na prvem tovrstnem derbiju v zgodovini OK Triglav Kranj se je zbralo za to raven ligaškega tekmovanja nadpovprečno število gledalcev, ki so videli lepo odbojkarsko predstavo, ki se je za tretjo ekipo Astec Triglava začela neobetajoče pred samim pričetkom tekme, saj se je na ogrevanju poškodoval organizator igre Kovačič, ki ni mogel pomagati svojim soigralcem. V drugi ekipi je manjkal poškodovani Lužovec.

Začetek tekme je bil izenačen. Po dobrih začetnih udarcih Mraka pa so si občutno prednost zagotovili igralci Astec Triglava II, ki so po še eni seriji servisov, tokrat drugega blokerja Matica Klemenčiča, niz zaključili sebi v prid. Poleg obeh blokerjev je bil razpoložen tudi Miha Mali.

Drugi niz je bil precej bolj izenačen, saj si je “dvojka” zmago v nizu priborila šele v končnici niza, potem ko je “trojka” v drugem delu niza vodila tudi že za 3 točke. V napadu je bil skoraj nezaustavljiv Gal Hafner.

Tretji niz je bil po poteku podoben prvemu, saj so igralci druge ekipe ves čas vse niti igre držali v svojih rokah in nogah. Dobro je funkcioniral tudi blok igralcev “dvojke”, saj so samo v tem delu igre dosegli kar 5 točk s tem elementom.

Igralci Astec Triglav III kljub porazu niso razočarali, saj so resnično pokazali zvrhano mero borbenosti in nepopustljivosti, tako da se jim v bodoče za boljše rezultate ni bati.

V soboto Astec Triglav II v domači dvorani igra z drugo ekipo Črnuč ACH (15:30), igralci tretje ekipe pa odhajajo na težko gostovanje na Brezovico.