Ekipa 3. DOL – dekleta

 

Druga ženska članska ekipa je bila ustanovljena v sezoni 2018/19 in zdaj že tretje leto nastopa v 3. državni odbojkarski ligi. Ekipo sestavljajo mlade igralke iz vrst kadetinj in mladink, njihov cilj pa je nabiranje članskih tekmovalnih izkušenj. Prvo sezono so zaključile na 11. mestu od skupno 12 ekip, lani pa so podvojile število zmag in se uvrstile na 8. mesto, vendar po le 18 odigranih tekmah in nenadno zaključeni sezoni zaradi pandemije. Ekipa se je letos precej spremenila in pomladila, igralke pa ciljajo na višje uvrstitve. Njihove rezultate lahko spremljate na tej povezavi.

Pred sezono je trener Zmago Hafner dejal: “Zdaj smo že tretje leto skupaj, tako da punce čedalje bolj razumejo kaj od njih zahtevam. Temu primerno smo lani tudi igrali vedno boljše in z mestom na lestvici sem bil zadovoljen. Letošnja sezona pa je povsem druga zgodba. Spremenil sistem tekmovanja – sedaj je 3. liga enotna (združen vzhodni in zahodni del) s 6 ekipami in dvokrožnim sistemom. Poznamo samo ekipe iz zahodnega dela, iz vzhodnega pa ne, tako da bomo videl kaj bo tekmovanje prineslo.”

Podajalka in kapetanka Tajda Ribnikar pa začetek sezone komentira tako: “Ekipa se je precej spremenila in v svoje vrste smo dobile nekaj mlajših igralk, tako da je pred nami zahtevna naloga. Letos imam za cilj uvrstitev med prva tri mesta, za takšen dosežek pa bo na prvem mestu potreben sprejem, zbranost na treningih in tekmah, obramba in tako naprej. Veseli me, da se je letos liga razširila po celi Sloveniji, saj bomo tako dobile več izkušenj in videle kako igrajo tudi druge ekipe, namesto ponavljajočih se nasprotnic.”

 

Ime Priimek Številka dresa Pozicija Letnik
Ana  Remic srednji bloker  2002
Zala  Zupan sprejemalka  2004
Lina  Pogačnik sprejemalka 2002
Nika  Selko korektor   2003
Lara  Darda korektor  2004
Ajda  Bernard libero  2003
Tajda  Ribnikar 11  podajalka 2002 
Daša  Mrgole 14  srednji bloker   2002
Živa  Zupan 16  sprejemalka  2003
Neža  Knific 18  sprejemalka  2004
Tia  Blagojevič 28  srednji bloker   2004
Pia  Gogala   podajalka  2005
Ana  Jemec   sprejemalka  2005