Četrta zmaga Astec Triglava – s številko 4 tudi v končnico

Calcit_najavaNova Gorica, 7. marca. Kranjčani so z zmago proti GO Volleyu s 3:0 (18, 20, -19, 19) v ŠD Balon dokončno osvojili četrto mesto v modri skupini. Domači so sicer nastopili oslabljeni brez Dejana Čabarkape, ampak to ne zmanjšuje uspeha gostov, ki so na ta način osvojili še drugi etapni cilj te sezone. Ali bodo osvojili še zadnji zastavljeni cilj, pa bodo pokazale četrtfinalne tekme končnice, ki se začnejo čez teden dni. Kranjčani bodo prvo in morebitno tretjo tekmo igrali doma, kje pa bo druga tekma in kdo bo nasprotnik Astec Triglava v 1/4 finalu končnice, pa bo znano po sobotni tekmi med Panvito Galex in GO Volleyem v Murski Soboti.

Dvorana Balon, gledalcev 100, sodnika: L. Globačnik (Topolšica), Skok (Rečica).

Go Volley: Oberdank 7, Krivec 3, Vidmar 2, Čuturić 19, Filiputti 6, Konjedic, Jerončič 1, Gašparin, Koncilja 10, Sirk 10.

Astec Triglav: Lužovec 2, Šmitran 9, POkeršnik 19, Hafner, Jan, Rop 12, Bežek, Potočnik 3, Štembergar Zupan 10, Perhaj 5, Rezar 11.

STATISTIČNI PODATKI

Za obe ekipi je bila v boju za čim boljši položaj pred končnico tekma zelo pomembna. Kranjčani bi si z zmago že zagotovili četrto mesto, Novogoričani, ki so spet igrali brez izredno pomembnega člena Dejana Čabarkape, pa bi možnosti za četrto mesto ohranili. Zato ni presenečenje, da sta obe ekipi pokazali borbeno predstavo, na koncu pa so svoj cilj izkoristili gosti, predvsem po zaslugi Danijela Pokeršnika in zbranosti v končnicah nizov.

Tri napake pri servisu, štiri pri sprejemu, 29-odstotna realizacija napadov so statistični podatki domače ekipe za prvi niz, v katerem jih ni moglo rešiti niti šest točk iz bloka. Večino napak so Novogoričani storili na začetku tekme, ko so gostje povedli z 10:2 in 12:3. A domači so bo katastrofalnem začetku vendarle vzpostavili ravnotežje, se v končnici pri izidu 18:23 približali na pet točk zaostanka, toda nato je z dvema točkama (druga je bil as) vodstvo Gorenjcev potrdil Pokeršnik.

Tudi drugi niz se je začel po željah gostov, ki so ob prvem tehničnem odmoru vodili 8:3. A takrat so se domači prebudili prej kot v prvem nizu. Po napaki Saša Ropa so se približali na 8:10, potem pa sicer po nihanjih obeh ekip in predvsem po zaslugi tokrat razpoloženega Jasmina Čuturića držali upanje vse do izida 18:22. Toda nato so naredili nekaj napak, zadnjo pri bloku, tako da so gostje prišli do vodstva z 2:0.

Vendar varovanci Sama Miklavca se niso predajali. V tretjem nizu so povedli s 6:1, a Grega Perhaj je z dvema blokoma hitro poskrbel, da so se Kranjčani približali, na sedmi točki pa tekmece tudi ujeli. Nato je bilo izenačeno do izida 16:16, končnica, ki jo je z asom takoj, ko je vstopil v igro končal Luka Jerončič, pa je povsem pripadla gostiteljem.

Ti so vodili tudi še ob drugem tehničnem odmoru četrtega niza, toda trojka Perhaj-Rop-Pokeršnik do konca ni dovolila presenečenja, tekmo je s točko zaključil Andrej Štembergar Zupan.