Četrti poraz Astec Triglava

Thumbnail PreviewKranj, 13. novembra. Očitno številka 13 ni bila srečna za kranjske odbojkarje, saj so po izjemno napetem boju izgubili tekmo proti mladim framskim odbojkarjem z izidom 2:3 (-16, 21, -18, 23, -13) in tako izgubili še eno mesto na lestvici, saj je prehitela soboška ekipa Panvita Galex. Kljub porazu Kranjčani nadaljujejo boj za prva štiri mesta, ki še zdaleč ni izgubljen. Trenutni položaj na lestvici kaže na precejšnjo izenačenost ekip od tretjega pa do šestega mesta, pa tudi vodilni ekipi sta pokazali, da nista brez slabosti, tako da bo prvenstvo v nadaljevanju še kako zanimivo.

Športna dvorana Planina. 200 gledalcev. Sodnika: Jovanovič (Komenda), Sever (Brezovica).

Astec Triglav: Čulibrk 8, Bilandžić 8, Ambrožič 1, Klemenčič, Antonić 1, Rop 16, Bežek (L), Potočnik , Kristan 12, Štembergar Zupan 21, Berčič. Trener: dr. Tine Sattler.

Gokop Fram: Medved, Brus 11, Bojinović 7, Černec , Plesec, Krhlanko(L), Špendl 1, Čebulj 14, Ploj, Klobučar 19, Detela 21, Ledinek, Štros(L). Trener: Jure Čopi.

STATISTIČNI PODATKI

Tekma se ja začela brez linijskih sodnikov, saj so izginili neznano kje in v Športno dvorano Planina niso prispeli. Gostje so že na začetku tekme pokazali, da niso zastonj tako visoko uvrščeni in z dobrim serviranjem uspeli priboriti vodstvo, ki so ga povečevali vseskozi. Največ je znašalo 6 točk na drugem tehničnem odmoru. Triglavani so poizkušali loviti priključek, vendar se mladi Framovci niso dali in vse do končnice držali prednost – 14:20. Pri Astec Triglavu je najbolj škripalo na sprejemu začetnega udarca, saj so nasprotniki z lahko sestavljali blok in povzročali velike težave kranjskemu napadu. Pri 15:22 je Sattler vzel svoj drugi odmor, saj domači nikakor niso mogli priti mimo bloka gostov. Do konca niza so domači osvojili le še točko.

V drugem nizu so Kranjčani bolje začeli in povedli s 3:1. Gostje so hitro prišli do sape in povedli s 3:5 z dvema uspešnima blokoma. Domači so tokrat odgovorili takoj in najprej izenačili, nato pa še povedli ob prvem tehničnem odmoru z 8:6, saj so tokrat gostje nekaj slabše sprejemali začetne udarce Kranjčanov. Po odmoru so gostje spet ujeli Štembergarja v bloku in pri 9 izid poravnali. Andrej jim je hitro vrnil in Kranjčane spet popeljal do vodstva 13:11. Ob drugem tehničnem odmoru so spet vodili gostje, ki so do prednosti prišli z dobro igro v bloku. Do končnice si nobena od ekip ni priborila prednosti, tako da se je obetal razburljiv zaključek drugega niza. Pri izidu 21:20 za domače je gostujoči trener Čopi vzel pol minute odmora. Po odmoru so domači dosegli še eno točko in prišli do manjše prednosti. Ko je as dosegel še Štembergar Zupan, so Kranjčani prišli do prve zaključne žoge, Čopi pa je vzel še drugi odmor. Odmor ni pomagal, saj so gostje napravili napako in niz je bil končan.

Po dveh napakah domače šestorke so na začetku tretjega niza gostje povedli z 0:2. Z dvema blokoma pa so Kranjčani vzpostavili ravnotežje in izid poravnali. Sledila je mini serija gostov, ki so ob serviranju Bojinovića spet uspešno zaigrali v bloku, povedli z 2:6, Sattler pa je vzel prvi odmor. Prekinitev je domačim koristila, saj so izid izenačili na 6:6. Tokrat je vzel odmor Čopi. Ob tehničnem odmoru so Štajerci spet vodili za 2, potem ko so Triglavani napravili napako pri bloku. Gostje so z uspešnim začetnim udarcem po odmoru pritisnili in spet prišli do prednosti 6:12. V drugi odmor je bil prisiljen Sattler. Do drugega tehničnega odmora so si Triglavani nabrali že 8 točk zaostanka, saj so v napadu delali napake, preostale žoge pa je ujel nasprotnikov blok. Triglavani so po odmoru sicer kazali nekaj prebliskov boljše igre in izdi znižali na 5 točk zaostanka, ampak kljub mladosti štajerska ekipa ni bila naiven nasprotnik in je razliko držala. Pri 15:19 je Čopi vzel pol minute odmora in to uspešno, saj so gostje spet prišli do točke in prekinili krajši nalet Kranjčanov. Pri izidu 17:23 je bilo jasno, da bo najmanj točka odšla v Fram.

Četrti niz so spet bolj začeli domači, povedli z 2:0, nato pa z dvema blokoma še s 5:2. Ko so gostje še zapravili naslednji napad, je Čopi vzel pol minute odmora. Astec Triglav je za 4 vodil tudi ob prvem tehničnem odmoru. Gokop Fram je po odmoru uspel priti bliže na 2 točki zaostanka in to predvsem po zaslugi napak domačih napadalcev. Z asom Ropa so Kranjčani prišli do prednosti 14:9. Pet točk naskoka so imeli kranjski odbojkarji tudi ob drugem tehničnem odmoru. Po odmoru so gostje spet prišli malo bližje, saj so uspešno servirali in blokirali. Ko je že kazalo, da bodo niz brez težav zaključili domači v svojo korist, je bil izid zmanjšan na 20:19, po dveh uspešnih blokih gostov Kristanu. Sledil je time-out domače ekipe in to uspešen, saj so domači prišli do točke. Pri izdu 23:21 za Kranjčane, ko je prišel na začetni udarec Nejc Berčič, je Čopi vzel še drugi odmor. Prvo zaključno žogo so imeli domači odbojkarji pri izidu 24:22. Niso je izkoristili in zdaj je odmor vzel Sattler. Klobučar je po odmoru žogo poslal v mrežo in domači so si priborili 5. niz.

V petem skrajšanem nizu sta ekipi začeli dokaj enakovredno, saj si v začetku nobena ni priigrala kakšne prednosti. Prvi so za 2 povedli gostje, ki so ustavili kapetana domačih Ropa, a le za kratko, ob menjavi strani je bil izid 7:8 za goste iz Frama. Sledilo je osvajanje točk na obeh straneh, gostje so bili vseskozi v prednosti za točko, nato pa je po napaki Frama v napadu  pri 11:10 time-out vzel Čopi. Z nekaj sreče so gostje z začetnim udarcem Špendla spet prišli do vodstva 11:12. Sledil je polminutni odmor domače ekipe. Fram je po napaki domačih prišel do vodstva 12:14, a prve zaključne žoge ni izkoristil, zato pa je drugo in gostje so se zasluženo veselili zmage v Kranju.