Finalni turnir državnega prvenstva za mladince – 22.12.2019 – Kranj, ŠD Planina

Rezultati v živo, statistika v živo, video v živo. Predstavitve ekip, sponzorji …

Na turnirju, ki se bo začel ob 10. uri, bodo nastopile ekipe (rezultati, predstavitev ekip):

Sodniki: Franci Kramar (Kamnik), Dejan Perčič (Kamnik), Dejan Jovanovič (Ljubljana)

Delegat tekmovanja: Vid Zupančič (Mokronog)

Spored in rezultati turnirja:

10:00 Triglav Kranj : Pr’ Kopač Brezovica 1 : 2 (16, -18, -8)

11:30 Merkur Maribor :  Fužinar SIJ Metal Ravne 1 : 2 (-23, 26, -15)

13:00 tekma za 3. mesto Triglav Kranj : Merkur Maribor 0 : 2 (-23, -21)

15:00 tekma za 1. mesto Fužinar SIJ Metal Ravne : Pr’ Kopač Brezovica 3 : 2 (20, 21, -19, -15, 10)

« 1 od 2 »

Začetki tekem so približni, saj se bodo tekme vrstile ena za drugo. Vse tekme se igrajo na 2 dobljena niza razen tekme za 1. mesto, ki bo na 3 dobljene nize. Tekme bodo statistično obdelane, na voljo bo:

Pokrovitelji turnirja so:

Vsa tekmovanja mlajših selekcij Triglava omogoča in podpira tudi Mestna občina Kranj.

Vrstni red:

  1. Fužinar SIJ Metal Ravne
  2. Pr’ Kopač Brezovica
  3. Merkur Maribor
  4. Triglav Kranj

Prvo polfinale med domačini OK Triglav Kranj in gosti Pr’ Kopač Brezovica se je začelo izenačeno in  z zanesljivim sideout napadom na obeh straneh. Pri domačih je bil nosilec napada Jure Glamočanin, pri gostih pa Klemen Šen. Po dveh asih Luke Rusa za rezultat 11:9 so Triglavani vzeli time-out in si po njem opomogli s pomočjo Lukšičevega napada iz zadnje linije. Po bloku Snedeca in napadu Fajfarja so Triglavani povedli na 16:13 in prisilili goste v pol minute odmora. Tudi po njem so bili Kranjčan bolj razpoloženi. Izza servisne črte je pritisk vršil Fajfar, z dobro obrambo in protinapadom pa je celotna ekipa priborila prednost 18:13. Tekma je v isti rotaciji potekala 9 točk in Triglavani so si priborili dovolj prednosti za osvojen prvi niz s 25:16.

V začetku drugega seta so si z odličnim  blokom domači priigrali prednost treh točk. Šele Klemen Šen je bil prvi, ki je iz cone 4 uspel priboriti nekaj točk s pomočjo nasprotnikovega bloka. Po napaki Glamočanina in dobri obrambi so se igralci Brezovice približali, vendar jih je na distanco zopet spravil Luka Šarec z dvema zaporednima točkama na servisu. Na drugi strani je z odličnim float servisom vrnil njegov soimenjak Matei Tobias Šarec in priboril izenačenje na 15. točki. Težave domačih na sprejemu se s tem niso končale in pri vodstvu Brezovice 20:17 je Sašo Rop vzel pol minute odmora. Igralci Brezovice so se kljub odmoru prebudili in v naletu odigrali do konca seta na višjem nivoju kot Triglavani. Set so osvojili z rezultatom 25:18.

Odločilni niz so bolje začeli gostje iz Brezovice. Z odličnim float servisom so Kranjčane oddaljili od mreže in jim povzročili prenekatero težavo v napadu. Domači korektor Glamočanin je do 5. točke napravil že tri napake, v nadaljevanju pa kranjski organizator igre ni našel drugega odgovora. Črt Rozman je na strani gostov z lahkoto prihajal do točk z blok-outom po paraleli v coni 4 in svojo ekipo oddaljil na 8:4. Po menjavi so gostje zaigrali še na višjem nivoju in po nekaj asih, obrambah in odličnih napadih iz cone 4 prišli do finala z rezultatom 15:8.

 

V drugem polfinalnem obračunu sta ekipi Merkur Maribor in Fužinar SIJ Metal Ravne začeli izenačeno, z izmeničnim doseganjem točk v napadu, vse do servisa Rožena, ko so si Korošci priborili prvo prednost treh točk. Mariborčanom je tudi po odmoru pešal sprejem in Korošci so po lahkih obrambah prihajali do točk v protinapadu. Po enakem vzorcu se je igra nadaljevala večino seta. Mariborčani so le redko lahko odigrali organiziran napad in niso našli rešitve za protinapade Rožena in Podričnika. Set je izgledal že odločen, ko so pri rezultatu 23:18 Mariborčani na krilih Možičevih napadov skoraj pričarali preobrat. Približali so se na  vsega točko zaostanka, vendar so po napaki Špičke  na servisu Korošci set osvojili s 25:23.

Drugi niz so Ravenčani nadaljevali v zmagovalnem ritmu. Po dveh blokih Možiču in odlični igri prek prvega tempa so se oddaljili na 7:4. Kapetan Mariborčanov je nato stvari vzel v svoje roke in na servisu dosegel tri zaporedne točke. Ekipa Merkur Maribor je po tem zaigrala veliko bolje in kljub slabšemu elementu sprejema priigrala in zadržala prednost dveh točk. Na 17. točki je na servis pri Korošcih stopil Luka Vučetič in prisilil Mariborskega libera v dve napaki. Ko so Ravenčani z obrambo ustavili še Možiča, so povedli z 18:17, to pa je bilo tudi njihovo zadnje vodstvo. V napeti končnici niso uspeli nadigrati Mariborčanov, ki so set osvojili z 28:26.

Izenačen boj se nadaljeval tudi v tretji niz. Tine Podričnik in Rok Možič sta izmenično zaključevala iz cone 4 in do 8. točke nismo videli večje prednosti. Mariborčani so takrat stopili na plin in povedli z 10:7, vendar je Fink s servisom vrnil Korošce v igro. Sledila je epska končnica z odličnimi napadi in obrambami, ki so dvigale občinstvo na noge. Set se je zaklučil z blokom Roku Možiču in Ravenčani so se uvrstili v finale z rezultatom 17:15 in 2:1 v nizih.

Obračun za tretje mesto med Triglavom in Mariborom so domači začeli odločno in si prek uspešnega pasivnega bloka Snedeca priborili prednost 8:6. Mariborčani so s tremi napakami na servisu domačim olajšali ohranjanje prednosti, veliko pa je s servisom in napadom prispeval tudi kapetan Glamočanin. Po napaki Bračka v napadu in prednosti Kranjčanov 16:13 je Škorc zahteval pol minute odmora. Po njem se je razigral tudi domači sprejemalec Lukšič in Kranjčani so pobegnili na 19:15. V nadaljevanju sta oba mariborska sprejemalca – Možič in Bračko – uspela dvigniti nivo igre celotne ekipe in izenačiti na 22. točki. Kranjčani niso več uspeli zaključiti napada in gostje so po napaki Lukšiča s 25:23 dobili prvi niz.

V drugem nizu so Kranjčani podobno kot v prvem prišli do prednosti dveh točk po nekoliko boljšem servisu in realizaciji napada. Na 10. točki so jih gostje po enem redkih odigranih napadov prek sredine ujeli in kasneje tudi povedli zaradi slabšega sprejema domačih. Pri 15:14 za Maribor je po asu Možiča Rop vzel odmor, vendar se Triglavu ni uspelo vrniti v vodstvo vse do 18:17, ko je Glamočanin zblokiral Bračka. Po tem se je niz razvnel in videli smo veliko dolgih izmenjav z veliko obrambami. Po izjemnem napadu Bračka iz druge linije so Mariborčani povedli z 21:20, vodstvo pa so nadgradili s servisom Možiča. Do konca seta so domači uspeli osvojiti le še eno točko in gostje iz Maribora so set in s tem tretje mesto v državi osvojili s 25:21.

 

Finalni obračun med Pr’ Kopač Brezovica in Fužinar SIJ Metal Ravne so slednji otvorili z asom kapetana. Hitro so se razigrali in brezovški sprejemalec Šarec je uspel zaključiti šele v tretjem poizkusu ter tako zmanjšati zaostanek na 3:5. Korošci so nadaljevali v visokem tempu in dopustili nasprotnikom le malo točk. Do rezultata 15:6 v korist Raven smo videli popolno dominanco v napadu in bloku, zato je trener Brezovice poizkusil z menjavo podajalca. Tudi to ni omajalo prednosti Korošcev, ki so z lahkoto zaključili set s 25:20.

V drugem nizu so Brezovčani po bloku Domna Šipa prvič prišli do vodstva, po dveh napakah nasprotnika pa so se oddaljili na 6:3. Na krilih vodstva so zaigrali veliko odločneje in bolj samozavestno v napadu ter tako večali prednost vse do dolge točke, ki se je zaključila z blokom koroškega kapetana Ramšaka. Ta je tako svoje soigralce vrnil v igro in do izenačenja na 10. točki. V nadaljevanju smo gledali izenačen boj, Korošcem pa se je sčasoma uspelo odlepiti po še treh doseženih blokih. V končnico so vstopili s prednostjo 21:19 in prisilili Brezovico v odmor. Pri Fužinarju je bil Podričnik preveč zbran in razpoložen da bi to prednost zapravili. Še več, do konca so jo le še povečali in set osvojili s 25:21.

V začetku tretjega seta je zopet posijalo novo upanje za igralce Brezovice, ko so s pomočjo napadov in obrambe Klemna Šena prišli do vodstva 8:4. Po servisu Domna Šipa za 12:7 je moral koroški trener Jež poseči po odmoru, vendar so se po odmoru Brezovčani odrezali še bolje. Kržič je z blokom zaustavil Vučetića in svoji ekipi priboril vodstvo 15:8. Ko je za Fužinar set izgledal skoraj izgubljen, so strnili vrste in se predvsem z uspešnim blokom ter napadi Črta Rozmana približali na 16:18. Brezovica je odgovorila z blokom Podričniku in si zagotovila dovolj prednosti za miren konec niza. Osvojili so ga s 25:19.

Pr’ Kopač Brezovica je nov set začela sanjsko, z izjemno igro tako v obrambi kot v napadu. Šele pri zaostanku 6:1 so se Korošci zbudili z dvema zaporednima blokoma in postopnim zmanjšanjem razlike na 5:7. Igralci Brezovice pa so se do tedaj že preveč razigrali, da bi dopustili preobrat. Prek krajnih napadalcev Rozmana in Šena so povedli s 16:11, po odmoru pa igro le še stopnjevali. Uspevalo jim je praktično vse in set so neprepoznavnim Korošcem odvzeli s 25:16.

Četudi so Brezovčani pripravili velik preobrat z izenačenjem na 2:2, jim odločilnega niza na koncu ni uspelo osvojiti. Korošci so se zbrali, ko je najbolj štelo in svoje tekmece nadigrali z odličnim servisom, ki je onemogočal idealne napadalne situacije. Dejan Tominc je z napadom priigral prvo zaključno žogo, prvenstvo pa je zaključil Miha Fink z blokom. Z rezultatom 15:10 in skupno 3:2 so tako novi mladinski državni prvaki postali Fužinar SIJ Metal Ravne.