Hiša na kolesih Triglav do prve zmage

V 2. krogu 1.DOL je Hiša na kolesih Triglav igrala še drugič zapored v domači dvorani in tokrat premagala Panvito Pomgrad s 3:0 (23, 13, 22). Kranjčani so bili boljši nasprotnik predvsem v drugem in tretjem nizu in zasluženo zmagali.

Dvorana ŠD Planina, Kranj, gledalcev 220, sodnika Atanasov Daniel, Valentar Bernard.

Hiša na kolesih Triglav: Tučen 6, Bregant 11, Kos 13, Bošnjak 1, Pernuš 1, Mali 12, Libnik (L), Jenko , Godnič , Erpič 2, Maček 5. Trener: Sašo Rop.

Panvita Pomgrad: Vori, Kovačič, Vinkovič 1, Drvarič 3, Pulko 15, Grabar, Bedrač 3, Marovt 8, Plesec 6, Vrabl (libero). Trener: Aleš Hribar.

Srečanje so bolje začeli odbojkarji Panvite Pomgrad, ki so vse od prve točke narekovali ritem in si nabrali lepo prednost. Kranjčani, pri katerih je trener Sašo Rop nalet skupal zaustaviti z odmorom, so vendarle uspeli zmanjšati zaostanek na 15:18. Zdaj je prvi odmor vzel Aleš Hribar. Prekinitev Uroša Erpiča ni zmedla, še naprej je dobro zadeval na servisu. Pri 17:18 je sledil še drugi odmor gostov. Erpič je bil še naprej nerešljiva uganka za goste, saj je domače popeljal v prvo vodstvo na tekmi (19:18). V končnici je imela rahlo pobudo domača ekipa, a z netočnimi servisi tega niso uspeli unovčiti. Z blokom Pulku so Kranjčani prišli do prve zaključne žoge in prednosti 2 točk. Niz je z napadom zaključil v domačo korist Gal Kos.

V drugem nizu so povedli Kranjčani s 4:0 in šele Pulko je po dobrem sprejemu napadel za 4:1. Tudi blok Kranjčanov je začel funkcionirati po dobrih servisih Tučna in pri 8:2, ko je bil ustavljen v napadu Plesec, je Hribar vzel odmor za svojo ekipo. Prekmurci so se zdaj nekoliko zbrali in zdaj so točke pridno nabirali oboji. Z asom je na 11:4 povišal Miha Mali. Za 15. točko se je razvila izjemna borba, a tudi to so po nekaj izjemnih obrambah na obeh straneh dobili domači z blokom Janka Breganta. Precej bolj kot pred tednom dni je bil razigran Miha Mali, ki je bil praktično neustavljiv v napadu. Z blokom Jana Mačka so domači prišli do najvišjega vodstva 20:10, kar je dokončno prevesilo niz v domačo korist.

Začetek tretjega niza je bil bolj izenačen. Po lepem protinapadu Gala Kosa in slabem sprejemu gostov je pri izidu 6:3 Aleš Hribar zahteval pol minute odmora. Odmor se je izplačal, saj je najprej lepo napadel Pulko, nato pa še Maj Marovt dosegel as. Po bloku Kosu je Panvita prišla do vodstva 7:8. Nato so bili v prednosti zdaj eni zdaj drugi. Z asom Gala Kosa je domača ekipa po daljšem času povedla za 2 točki. Hribar je takoj reagiral še z drugim odmorom. Kranjčani so držali 2 točki prednosti do izida 16:14, ko so gostje uspeli izid izenačiti na 16. točki. Kapetan Bregant je s protinapadom poskrbel za novo prednost dveh točk. A Panvita se ni predala in na 19 ponovno poravnala izid. Obetala se je napeta končnica, a pri 22:20 so Kranjčani z blokom nekoliko zmanjšali napetost. Kranjčani so zaklenili blok, Maček in Bregant sta ustavila Pulka in povedli 23:20. Prvo zaključno žogo je za domače priboril Miha Mali s pogumnim napadom na težko žogo. Tekmo so z zgrešenim servisom končali gostje.