Hiša na kolesih Triglav dvignila Hoče z zadnjega mesta

V prvi tekmi 15. kroga 1.DOL je v Hočah domače istoimensko moštvo premagalo kranjsko Hišo na kolesih Triglav s 3:1 (16, 17, -27, 23).

Športna dvorana Hoče, sodnika Melavc in Vrenko (oba Šempeter).

Hoče: Cafuta 8, Crnjanski 18, Klinc (L), Šijanec 10, Drvarič 4, Kolmna, Špindler, Lobnk, Franc 5, Repa (L), Berglez, Šikanič, Filipaš 21.

Hiša na kolesih Triglav: Plot (L), Tučen 8, Bregant 22, Kos 14, Bošnjak 7, Pernuš 3, Mali, Libnik (L), Jenko 4, Maček 1, Kök.

Pri domačih sta svoje delo odlično opravila oba tujca – Filipaš je dosegel 21 točk, Crnjanski 18. Čeprav so Kranjčani dobro vedeli, od kod jim preti največja nevarnost, pa se z blokom tokrat obema srbskima napadalcema niso dobro zoperstavili. Kljub temu, da je pri Triglavanih ponovno zaigral korektor Janko Bregant, po poškodbi še ni povsem pripravljen. Nerazpoloženi so bili tudi ostali igralci, ki so jih tokrat Hočani nadigrali predvsem v napadu in bloku. Kranjčani so sicer dobili tretji niz in imeli žogo za niz v zraku tudi v četrtem, ampak kljub tokrat se jim po zaostanku z 0:2 ni uspelo izvleči in Hoče so zasluženo osvojile vse 3 točke.

Kranjčani so si sedaj situacijo za napredovanje v končnico dodobra otežili, tako da se bodo za morebitno pozicije do 6. mesta morali krepko potruditi.