Hiša na kolesih Triglav v polfinalu Pokala Slovenije

Igralci Hiše na kolesih Triglav so se z zmago v četrtfinalu proti Krki prebili v polfinale Pokala Slovenije. Letos finalni turnir zaradi posebnih okoliščin poteka v nekoliko večjem obsegu, od četrtfinalnih tekem naprej. Po žrebu so Kranjčani kot nasprotnika v četrtfinalu dobili novomeško Krko, s katero so letos v državnem prvenstvu igrali trikrat in na vseh treh tekmah slavili.

Tudi v četrtem letošnjem obračunu so bili s 3:0 (22, 20, 19) boljši igralci Hiše na kolesih Triglav in se tako uvrstili med najboljše 4 ekipe Pokala Slovenije. Najboljši scorer je bil kapetan Bregant s 17 točkami, tesno za njim pa sprejemalec Mali s 16 točkami. Več o tekmi na dnu prispevka. V polfinalu naše člane čaka Calcit Volley, ki so bili s 3:0 boljši od ekipe Merkur Maribor.

Prenosi tekem: link
Potek turnirja in rezultati: link

Spored tekem:

torek 27.04.
T1 – 14:00
Panvita Pomgrad : Salonit Anhovo
T2 – 17:00
Krka : Hiša na kolesih Triglav
T3 – 20:00
Merkur Maribor : Calcit Volley
sreda 28.04.2021
T4 – 17:00
ACH Volley Ljubljana : Salonit Anhovo
T5 – 20:00
Calcit Volley : Hiša na kolesih Triglav
petek 30.04.2021
T6 – 18:00
finale

Povzetek tekme s Krko (avtor OZS):
Tekmo so bolje začeli odbojkarji Hiše na kolesih Triglav, ki so si po uspešnem napadu Janka Breganta pri rezultatu 5:2 prvič priigrali prednost treh točk. Ko je svoj prvi blok dosegel Uroš Tučen je prednost odbojkarjev iz Kranja narasla na štiri točke (11:7), klop Krke pa je odreagirala s prekinitvijo. Premor je prebudil varovance Tomislava Mišina, ki so nanizali tri zaporedne točke in se povsem približali Triglavu. Po dveh napakah Gorenjcev je bil rezultat na 12. točki izenačen. Ob vstopu v končnico je Triglavanom zopet uspela serija treh točk in po napaki pri začetnem udarcu Uroša Štefaniča so se veselili zmage v 1. nizu s 25:22.

Tudi začetek drugega niza je pripadel Kranjčanom, ki so še naprej blesteli v bloku (zaporedoma sta jih dosegla Bregant in Jan Maček), Miha Mali pa je bil s sedmimi točkami v tem nizu praktično nezaustavljiv v napadu. Ob zaostanku šestih točk je pri rezultatu 13:7 Krkin trener namesto Luke Lindiča v igro poslal Maria Konciljo, a tudi ta menjava ni spremenila poteka tekme. Še najučinkovitejša v vrstah Novomeščanov sta bila Toni Travnik in Zlatko Pulko, a so odbojkarji Triglava niz brez težav osvojili z rezultatom 25:20, zadnjo točko je dosegel kapetan Bregant.

Razmerje moči je ostalo nespremenjeno tudi v zadnjem nizu. Odbojkarji Krke so se borili, a so bili Triglavani, na čelu z Bregantom in Malijem, premočni. Z uspešnima napadoma Koncilje in Dina Hodžiča Šlejkovca so se Dolenjci uspeli približati na le točko zaostanka (13:12), a je sledila Pulkova napaka pri začetnem udarcu, Krka pa do konca niza ni več uspela ujeti priključka. Po še enem zgrešenem začetnem udarcu Novomeščanov so se odbojkarji Hiše na kolesih Triglav z rezultatom 25:19 veselili uvrstitve v polfinale.

foto: Aleš Oblak