Hiša na kolesih Triglav v petem nizu do zmage

V 4. krogu zelene skupine Sportklub prve odbojkarske lige za moške sta se srečali ekipi Hiša na kolesih Triglav in Črnuče. Zmago s 3:2 (20, 23, -8, -20, 12) so slavili domači odbojkarji, ki so v napeti tekmi polni preobratov na koncu imeli nekaj več zbranosti za zmago.

Športna dvorana Planina, Kranj, gledalcev 150, sodnika: Zajec Rok, Melavc Tomaž.

Hiša na kolesih Triglav: Glamočanin, Erpič, Tučen 7, Bregant 19, Godnič , Kos 16, Bošnjak(L), Pernuš 6, Mali 12, Jenko,1 Maček 3, Libnik. Trener: Sašo Rop.

Črnuče: Trobiš 16, Mihelčič, Mivšek 10, Čopi 3, Vilar, Tepić, Rojnik, Gornik 5, Beravs 1, Rutar 10, Slovnik 12, Valenčič 4, Plot (L), Slobodnjak (L). Trener: Zoran Kedačič.

Kranjčani so zadnjo domačo tekmo v zeleni skupini začeli odločno in hitro povedli s 4:1. Gostje so z dobrim sprejemom in servisi Filipa Rutarja izid poravnali na 4:4. Od tu naprej je šlo bolj izenačeno, čeprav je Triglav vseskozi vodil za 1 ali 2 točki. Po bloku Bregantu so Črnuče prevzele pobudo, Kranjčani so napravili še prestop in gostje so prvič na tekmi povedli z 10:9. Kranjčani so nadaljevali z rahlo zmešnjavo na sprejemu začetnega udarca in omogočili gostom že udobnejšo prednost z 12:10. Domači trener je zato vzel prvi odmor in po odmoru se je slika na igrišču obrnila. S 3 zaporednimi točkami na servis Mihe Malija so bili spet v vodstvu Kranjčani. Potem je z odmorom v dogajanje posegel Zoran Kedačič. Uspeha prekinitev ni prinesla, saj je Mali dodal še 2 začetna udarca, ki so ju gostje slabo sprejeli. Kranjčani so stopnjevali ritem, še posebej so povečali uspešnost v bloku, izkazal pa se je tudi Gal Kos z nekaj izjemnimi začetnimi udarci. Niz je zaključil Miha Mali po lepi podaji Gregorja Pernuša.

Na začetku drugega niza si nobena od ekip ni uspela priigrati omembe vredne prednosti, vse priložnosti za “break” točko so se končale bodisi z napako na servisu ali pa z uspešnim napadom ekipe na sprejemu. Ko je na začetni udarec prišel Gal Kos, so Kranjčani prvič povedli za 3 točke. Gostje nikakor niso uspeli ukrotiti močnih servisov, zato je Kedačič poizkusil še z odmorom, kar se mu je tokrat obrestovalo, saj je Gal po odmoru zgrešil. Kranjčani so ponovno prestavili v višjo prestavo in v vseh daljših izmenjavah uspeli zaključiti kljub izjemni borbenosti Črnučanov. Pri izidu 16:9 za Triglav je Kedačič še drugič poklical svoje fante na posvet. Ko so po izidu 19:12 gostje uspešno napadli prek Valenčiča in ustavili Janka Breganta, je time-out zahteval domači trener. Prvi odmor ni pomagal in pri 19:17 je sledil še drugi odmor za Saša Ropa. Črnuče so dosegle še 18. točko, ko je v napadu v blok udaril Miha Mali. Isti igralec je v preveliki želji z napako poskrbel za izenačenje gostov na 21. točki. V zaključku niza so pobudo prevzeli gostje, ki so vseskozi vodili za točko. Po izenačenju na 23:23, ki ga je z napadom priigral Bregant, je prvo zaključno žogo Kranjčanom po slabem sprejemu gostov priigral Gregor Pernuš, Miha Mali pa je z asom dokončal delo v drugem nizu za vodstvo Hiše na kolesih Triglav z 2:0.

V tretjem nizu so Črnučani uspešno začeli, Kranjčani so igrali premehko v napadu in slabo servirali, tako da je Rutar z dobrim začetnim udarcem popeljal goste v vodstvo s 7:2. V time-outu je nekaj ostrih besed svojim igralcem namenil domači trener Sašo Rop. Vse skupaj ni kaj prida pomagalo, saj so Kranjčani še naprej igrali nezbrano. Črnučani so dobro izkoriščali vse vrzeli v igri domače ekipe. Pri 13:6 je sledil še drugi odmor Triglava. Po menjavi Pernuša z Godničem pa so Kranjčani vendarle pokazali zobe in Zoran Kedačič je takoj prekinil nalet s time-outom. Po odmoru je Sašo Rop potegnil iz igre še nekaj igralcev, igrali so samo še gostje in pri 20:8 je bilo jasno, da bo šel tretji niz na konto gostov.

Četrti niz se je začel bolj izenačeno, čeprav so gostje še vedno imeli pobudo in igrali zelo požrtvovalno v obrambi. Pobudo po solo bloku kapetanu domačih so gostje spreobrnili v 3 točke prednosti. To je bil že alarm za domačega trenerja, ki je vzel pol minute odmora. Črnuče pa se niso pustile zmesti in so še naprej držale 2 točki prednosti. Bolj ko se je niz bližal koncu, bolje so igrali gostje v polju, kjer praktično ni bilo izgubljene žoge. Domače so silili v napake, prednost povišali na 5 točk in po napaki domačega kapetana prišli do prve zaključne žoge za izenačenje na 2:2. Prve sicer niso izkoristili, so jim pa potem pomagali domači s predolgim začetnim udarcem.

V petem nizu so po rdečem kartonu Janku Bregantu gostje povedli za 2 točki in razgreto ozračje na igrišču je z odmorom umiril domači trener. Kranjčani so z blokom Tučna izenačili na 7:7. Po naslednji točki pa je ponovno zavrelo na igrišču, razgrete strasti je pogasil glavni sodnik, ki je podelil še 2 rdeča kartona, enega gostom in enega domači ekipi, nato pa se je srečanje po menjavi strani nadaljevalo. Tučen je z blokom Slovniku povišal vodstvo domačih na 10:8, nato pa je še Kos s pomočjo »Fortune« na servisu dodal eno direktno točko. Gostje so bili še daleč od tega, da bi obupali. Gornik je prispeval neubranljiv servis za  10:11, z nekaj sreče pa so dosegli še točko v napadu in izenačili na 11:11. Po dobrem začetnem udarcu Breganta so domači le prišli do prve zaključne žoge, ki jo je takoj izkoristil Gal Kos.