Hiša na kolesih Triglav že v pogonu

Konec je počitka tudi za odbojkarje članske ekipe Hiše na kolesih Triglav. Fantje so se v ponedeljek zbrali na prvem treningu nove sezone na parketu prenovljene Športne dvorane Planina v Kranju. V ekipi je nekaj sprememb – namesto Aleša Köka, ki je prenehal z igranjem, bo poleg Gregorja Pernuša, v vlogi podajalca še 21-letni Jani Godnič, ki prihaja iz Nove Gorice (Gen-i Volley) – torej mlad in perspektiven podajalski dvojec. Drugi novinec, 22-letni Uroš Erpič, ki je nazadnje igral za novomeško Krko, je sicer v dvorani igral na mestu centralnega blokerja, želi pa se preizkusiti tudi na položaju sprejemalca/napadalca, saj si je te izkušnje pridobival z igranjem odbojke na mivki.

Okostje ekipe ostaja enako kot v prejšnji sezoni: Janko Bregant bo v vlogi korektorja s svojimi izkušnjami in znanjem odlična protiutež mladosti in predrznosti ostalim članom ekipe, ki pa so tudi leto starejši in bolj izkušeni. Na pozicijah sprejemalcev bodo točke nabirali Miha Mali, Gal Timotej Kos in Črt Bošnjak, blokerji ostajajo Jure Jenko, Uroš Tučen in Jan Maček, kot libero bo že drugo sezono vztrajal Korošec Blaž Libnik, v vlogi drugega korektorja pa bo sodeloval mladi 17-letni Jure Glamočanin. Kranjčani tako še naprej vztrajajo pri svoji strategiji vzgoje mladih perspektivnih igralcev. Na začetku pripravljalnega obdobja je prav zato glavni trener Sašo Rop na treninge povabil tudi člana kranjskega podmladka Amadeja Snedca in Žaka Lukšiča..

Strokovno vodstvo še naprej ostaja v rokah Saša Ropa, ki se je v zadnjih letih izkazal prav pri vzgoji mladine. Pomagal mu bo Gregor Perhaj, v vlogi kondicijskega trenerja bosta Matej Dolenc in na novo Luka Šteblaj, kot statistik bo pomagal Bor Omejc.

Ekipa bo v obdobju do 5. oktobra, ko se začne nova sezona 1.DOL, odigrala tudi kar nekaj pripravljalnih tekem. V začetku septembra bodo fantje odšli na mini srbsko turnejo, kjer bodo igrali z beograjskima prvoligašema Partizanom in Crveno zvezdo, 14. septembra pa jih čaka že tradicionalni turnir za Pokal Kranja, kjer bodo nasprotniki Posojilnica Aich Dob (Avstrija), Mladost Kaštela (Hrvaška) in italijanski  ligaš Volley Prata Pordenone, ki bo letos nastopal v novo ustanovljeni diviziji A3 italijanske lige. Italijani so namreč nekoliko spremenili strukturo lig – zdaj imajo samo eno A2 ligo in dve A3 lige.