Igra po sistemu vroče hladno in poraz proti Krki

V uvodni tekmi nove sezone 1.DOL je Hiša na kolesih Triglav izgubila proti Krki 1:3 (24, -22,-21,-22). V ne preveč kvalitetni odbojkarski predstavi so bili gostje iz Novega mesta boljši nasprotnik, saj so naredili manj napak, bolje servirali in v ključnih trenutkih znali odigrati odločneje od Kranjčanov. Kranjčani so bili poleg tega, da so prejeli 9 direktnih točk iz začetnega udarca, povsem neprepoznavni pri napadu prvega tempa, saj so jih celo tekmo izpeljali 12 od tega 4 uspešno (za primerjavo Krka tudi 12 napadov in 8 uspešnih), kar je daleč od pričakovanega. Ekipa Krke je naredila tudi precej manj napak od domačinov, tako da so zasluženi po več letih odšli iz Kranja s polno bero točk.

Hiša na kolesih Triglav : Krka1:3 (24, -22, -21, -22)

ŠD Planina Kranj, gledalcev 200, sodnika Mihajlo Milojevič (Ljubljana) in Dejan Jovanovič (Ljubljana).

Hiša na kolesih Triglav: Tučen 1, Bregant 9, Kos 19, Bošnjak 16, Pernuš, Mali 4, Libnik (L), Jenko 3, Godnič 4, Erpič 1, Maček 1. Trener: Sašo Rop.

Krka: Hafner 2, Ožbalt (L), G. Erpič 6, Kosmina 11, Kumer 12, Lindič 5, Renko 2, Dimič, Drobnič 17, Pucelj, Travnik 1, Ogulin, Borin (L). Trener: Tomislav Mišin.

Na začetku prvega niza so gostje na račun napak domačih sprejemalcev povedli z 0:3. Domači so se sicer za trenutek zbrali in znižali prednost, a Krkaši so bili spet uspešnejši in so naredili še eno serijo 3 točk, kar je ustavil domači trener s pol minute odmora. David Kumer je še naprej dobro serviral in domači so ustavili nalet šele pri 3:8. Krkaši so še naprej dobro servirali, domači pa naredili nekaj nepotrebnih napak in vodstvo je naraslo na 4:12. Sašo Rop je izkoristil še drugi odmor pri 6:14, saj je bila igra domače ekipe še naprej medla in neučinkovita. Po bloku Grega Erpiča Tučnu, pa je bila prednost gostov že 9:17. Ob koncu niza je Sašo Rop poslal v igro Janija Godniča in Janka Breganta namesto Pernuša in Malija. Kranjčani so po napaki korektorja gostov prišli do 6 točk zaostanka in odmor za Dolenjce je vzel Tomislav Mišin. Serija domačih se ni prekinila vse do izida 16:19. Dobro je serviral Gal Kos, gostje pa so ustavili serijo domače ekipe z blokom Črtu Bošnjaku, ki v protinapadu ni uspel spraviti žoge mimo bloka. Dva uspešna protinapada Gala Kosa sta Kranjčane pripeljala na zaostanek 2 točk (19:21). Kranjčani so po vrhunski obrambni akciji Črta Bošnjaka izid izenačili na 22:22. Kranjčani so izkoristili svojo drugo zaključno žogo vodstvo v nizih z 1:0 po napaki sicer najučinkovitejšega igralca gostov Sergeja Drobniča (5 točk v 1. nizu) v napadu.

V drugem nizu je pri Kranjčanih začela postava, ki je niz končala – podajalec Godnič in korektor Bregant, gostje pa so začeli z enako postavo kot v prvem nizu. Na servis Sergeja Drobniča so Krkaši zaostanek 3:1 spremenili v vodstvo 3:5. Uspešen blok Kranjčanov je zadoščal za izenačenje na 8. točki. Gostje so po uspešni akciji Drobniča spet prišli na 2 točki prednosti, na drugi strani pa je razigrani Gal Kos z dvema protinapadoma in solo blokom povedel domače v vodstvo z 11:10. Nalet domačih je z odmorom skušal prekiniti Tomislav Mišin. Po odmoru sta ekipi nadaljevali v izenačenem ritmu. Blok Lindiča Jenku je goste oddaljil na 14:17, potem ko se je razigral tudi David Kumer. Prekinitev je zdaj zahteval Sašo Rop. As Bošnjaka je Kranjčane pripeljal na točko zaostanka, a žal je Črt zgrešil že takoj naslednji servis. Novomeščani so zdaj z zanesljivo igro v napadu držali prednost 2 točk, Kranjčani pa z borbenostjo vseskozi skušali znižati zaostanek. As najmlajšega pri gostih Travnika in napaka v napadu Triglava je goste pripeljala do občutnejše prednosti 18:22. Rop je poizkušal z menjavami (Godnič – Pernuš in Kos – Mali) in prednost gostov se je znova znižala na 20:22. Sledi je timeout gostov, po katerem je Krka povedla z 20:24. Niz je zaključil Kosmina in poravnal izid v nizih na 1:1.

V tretjem nizu so pobudo prevzeli v domači ekipi in na servis Janka Breganta in po nekaj napakah gostov prišli do vodstva 8:3. Sledil je timeout gostov in še ena točka Triglava, nato pa je Krka z napadom prek sredine ustavila serijo Kranjčanov. V tem nizu gostom ni uspevalo prav nič in Mišin je zamenjal podajalca Svita Hafnerja z Gašperjem . Pucljem. Pri izidu 14:5 je Mišin vzel še drugi odmor, a tudi to ni pomagalo, da bi se gostje zbrali. Hafner je ponovno vstopil v igro in zdaj so točke začeli osvajati tudi Novomeščani. Kranjčani so se zdeli zadovoljni z visokim vodstvom, tako da jih je z nekaj servisi »pohladil« Sergej Drobnič in Kranjčani so vzeli odmor pri 17:11. Gostje so dosegli še 2 točki po odmoru, nato pa so Kranjčani presekali ofenzivo gostov z lepim napadom Gala Kosa. Zbranost pri domači ekipi pa je očitno povsem popustila in potreben je bil še en odmor domačega trenerja, ki pa ni pomagal, saj so gostje so po dveh napakah Breganta povedli z 18:19. Domači do konca niza niso več spravili žoge v polje gostov, ki so zasluženo dobili še drug niz z 21:25.

Podobno kot v drugem nizu, so tudi na začetku četrtega bolje začeli domači, a po odmoru Mišina so se gostje zbrali in poravnali izid na 5:5, nato pa z dobro igro v napadu tudi povedli za 2 točki. Kranjčani so jih pri 10 za kratko ujeli, a precej boljša igra Krke preko sredine igrišča je zadoščala za vzdrževanje prednosti 2 do 3 točk. Še naprej je bil neustavljiv Sergej Drobnič. Kosmina je z asom popeljal goste v vodstvo 13:17. Kranjčani so še enkrat uspeli priti do izenačenja na 17. točki, a do vodstva niso uspeli priti, saj so naredili preveč napak na servisu. Od 20. točke naprej sta se ekipi igrali točko za točko, dokler niso gostje prek Kosmine prišli do prednosti 21:23. Prek Lindiča so gostje prišli do zaključne žoge, tekmo je dokončal Bošnjak, ki je poslal žogo izven igrišča.