Igralci Astec Triglava II zopet zmagali!

IMG_9631_matej_obrez_500X333Kranj, 4. decembra. Igralci Astec Triglava II so v tekmi 9. kroga 3 DOL zahod, v ŠD Planina gostili ekipo MOK Kočevja. Kranjčani so kljub slabo odigranima uvodnima nizoma, zmagali s 3:2 (-25, -20, 21, 19, 8).

ŠD Planina Kranj. Gledalcev 25. Sodnika: Kavčič, Pesjak.

Astec Triglav II: Kos 13, Krivec 15, Jerele -L, Mencigar 6, Mrak, Kalan (C) 12, Jovanov, Markun, Vodišek, Hafner 3, Turšič, Ambrožič 1, Škarabot -L, Rezar 9. Trener: Matej Maček
 
MOK Kočevje: Čokorilo V., Levstik -L, Figar, Primčič 9, Drobnič A. 6, Čokorilo B. (C) 12, Kocjančič, Pogorelc 20, Drobnič S. 8, Filipidis 2. 

Kranjčani so po izenačenem uvodu, prevzeli pobudo in povedli z 9:6 in nato z 11:8. Po seriji latnih napak, ki so v obeh uvodnih nizih krasile obe ekipi, so Kočevci izenačili in ob 2. TO povedli s 16:14. Triglavani so z nekaj bloki vzpostavili ravnotežje in v končnici povedli s 23:19, ter imeli pri 24:21 nekaj zaključnih žog, ki pa jih niso izkoristili in niz so na veliko razočaranje gledalcev dobili gostje. Skoraj identično je potekal drugi niz, ki so ga z dvema serijama točk v isti rotaciji gostje dobili na 20. točki.

V 3. nizu sta bili ekipi poravnani do končnice (19:19). Orli so nato našli recept za igro proti generacisjko zelo mešani ekipi iz Kočevja. Z dobrim servisom Mencigarja so vzpostavili ravnotežje pri igri ob mreži, kjer jim je izkušeni podajalec Drobnič povzročal velike težave, saj je lepo razigraval svoje napadalce, ki pa so na srečo domačih igralcev tudi grešili. Triglavani so zmanjšali tudi število lastnih napak (5).

Četrti niz je minil v prevladi Kranjčanov pri katerih je bil še posebno uspešen Krivec, ki je v tem delu dosegel 6 točk.

Precej podobno je minil tudi 5. niz, ki so ga domači igralci dobili na 8. točki in se s tem veselili zmage in novih dveh točk na lestvici.