Igralci Mokronoga boljši

IMG_9631_matej_obrez_500X333Kranj, 17. oktobra. V 2. krogu 3 DOL zahod za moške sta se v klasičnem derbiju pomerili ekipi Mokronoga in Astec Triglav II. Po uvodni prevladi domačih, ki v letošnji sezoni svoje domače tekme igrajo v Krmelju, smo bili v preostalih treh nizih priča napetemu boju za vsako žogo. Igralci Mokronoga so bili na koncu boljši s 3:1 (19, 24, -22, 27).

OŠ Krmelj. Gledalcev 55. Sodnika: Koren Tanja, Obrstar David.

TOM Mokronog: Jevnikar, Slak Riossa, Škoporc, Erpič, Bartelj, Bregant J. -L, Žlajpah R., Žlajpah M. (C), Bregant M. -L, Virant, Starič. Trener: Žlajpah.

Astec Triglav II: Lužovec 11, Hafner 2, Kalan (C) 18, Klemenčič -L, Mencigar 6, Vodišek, Zadražnik 18, Jovanov, Krivec 6, Škarabot -L, Rezar 9. Trener: Matej Maček

V začetnem delu uvodnega niza smo videli izenačeno igro, v kateri si nobena ekipa ni priigrala več kot 1 točke prednost. Kranjčani so tekmo začeli brez poškodovanih Klemenčiča in Kosa. Domačim igralcem je večji preskok uspel tik pred 1. TO, ko so si tudi po zaslugi neodločne igre gostov iz Kranja priigrali nekaj točk prednosti, ki je, kot se je kasneje izkazalo, zadostovala za zmago v prvem nizu.

Po začetnem navajanju na precej temno in dokaj hladno dvorano so orli zaigrali bolje. Sicer so večji del drugega niza zaostajali vendar so v sami končnici po zaslugi dobrega izvajanja začetnega udarca Kalana in učinkovite igra ob mreži rezultat izenačili na 24. točki, za kaj več pa je zmanjkalo sreče.

Spodbudna igra v končnici 2. niza je dala zagon Triglavanom, ki so odločno krenili v 3. niz. Pri vodstvu 6:3 so na servis kapetana Žlajpaha zopet odigrali neodločno in pridobljena prednost je hitro splahnela. Še več. Kranjčani so se znašli v rezultatskem zaostanku, ki ga jim je šele pred 2. TO odmorom uspelo izničiti. Dober servis Mencigarja in zelo majhno število napak so Kranjčane vrnili v igro in končnica 2. niza je pripradla njim. Zmaga na 22. točki.

V 4. nizu so imeli domači vseskozi minimalno prednost, ki pa ni zagotavljala mirnega potega tekme. Na koncu smo bili priča zelo napeti končnici, v kateri sta imeli obe ekipi tudi že zaključno žogo za niz, pa vendar so jo na koncu izkoristili domači igralci, ki so s tem vknjižili vse 3. točke na prvenstveni lestvici.