… in so jih tudi dobro nabrusili

go volley 20131013 1874653482Kranj, 21. novembra. Kranjčani tokrat niso nadaljevali v sobotnem ritmu in podaljšali obdobja dobre igre in izgubili v Šoštanju s 3:0 (19,19,14). V vseh 3 nizih so bili do sredine niza še enakovredni domačinom, nato pa niso znali in zmogli izkoristiti priložnosti, ki so se jim ponudile v protinapadih, ki bi jim prinesla prednost. Prav nasprotno pa so domači zelo dobro servirali in izkoristili neizkušenost v sprejemalski vrsti Astec Triglava ter na krilih Žige Zupanca in Marka Bojinovića, ki je izvrstno razigraval domačo posadko, tekmo uspešno pripeljali do konca. Tako je končana polovica rednega dela prvenstva in to s klavrnim izkupičkom za Kranjčane – 3 osvojene točke in 4 točke zaostanka za predzadnjo ekipo na lestvici.

Športna dvorana Šoštanj, gledalcev 100, sodnika: Adrović (Kamnik), Jovanović (Komenda).

Šoštanj Topolšica: Ivartnik, Zupanc 15, Lipovac 11, Bojinović 2, Port, Kumer, Boženk 6, Pavič 8, Menih, Koželnik, Uršič 4.

Astec Triglav: Lužovec, S. Hafner, Bilandžić 8, Mrak, Vene, Močnik 6, Rop 6, Bežek, Kržišnik 1, T. Hafner, M. Kök 12, Rezar 7, A. Kök.

STATISTIČNI PODATKI

Astec Triglav je v Šoštanj pripotoval optimistično razpoložen, saj je pred štirimi dnevi proti Panviti prvič v sezoni zmagal. A v Šaleški dolini je bil povsem brez možnosti. Gostitelji so bili boljši v vseh elementih, kar kaže tudi statistika. Pri Šoštanjčanih sta standardno dobro igrala organizator Marko Bojinović in bloker Zoran Pavić, tokrat pa sta se izkazala tudi Nejc Lipovac in Žiga Zupanc, ki je s tem potrdil pričakovanja svojega trenerja Zorana Kedačiča, da bo s tekme v tekmo boljši.

Zupanc, s 15 točkami tudi najučinkovitejši igralec tekme, je svojo razpoloženost kmalu pokazal. Z dvema zaporednima asoma je svoji ekipi priboril prvo občutnejšo prednost (12:9), ki jo je sicer začasno zapravila, toda z novo serijo točk in blokom Nejca Uršiča je ob drugem tehničnem odmoru že vodila s 16:12. Po odmoru je razlika še narasla (20:14), Kranjčani so se že približali na 18:21, več pa jim ni uspelo.

Podoben potek so gledalci videli tudi v drugem nizu. Gostitelji so bili ves čas v prednosti, večjo pa so si priigrali prav pri odhodu na drugi tehnični odmor, ko je Pavič z blokom poskrbel za vodstvo s 16:12. Kranjčani so v tem obdobju naredili tudi veliko neizsiljenih napak, te so bile na koncu tudi usodne.

Gosti so se nato na začetku še držali, do izida 10:12 je bila tekma še nekako odprta, a nato je Tadej Boženk s servisi poskrbel za vodstvo 20:14, že takrat je bilo jasno, da je odpora Gorenjcev konec. Šoštanjčani so tako prekinili serijo treh zaporednih porazov, zanimivo pa je, da so šele prvič v sezoni vknjižili vse tri točke.