Iz Kanala s točko

ach 8 20160113 1274238117Kranj, 16. januarja. V 16. krogu so Triglavani gostovali v Kanalu pri Salonitu. Po 5 nizih je bilo boljši Salonit s 3:2 (-22,-20,21,18,8). Kranjčani so se po vodstvu z 2:0 uspavali, dopustili nasprotniku, da se razigra in potem do konca niso več našli poti do zmage. Primorci so tako tudi prehiteli Triglavane na prvenstveni lestvici, saj imajo dve zmagi več od Kranjčanov.

Športna dvorana Kanal, gledalcev 200, sodnika: Milojevič (Ljubljana), Jovanović (Komenda).

Salonit Anhovo : Česnik 11, Šarić, Karnel 1, An. Kovačič, Dos Santos 11, Jerončič, Al. Kovačič, Čabarkapa 20, Okroglič 13, Krivec 1, Tomić 5, Savičić.

Triglav Kranj: Borič, Lužovec 7, Hafner 3, A. Kök, Maček, Bregant 21, Pleša, Jovanov, Bežek, Kos, Mali 5, Uršič 12, M. Kök 19, Rezar 10.

Odbojkarji Salonita so v derbiju sredine lestvice premagali Triglav, čeprav so v nizih že zaostajali z 0:2. Z dvema točkama so Gorenjce ujeli na prvenstveni razpredelnici, ker pa imajo boljši količnik med dobljenimi in izgubljenimi nizi pa jih na petem mestu tudi prehiteli. Bistvenega pomena tokratni rezultat ne pomeni ne enim ne drugim, oboji so si že zagotovili nastop v modri skupini, vsekakor pa je lahko domači trener Leon Schilling bolj zadovoljen, saj so njegovi izbranci pokazali pravi značaj, “vstali od mrtvih” in prišli do uspeha.
Kranjčani – v tekmi so naredili kar 45 neizsiljenih napak -, so tekmo začeli slabo, v prvih šestih točkah so storili pet napak, posledica je bilo vodstvo domačih s 6:3. As Urbana Česnika je pomenil vodstvo Salonita z 9:5, štiri točke so imeli domači prednosti tudi pri izidu 13:9, toda nato zašli v krizo. Rok Rezar je z blokom izenačil na 14:14, blok Žige Lužovca pa je pomenil prvo vodstvo gostov. V prvem nizu sta bili ekipi zadnjič izenačili na 16. točki, nato pa so pobudo prevzeli Kranjčani. Dve zaporedni blok točki Rezarja sta Triglav pripeljala v vodstvo s 23:19, domači so se še približali na 21:23, toda Bregant je vendarle zaključil niz v korist Triglava.
Drugi niz je bil izenačen do drugega tehničnega odmora, nato pa je reči v svoje roke vzel Nejc Uršič, ki je dosegel dve najpomembnejši točki. Z blokom je gorenjsko ekipo popeljal v vodstvo s 25:18, nato pa bil z dobrimi servisi, tudi asom, najbolj zaslužen za vodstvo 24:18, ki ga gosti niso izpustili iz rok.
Vodstvo 2:0 pa kot da bi triglavane uspavalo, na drugi strani pa so Kanalci ugotovili, da je vrag odnesel šalo. Salonit je začel bolje servirati, z asom Israela Dos Santosa so prišli do prve večje prednosti v nizu pri izidu 18:14, ob dobrem sprejemu pa so tako prednost tudi zadržali, as Česnika jim je tudi dokončno zagotovil znižanje zaostanka na 1:2.
Z dobro igro so nadaljevali tudi v četrtem nizu, ko so bloku Česnika povedli s 5:2, po dveh napakah Mihe Malija pa vodstvo še povišali. Kranjčani so se pred drugim tehničnemu odmoru povsem približali, toda končnica je pripadla Kanalcem, ki so prišli do izenačenja in “tie-breaka.
Tudi v njem dvoma o zmagovalcu ni bilo, s točko Daliborja Tomića je Salonit povedel s 5:2, pri izidu 12:8 je Triglav še imel nekaj upanja, toda napaka Mateja Köka in točki razpoloženih Česnika in Dejana Čabarkape sta to razblinila.