Jakob Urana in Žak Lukšič v finalu DP na mivki U18

V Kopru je bil v nedeljo drugi turnir za državno prvenstvo do 18 let. Kljub slabemu vremenu se je na tekmovanju zbralo rekordno število parov.
Naši fantje so se na žalost srečali že v drugem krogu in v hudem dežju odigrali napeto tekmo. Matic Fajfar in Amadej Snedec sta po hudem boju, v katerem sta tudi že vodila za nekaj pik, na koncu morala priznati premoč kasnejšim zmagovalcem turnirja Jakobu Urani in Žaku Lukšiču.
Toni Travnik in Jure Glamočanin sta prvo tekmo dobila brez večjih težav, nato pa sta naletela na razigrano in motivirano dvojico Prevorčnik/Lenič in izgubila v tretjem setu. Tako sta se poslovila v 1/8 finala.


Jakob Urana in Žak Lukšič sta v 1/2 finalu premagala dvojico Prevorčnik/Lenič z 2:0 (20:8). V prvem setu sta vodila že za 7 pik in si potem privoščila serijo lastnih napak in tako pustila tekmecu da se je povsem približal. Na koncu sta se zbrala in zmagala na razliko. V drugem setu sta se zbrala in suvereno zmagala. Potem se je igralo enako finale kot že na prvem turnirju U18 v Črnučah – Urana/Lukšič proti Rozman/Šen. V tem zelo napetem in razburljivem finalu sta se naša dva fanta Rozmanu in Šenu oddolžila za poraz v Črnučah in tako osvojila prvo mesto na turnirju v Kopru. Kar pomeni, da se bo na Kongresnem trgu igralo že tretje enako finale v letošnji sezoni odbojke na mivki do 18 let. Rozman/Šen proti Urana/Lukšič. Trenutni rezultat v finalih med tema dvema paroma je 1 proti 1. V petek bo odločilna tekma na Kongresnem trgu ob 17:30.