Kadeti Astec Triglava osvojili 5.mesto

ATRNovo mesto, 31. maj. V Novem estu je potekal zadnji kadetski turnir v letošnji sezoni. Ekipe GOKOP Frama, Calcit Volleyballa, Krke in Triglava so se potegovale za 5.mesto v kadetskem državnem prvenstvu, ki je po dveh zmagah pripadlo igralcem Astec Triglava.

Astec Triglav : GOKOP Fram 2:1 (27-15,18-25,15-11)

Astec Triglav : Jelenc, Josipovič 10, Golob 4, Remec 6, Ribič 12, Knific 3, Borič 6, Čalič, Žižmund. Trener: Centa.

V prvi tekmi so se Kranjčani pomerili z ekipo Frama in si z dobrim servisom in blokom priborili prednost osmih točk, ki se je proti koncu niza topila. Kranjčani so z velikim številom neizsiljenih napak dopustili, da so igralci Frama v končnici prišli do izenačenja, za kaj več pa jim je zmanjkalo moči, prvi niz so dobili Triglavani. V drugem nizu sta obe ekipi nadaljevali s svojo igro, kranjski Orli z številnimi napakami, igralci frama pa učinkovito in zanesljivo, kar jim je prineslo zmago v drugem nizu. V tretjem nizu so se Orli prebudili, na začetku niza so si priigrali prednost, ki so jo obdržali do konca niza. Pred Kranjčani je bila še zadnja tekma, ki je odločala o 5. mestu.

Astec Triglav : Calcit Volleyball 2:1 (22-25,25-18,16-14)

Astec Triglav : Jelenc, Josipovič 8, Golob 3, Remec 3, Ribič 3, Knific 6, Borič 18, Čalič 2, Žižmund. Trener: Centa.

V tekmi za 5.mesto so se Triglavani še četrtič letos srečali s Kamničani in po treh nizih drugič zmagali, ter osvojilli končno 5.mesto.

Kamničani so tekmo začeli zelo odločno in si priigrali prednost šestih točk, ki so jo z majhnimi nihanji držali do konca niza in v njem zmagali. Drugi niz so igralci Calcita začeli še bolje in povedli z rezultatom 11:3, ko je v igro stopil Čalič in z nekaj dobrimi potezami poživil igro Triglava, ki so razliko hitro izničili in na koncu v drugem nizu zmagali 25:18.V odločilnem tretjem nizu so Orli nadaljevali z dobro igro in povedli 13:8, sledil je padec koncentracije tako, da so Kamničani uspeli izenačiti na 14 točki. Sledil uspešen napad Triglava in neubranljiv servis Boriča, najkoristnejšega igralca turnirja, ki je zapečatil usodo Kamnika in Kranjčanom prinesel 5.mesto.