Kadeti Triglava dvakrat zmagali

Na zadnjem kvalifikacijskem turnirju so Kranjčani gostili ekipi Žirovnice in Krke. Turnir je bil izredno pomembnen, saj je odločal o urstitvi v “A” skupino. Triglavani so prikazali zelo dobro igro v treh nizih, zabeležili dve zmagi in se prepričljivo uvrstili v “A” skupino.

V prvi tekmi so kranjski Orli igrali proti ekipi Žirovnice in po neprepričljivem prvem nizu in zelo dobrem drugem nizu, opravičili vlogo favorita in si zagotovili najmanj drugo mesto v skupini.

Triglav Kranj : Žirovnica 2:0(25-21,25-9)

Triglav Kranj: Svetek 3, Vojičić, Golob 4, Osojnik, Stružnik 7, Andrejc, Vizovišek 5, Omejc 2, Fajfar, Šteblaj, Mohar 13.

Zadnja tekma kvalifikacij je odločala o prvem mestu v skupini, ki pa samo po sebi ne prinaša razen prestiža nič drugega. V prvi nizu so Triglavani začeli medlo, z velikim številom neizsiljenih napak in karkoli drugega kot izgubljen niz bi bilo podobno čudežu. V drugem nizu ista ekipa, isti fantje in popolnoma drug obraz. Igralci Krke so bili nemočni in izid v nizih je bil izenačen. V odločilnem tretjem nizu so Kranjčani nadaljevali z dobro igro in Krki vrnili za poraz pred slabim mesecem.

Krka : Triglav Kranj 1-2(25-15,15-25,10-15)

Triglav Kranj: Svetek 6, Vojičić 2, Golob 17, Osojnik, Stružnik 8, Andrejc, Vizovišek 3, Omejc, Fajfar 1, Šteblaj, Mohar 11.

Ekipi Krke in Triglav Kranja sta se s petimi zmagami in porazom uvrstili v “A” skupino, kjer čakata na svoje tekmece.