Kadetinje igrale turnir v Ljubljani, kadeti v Žirovnici

Kadetinje so se iz Ljubljane vrnile z dvema porazoma, a bogatejše za nove izkušnje. V fantovski konkurenci je bil turnir v Žirovnici, kjer so Kranjčani premagali domačine in Kočevje.

Tretji kvalifikacijski turnir kadetinj za uvrstitev v A ligo je potekal na OŠ Sostro v Ljubljani. Naša dekleta so v prvi tekmi merila moči z vrstnicami iz ŽOK Šentvid. V prvem setu so dekleta zaspano začela in kasneje bolje nadaljevala, vendar za več kot 18 točk moči ni bilo. V drugem setu je bila igra za odtenek boljša, Triglavanke so v tem zbrale 21 točk. Končni rezultat tekme 2:0 za igralke iz Šentvida.

V drugi tekmi so igrale proti ekipi Mladi Jesenice. Dekleta iz zgornje Gorenjske so prvi set gladko dobile, oddale so samo 9 točk. V drugem je igra Krančanjkam stekla, nekaj dobrih servisov ter obramb in rezultat je bil poravnan do 18 točke. Sledila je serija dobrih servisov Jeseničank, ki jim je prinesel mirno končnico, Triglavanke pa so v svojo malho pospravile 20 točk. Končni rezultat 2:0 za igralke iz Jesenic.

Za ekipo Triglava so nastopale: Gaja Urbanč Đukić, Tara Gantar, Ana Grabec, Ana Babnik Jeglič, Ema Balkovec, Mia Lola Živković, Jerca Gril, Neža Hribar, Ula in Hana Umnik, Žana Kordež in Manca Sokol.

Kadeti Triglava so svoj nastop v kvalifikacijski skupini D začeli z dvema zmagama. Triglavani so z rezultatom 2: 0 premagali ekipi Žirovnice in MOK Kočevja. Naslednji turnir je na sporedu prihodnjo nedeljo v Kočevju.

Žirovnica : Triglav Kranj 0:2 (18-25, 20-25)

Triglav Kranj: MOhar 3, Stružnik 6, Šircelj , Omejc 5, Svetek 3, Osojnik , Andrejc , Mencej , Fajfar 3, Golob 8, Vizovišek 2.

Triglav Kranj : MOK Kočevje 2:0 25-13, 25-18)

Triglav Kranj: MOhar 7, Stružnik, Šircelj 9, Omejc 6, Svetek 1, Osojnik 1, Andrejc 7, Mencej 1, Fajfar 1, Golob 2, Vizovišek.